Switch To Mobile Version

Mijn hotspot lijstje voor als je in Parijs bent

Binnenkort een tripje Parijs op de planning? Hier wat lunch, diner- en hoteltips.

DOOR JAMIE LI

Eén van mijn favoriete steden is Parijs. Ik ben altijd zo blij als ik door de straten van Parijs mag lopen. Maar waar moet je naartoe? Ik laat er graag wat tips op los.

Hier slaap je: Hotel Grand Pigalle
Tijdens ons laatste Parijs-weekend, verbleven Alain en ik in het Grand Pigalle Hotel. En dat is mega goed bevallen. Dit sfeervolle, fotogenieke hotel zit in het 9de arrondissement. De buurt heeft een hele fijne ligging, maar tipt qua sfeer niet aan Le Marais. Over het eten kan ik weinig zeggen, behalve dat het ontbijt op bed hartstikke geslaagd was. Oh, en heel veel liefde voor de stunning badkamer.

www.grandpigalle.com

Ook leuk om te slapen: Hotel Panache
Zelf heb ik hier nog niet overnacht, maar dat staat zéker wel op de planning. Hopelijk binnenkort met twee vriendinnen! Kijk maar even rond, de kamers zien er très gelikt uit.

www.hotelpanache.com

Nog eentje dan: Hotel Emile
Super fijn gelegen in Le Marais, vlakbij hotspotje La Favorite, tref je Hotel Emile. De badkamers zijn nogal transparant, dus misschien handig om hier met je partner te slapen? Ik roep maar wat hoor. Anyway, dit hotel was altijd onze vaste prik, maar voor onze laatste keer Parijs vond ik het leuk om iets nieuws te proberen. Neemt niet weg dat Hotel Emile een dikke aanrader blijft.

www.hotelemile.com

Hier dineer/snack je: Hero
Wel even (ruim) van tevoren reserveren, want het is maar een klein tentje en retepopulair. Wat hapjes betreft: ik heb binnen een half uur de lekkerste Koreaanse snacks naar binnen gewerkt. Zowel de porc bun als de chicken bun zijn master.

www.quixotic-projects.com

Hier eet je hamburgers en frietjes: Paris New York
Helaas moesten wij Parijs toch eerder verlaten om eerder bij onze kids te zijn, maar eigenlijk wilden we super graag nog als afsluiter lunchen bij Pars New York. Er zijn twee vestigingen, maar die in Le Marais schijnt de leukste te zijn. Helaas nemen ze geen reserveringen aan, dus gewoon even binnen wandelen voor een lekkere burger met frites.

www.pny-hamburgers.fr

Leuk voor een koffietje: Hotel Grand Amour
Zelf hebben we op deze plek ontbeten, dat was prima maar niet bijzonder. De koffie smaakte goed, dus ga zeker langs voor een koffie of theetje, want het buitengedeelte is amazing! Roze muurtjes, Franse ronde tafeltjes en goed licht. Perfect voor je Insta, mocht je dat leuk vinden.

www.hotelamourparis.fr

Plaats een reactie