Switch To Mobile Version

Beste wijven van Nederland…

Wijven ja. Zo noem ik jullie. Geen vrouwen, maar wijven. Heb je problemen thuis? Altijd last van je maag? Misschien stemmingswisselingen? Want zo moeilijk kan het toch niet zijn om op een kalme manier te shoppen?

Waar denk je aan bij een terrorist? Laat me raden: Rugzak, lange zwarte baard, tulband en een boze blik. Laat die gedachte voor nu maar varen. Denk liever aan een normaal uitziende vrouw met een opmerkelijk hongerige blik in haar ogen, die gedrag vertoont als Tazmanian Devil in een winkel. Na 5,5 jaar met plezier in een kledingzaak te werken, ben ik het redelijk zat. Is het ‘t echt waard om voor een korting van vijf euro een lief meisje van nota bene slechts 1.58m omver te slaan? Vandaar mijn onderstaande oproep, oftewel suggesties.

1. Gebruik je rekenmachine. Want als het woord SALE op een winkelraam hangt en het is net aan de gang, is er van je artikel misschien maar een minuscuul bedrag af gegaan. Misschien te weinig om zo door het lint te gaan?

2. Door een kledingstuk te laten vallen en vervolgens niet op te rapen, win je niet bepaald de schoonheidsprijs. Ook al ziet de winkel er rommelig uit, als alle vrouwen zouden oprapen wat ze hebben laten vallen, zou het niet zo een bende zijn. En de schoonheidsprijs win je al helemaal niet door een kledingstuk niet op te rapen terwijl ik je gewoon aankijk.

3. Je hoeft niet echt niet alles te kopen uit gierigheid als je het de volgende dag toch terug brengt. 

4. Als je een truitje, jurkje of iets wat erop lijkt graag wilt bekijken, is het misschien handig om eerst even de kledingstukken die ernaast hangen opzij te schuiven. Vervolgens pak je (rustig!) het desbetreffende kledingstuk en je kijkt er even naar. Voldoet het niet aan je verwachtingen? Schuif dan weer netjes de kledingstukken opzij en hang het kalmpjes terug. Absoluut niet doen: een kledingstuk bij het uiteinde pakken, bruut opzij schuiven, alle hangers in de knoop toveren en doorlopen.

5. Je maakt jezelf belachelijk om na sluitingstijd nog te blijven rondneuzen. Je had namelijk van 10 uur tot 19 uur de tijd. Het personeel lacht je echt uit, geloof me, ik kan het weten.

Ik raad je aan mijn suggesties op te volgen, want ik geloof heilig in het begrip ‘karma’. Of de uitspraak what goes around, comes around. Behandel je het personeel én de kleding als grofvuil? Dan zal je dat op een dag terug krijgen. Want uh, wij als personeel hebben uiteindelijk het laatste woord. Komen de volgende dialogen je misschien bekend voor? “Heb je deze misschien nog in een andere maat?” “Nee, alles wat er hangt.” “Deze is beschadigd, kan ik misschien nog extra korting krijgen?” “Nee, sorry dat mag niet van mijn baas.”

Dus dames, zouden jullie zo vriendelijk willen zijn om netjes en respectvol te shoppen? Misschien hebben wij dat extra maatje 34 dan nog wel in het magazijn hangen.

4 reacties tot nu toe

 • YEAHHH THOSE BITCHES.. tell ‘em Jamiee mijn ex-kledingverkoop medewerkster.. die vrouwen zijn ECHT gek geworden..is toch fakking nie normaal! Zara is daar het toonbeeld van.. en die meiden die daar werken zijn ook totaal niet behulpzaam.. WONDER WHYYY-_-’ (sommige mensen verpesten het echt voor de rest man)

  Maja jaim.. killer geschreven JEWEETZELLUF;)

  Comment door Naomi, April 9, 2009 om 9:40 pm
 • Naomiiiiiii wat leuk dat je m’n blogs hebt gevonden!!!

  Werk je nu bij Zara??? Gelukkig werk ik niet meer in een kledingzaak, ik liep vandaag in de Zara van Amsterdam en het was WAR!!

  Comment door jamievalerie, April 9, 2009 om 9:47 pm
 • Ja man, k werk nu bij de kinderafdeling in de Zara.. En mense kome met shit als.. ‘oo daz niet zo erg’… WATTT.. schaam je als je dat denkt.. Die moeders zijn echt crazyassbitchess.. want dit gaat natuurlijk om hun kind, dat het allerbeste nodig heeft (schiet me:o).. KORTOM: gillende kinderen.. irritante moeders.. elke fakking keer dat je je kont omdraait is het ‘heb je dit in een andere maat, heb je dat heb je zus.’ En dan moet jij jouw ass naar de 3e verdieping verplaatsen om die shit te hale..
  Eerst toen ik nog een regular klant van de Zara was.. dacht ik altijd echt van.. waarom doen die medewerksters moeilijk.. damn.. maar ik weet nu waarom en ze hebben elk RECHT.. wat voor schade mense daar aanrichte is gwn nie normaal!!

  Maarja.. kheb je blog van sonya die ik op msn heb (voeg me toe btw).. ik las eerst je hyvesblogs.. en ik was gestopt bij ‘seks tijdens het eten’:p.. ik was je dus ff uit het oog verloren en was je hyves vergete.. dus ik vroeg sonya vandaag wat is jamie der hyves.. ff paar columns tjekke.. had ze me deze site gelinkt:D:D:D and I’m gladdddd….

  kga een kantoorbaan zoeke.. dan kan ik je blogs stiekem leze haha.. fak zara kinderafdeling met die MENTAL DISTURBED bitches..

  Keep it upp jaim

  xoxo, gossip girl;)

  Comment door Naomi, April 9, 2009 om 10:09 pm
 • ahahaa
  ik geef je groot gelijk!

  Comment door Chantal, April 12, 2009 om 4:57 pm

Plaats een reactie