Switch To Mobile Version

My morning routine: van handen wassen tot tanden poetsen

Wat doe jij als aller aller aller eerst in de ochtend op het gebied van beauty? En als laatste? Ik vertel je alles over mijn morning beauty routine én alle producten die ik daarbij gebruik.

DOOR JAMIE LI

Eindelijk aan de beurt Mijn ochtend begint met het klaarmaken van mijn twee zoontjes. Wanneer Lenny en Kay eenmaal ultra fris de deur uit zijn, ben ik eindelijk aan de beurt. Ik begin altijd met het wassen van mijn handen met mijn all time favourite handzeep: Aesop Resurrection Aromatique. Daarna volgt hetgeen ik eigenlijk te weinig aandacht aan besteed. En dat is het poetsen van mijn tanden.

Wat zijn twee minuten? Volgens mondhygiënisten en tandartsen is twee minuten poetsen voldoende om je gebit echt goed te reinigen. De ultieme tip is daarom Colgate Zichtbaar Effect, omdat deze na ongeveer twee minuten tanden poetsen verandert van wit naar blauw. Zo weet ik iedere ochtend of ik lang genoeg gepoetst heb, zonder er een timer op los te laten. Simpel, handig, en de smaak is ook lekker minty. Naast dat je zeker weet dat je lang genoeg poetst, houd je ook je mond gezond en fris. Ik weet het, ik ben old school, maar ik poets mijn tanden nog altijd met een gewone tandenborstel in plaats van een elektrische tandenborstel. Een elektrisch exemplaar kriebelt namelijk zó erg bij mijn neus! Herkenbaar, anyone?

En dan gaat het snel Vervolgens spring ik onder de douche en reinig ik mijn gezicht met de Extra Gentle Cleansing Foam van Clinique. De producten waarmee ik mijn lichaam reinig, verschillen iedere twee weken. Ik vind het leuk om van alles uit te proberen. Momenteel douche ik met de shower foam uit de Home Spa lijn van Douglas. Na het douchen gebruik ik een rijke dagcrème van La Mer. Ik vind het fijn om gewoon één dagcrème te gebruiken in plaats van driehonderd verschillende lagen te moeten aanbrengen. Mijn lichaam smeer ik in met een Body Butter van Self (aanrader!) en wat betreft mijn handen ga ik voor de verzorgende (en ook nog eens fotogenieke, want roze) handcrème van Aesop. Tot slot gaat er een parfummeke op. Ik spray altijd twee keer. Eén keer in mijn hals en ik spray één keer op mijn pols. Huidige favorieten zijn Ether Oxyde van Aether en Mister Marvelous van Byredo. Vervolgens is het make-up tijd!

Hoe ziet jouw beauty ochtendroutine eruit?

(Dit artikel is in samenwerking met Colgate)

1 reactie tot nu toe

  • Heerlijk dat je de tijd hebt om jezelf zo goed te verzorgen in de ochtend. Als ik vroeg de deur uitmoet en onderweg mijn zoontje bij de creche moet brengen, douche ik snel als mijn vriend het ontbijt doet. Mijn Sonic Clean gezicht reiniger is dan echt een uitkomst: na 2 minuten zie ik er al een stuk wakkerder uit.

    Op dagen dat ik thuiswerk lijkt mijn ritueel op die van jou. Heel fijn.

    Comment door merel, March 2, 2017 om 1:36 pm

Plaats een reactie