Switch To Mobile Version

Auto gekibbel (part one)

‘Waar gaan we nu naartoe baby?’
‘Nou gewoon naar huis.’
‘Maar waarom rijd je dan zo hard? Kan het misschien wat zachter?’
‘Ik rijd niet hard, ik rijd maar 120.’
‘Nou ik zag net toch echt 140 kilometer per uur staan hoor.’
‘Ik reed misschien 130.’
‘Ja maar mag het in ieder geval wat zachter?’
‘Kijk Jaim, de samenvatting van voetbal begint nu eenmaal om zeven uur en Ajax – PSV wil ik gewoon niet missen.’
‘Ja maar dat is nog steeds geen reden om hard te rijden. Bakkal betaalt de boete niet hoor en bovendien wil ik mijn leven niet verliezen door een s-a-m-e-n-v-a-t-t-i-n-g. Als we misschien op weg waren naar een echte wedstrijd in het stadion in plaats van een samenvatting wilde ik er nog wel eens over nadenken…’
‘Jij hebt altijd op- en aanmerkingen als het op mijn rijstijl neerkomt. Ik rijd hartstikke goed hoor ik van meerdere mensen.’
‘Je rijdt ook super goed, maar zodra ik ze heb mag ik op- en aanmerkingen hebben, want ik mag nooit rijden van jou. “Ik zit gewoon graag achter het stuur”, zeg je altijd. En als ik rijd, zucht je bij elke drempel en geef je iets te veel suggesties. Daar word ik zo zenuwachtig van. Zo wil een mens toch niet rijden man.’
‘Ja maar ik heb al vier jaar rijervaring. Jij hebt nog geen jaar je rijbewijs. Ik help je gewoon.’
‘Maar zo leer ik het toch nooit?’
‘Je hebt gelijk, ik moet je wat vaker laten rijden.’
‘Kijk daar ga je alweer, “ik moet”, nu klinkt het weer alsof ik de zielenpiet ben.’
‘Ben je toch ook een beetje’, en hij lacht er zachtjes bij.

Het is een poosje stil in de auto.

‘Zou je die bocht niet in z’n 2 nemen?’
‘Nee hoor deze bocht kun je prima in z’n 3 nemen. Voel je dat? Lekker gevoel hè? Daar is deze auto voor geschikt. Waarom pak je toch steeds die zijhendel vast als ik een lekker bochtje neem?’
‘Omdat de dag dat we uit de bocht vliegen ik ten minste een beetje houvast heb.’
‘We vliegen niet door de bocht lieverd.’
‘Let maar niet op mij, het is gewoon een voorzorgsmaatregel.’
‘Laatst zei je zelf dat het vervelend is als de bijrijder steeds bang overkomt, nu doe je precies hetzelfde.’
‘Ja maar ik neem geen bochten in z’n 3.’

‘Baby hoe werkt dit precies? Want jij hebt zoveel rijervaring. Ik zie een auto van links best hard aankomen? Het lijkt net of hij op onze baan komt en ik zie wel haaientanden staan hoe…’
‘Ho’, hij remt plotseling.
‘Zag je hem niet?’
‘Ik zie alles.’
‘Ja ja…’
‘Dankjewel schatje, ik had hem misschien niet helemaal gezien.’
‘Graag gedaan baby’
VOLGENDE WEEK: REVENGE OF THE BOYFRIEND GASTBLOGGER ALAIN (AUTO GEKIBBEL PART TWO)

11 reacties tot nu toe

 • Ik wil nu zoveel zeggen. Maar dat doe ik niet.

  Wacht maar. Volgende week!

  Comment door Alain, September 2, 2009 om 10:14 am
 • DIT KEN IK!!! Het wekelijkse auto-debat!

  Jouw lover heeft nog de moeite genomen om een reden te hebben om hard te rijden! Mijn Babietje zit in een auto en wilt gewoon hard en roekeloos rijden want dat IS zijn rijstijl.

  Ben wel benieuwd naar zijn kant van het verhaal!

  Liefs,

  Tat.

  Comment door tat., September 2, 2009 om 11:06 am
 • Girls wat zeuren jullie nou.. jullie man heeft tenminste een rijbewijs! En weet je wat nog het hinderlijkste is, mannen die geen rijbewijs hebben en dan wel zogenaamd weten hoe het moet! zucht…. ahahhaha owww als hij dit leest maakt ie me af!

  Comment door Lisa, September 2, 2009 om 11:43 am
 • Vol verwachting klopt m’n hart…

  Comment door jamievalerie, September 2, 2009 om 2:43 pm
 • Hahaha oeiii… ik ben ook zeeeer benieuwd wat ik volgende week over me heen zal krijgen

  Groetjes!

  Comment door jamievalerie, September 2, 2009 om 2:44 pm
 • Haha inderdaad dat is nog erger ja! Ik hoop voor je dat-ie het niet leest ;)

  Groetjes!

  Comment door jamievalerie, September 2, 2009 om 2:44 pm
 • haha zo herkenbaar!! Vooral het laatste!!

  Comment door merre, September 3, 2009 om 8:43 pm
 • Tsja.. ik heb er ook last van! Vriendjelief die geen rijbewijs heeft, maar toch een scherpe opmerking wil maken over mijn rijgedrag. Om vervolgens zéér beledigd te zijn wanneer ik met een glimlach vraag: ” wanneer ga jij nou eens afrijden schat? ” .

  Comment door Mannie, September 6, 2009 om 11:18 am
 • Ok, ok ik heb het als man een hele tijd volgehouden om het stil te houden dat ik af en toe wel eens een kijkje neem op Jamies Blog, het zou menig wenkbrauwen doen fronsen (ik weet dat het niks uit zou mogen maken, maar zo liggen de verhoudingen nu eenmaal, kan ik ook niks aan doen).

  Aller eerst wil ik zeggen I like your style! Ga vooral zo door.

  Ten tweede: heb jij deze column ook hier(http://examedia.nl/columnx/modules/news/article.php?storyid=12477) gepubliceerd of is het iemand die het leuk vindt om jouw columns te kopieren en onder eigen naam te verspreiden?

  Comment door Jermaine V, November 22, 2011 om 8:54 pm
 • Hey Jermaine,

  Leuk dat je regelmatig even spiekt op Jamiesblog ;) En thanks voor het linkje, dat is inderdaad iemand die mijn columns (2) kopieert. Heel raar, het is niet de eerste keer dat het gebeurt.

  Groetjes,
  Jamie

  Comment door jamievalerie, November 22, 2011 om 9:51 pm

Plaats een reactie