Switch To Mobile Version

4 tips voor wanneer je gaat zonnebaden

De zon laat zich niet vaak zien deze zomer, maar áls-ie de weg heeft weten te vinden door al dat grijs, is het belangrijk dat je je altijd goed insmeert. Hier vier tips over zonbescherming.

DOOR JAMIE LI

1. Houd je kleding nice
Vervelend wanneer je wel je huid beschermt tegen UV-stralen, maar dat je witte t-shirt onder de gele vlekken zit, niet? De oude vertrouwde Nivea zonnebrand heeft daar iets handigs op gevonden. Namelijk een formule waardoor eventuele vlekken, die veroorzaakt zijn door UV-filters, makkelijker uit te wassen zijn dan voorheen. Zo houd je je t-shirt nice, maar ook je huid.

2. Elk jaar een nieuwe
Soms kan je, althans ik, de neiging hebben om honderd jaar met dezelfde fles zonnebrandcrème te doen, omdat je het in dit koude regenland vrijwel nooit nodig hebt en maar een klein beetje. Na een jaar kan de werking van zonnebrandcrème verminderen, dus zorg altijd dat je ieder jaar nieuwe sunscreen koopt.

3. Lekker liggen in de thee
De volgende tip is totaal niet medisch onderbouwd, maar meer een huis en keukentip van oma: ben je helaas toch verbrand? Ga daarna liggen in lauw bad met zo’n tien Earl Grey theezakjes.

4. Niet alleen in de zomer
De laatste tip is super cliché, maar wel eentje die ik toch nog even bij je erin wil stampen. Een sunkissed skin is prachtig, maar denk eraan dat zonnestralen niet goed zijn voor de conditie van je huid. Door overmatig in de zon te vertoeven, heb je meer kans op huidkanker, pigmentatie en natuurlijk het sneller krijgen van lijntjes. Vergeet daarom vooral je gezicht en decolleté niet mee te pakken. Dat weet je. Maar het ding is: doe dit niet alleen in de zomer op een fraai strandje, maar heel het jaar door met een gezichtcrème die een SPF bevat. Zelf guilty wat betreft het vergeten daarvan, omdat ik teveel bezig ben met de emulsie. Smeert het lekker soepel, voelt het fijn? Mijn laatste tip luidt dan ook: gebruik altijd en een gezichtscrème met een SPF.

(sponsored content)

Plaats een reactie