Een compliment van een homo

Op station Almere Centrum hoor ik: ‘Schatje je bent wel lekker hoor, kijk je bil. Heb je msn?’ In de Kalverstraat word ik door een knul met gouden tanden aangesproken met de volgende tekst: ‘He dushi, je hebt mooie lijnen. Heb je vriend?’ Wat is er gebeurd met: ‘Wat heb je toch mooie ogen?’ 

Door de bovenstaande opmerkingen is mijn vertrouwen in de man helemaal verdwenen. Welke man is nog eerlijk en oprecht? Ook al maakt het mannelijk geslacht mij een lief compliment over m’n haar, ik trap er niet meer in. Allerlei complimenteuze opmerkingen zouden eventueel kunnen leiden naar een poging tot seksen. M’n wantrouwen is het gevolg van een opeenstapeling van foute zinnen en ongepaste versiertrucs.

Zo was ik een tijd geleden via via op MSN Messenger in contact gekomen met een bekende voetballer. Ik ga natuurlijk niet vertellen wie dat dan was – zo discreet ben ik wel – maar laten we het erop houden dat zijn achternaam rijmt op internetkabel. Anyway, ik ben best wel een voetballiefhebber, in tegenstelling tot andere meiden die voetballerliefhebbers zijn, dus dacht ik bij mezelf: Wat leuk! Misschien kunnen we het hebben over die fantastische goal in de blessuretijd tegen Roda JC, over hoe hij zich toen voelde. Of hoe hij omgaat met het feit dat hij op z’n 18e al bakken met geld verdiend. Maar dat bleek een illusie, want na het alles-goed-ja-en-met-jou-verhaal liet meneer er geen gras over groeien en werd er gevraagd naar een foto waarop hij mijn volledige lijf kon zien. Daar ging m’n oprechte belangstelling naar zijn voetbalcarrière.

Bovenstaande zou een heel ander verhaal zijn geweest, als het een homo was geweest die me deze vraag had gesteld. Van hem zou je namelijk weten dat het hier om oprechte belangstelling zou gaan. Eigenlijk wacht ik al jaren op een opmerking van een leuke homo. Een soort Gordon. Hoe geweldig en oprecht zou het zijn als Gordon mijn nieuwe gouden riem, net gescoord bij River Island, perfect zou vinden passen bij het zijden truitje wat ik eronder draag? ‘Girl you look gorgeous!’, ik hoor het hem gewoon al zeggen. Als een homo zegt dat ik het mooiste haar heb dat hij ooit heeft gezien, geloof ik dat. Dan ben ik voor de rest van de dag über vrolijk. Dan ga ik grijnzen en krijg ik rode wangen. Een homo probeert me namelijk 100% zeker weten niet het bed in te krijgen. Hooguit om samen lekker een serietje te kijken.

Drie maanden heb ik bij Hennes & Mauritz gewerkt in de Kalvertoren te Amsterdam. In die drie maanden heb ik televisiestylist Maik de Boer twee keer gezien. Wetende dat hij homo is, was ik altijd te vinden op de herenafdeling als hij er was. Vissend naar een compliment. Zie je het voor je? Kleine Jamie zwaaiend met haar geblondeerde en gekrulde krultang lokken bijna in het gezicht van Maik? Of expres vijf keer langs lopen zodat hij m’n high heeled gladiator sandals rechtstreeks vanuit Milaan kon spotten? Maar tevergeefs, Maik bleef stil. Geen woord. Niet eens een lachje van girl you look good. Helemaal niets. Ik kreeg nog één kans om mezelf in zijn blikveld te manoeuvreren op het Best Dressed Award feestje dat Jackie Magazine organiseerde in The Grand Hotel in Amsterdam. Met mijn korte zwarte jurk inclusief ruches paradeerde ik langs de brillemans. Dit keer maakte ik echt geen schijn van kans, want Sylvie Meis stond naast me. ‘Sylvie wat zie je er toch altijd prachtig uit.’ Daar ging Sylvie dan. Er vandoor met mijn opmerking.

En als het Sylvie niet is, dan is het mijn bloedeigen kat wel. Sinds kort woont er namelijk een fashionhomo in mijn straat. Gisteravond kwam ik hem tegen. Tegelijkertijd kwam mijn kat Jezzy enthousiast aanrennen en ik tilde hem op. M’n fashionbuurhomo luidde: ‘Mooi poesje heb je daar schat! Super mooie vacht!’
Zou het ooit lukken?

  • Tuuuuuurlijk Jaim, gaat het lukken! Daarbij, als jíj maar jezelf er geweldig uit vindt zien. Dat is het belangrijkste!

    Liefs.

    Comment door Marjolein, April 3, 2009 om 11:26 am

Plaats een reactie


* = (verplicht)