Switch To Mobile Version
jamie-valerie-li-india-03
jamie-valerie-li-india-05
View all

Editor’s letter: with love, from India

Even een update (en wat lookjes, duh) vanuit India.

DOOR JAMIE LI

De situatie: na heel veel reizen, veel gezien te hebben en alle indrukken uit India verwerkt te hebben, heb ik even een moment voor mezelf op de hotelkamer. Buiten regent het, ik zit rechtop in mijn bed en ben gezellig omringd door ‘lieve’ muggen – in Nederland zijn ze veel venijniger – in het, naar verluidt, mooiste plekje van India: Cochin, Kerala.

De reis begon in Mumbai, weliswaar niet de hoofdstad van India, maar wel de grootste en meest gemoderniseerde stad van India. “Where the business is”, zoals onze gids dat gisteren omschreef. Een stad vol contrasten. Want naast luxe wolkenkrabbers, liggen mensen te slapen op straat. Een smoezelige, bijzondere stad, waarvan ik blij ben dat ik er anderhalve dag heb mogen besteden. Geinig is het feit dat we een trekpleister zijn. Indiërs zien bijna geen blanken en vinden het zó speciaal, dat er een foto gemaakt moet worden. En als je met een iemand op de foto gaat, staat voor je het weet heel India naast je voor een selfie. Überhaupt grappig om te zien dat sommigen niks hebben, maar wel een smartphone, waar ze overigens het maximale uithalen. Liesbeth en ik krijgen allerlei privéberichten op Instagram van Indiase mannen die willen meeten. Haha. #celeb

Vanmorgen vroeg verlieten we Mumbai alweer en vlogen we met een binnenlandse vlucht naar het zuiden van India, naar het gebied Kerala. In de stad Cochin om precies te zijn. Als ik men mag geloven is dit het mooiste plekje van India. Alles hier doet me denken aan Suriname. De geur, de natuur, de regenbuien, de gebouwen, de wegen. Ik krijg continu flashbacks naar de stad waar mijn ouders zijn geboren, Paramaribo. Zo een fijn gevoel.

Dus gek genoeg geen heimwee naar Amsterdam, maar wel heimwee naar het land waar mijn roots liggen. Suriname, ik wil je weer zien.

Natuurlijk mis ik het thuisfront, maar doordat we zoveel verschillende dingen doen op een dag en door alle bijzondere indrukken van India, ben ik genoeg afgeleid om niet te denken aan het gemis van mijn boys.

De dagen gaan snel, en dat is jammer maar ook fijn.

Liefs, vanuit India

PS. Deze veel te lange, diepe en serieuze tekst heb ik aangevuld met wat luchtig beeld: lookjes uit India. Ik heb gehoord dat het pretty cold is in Nederland, dus je hebt er waarschijnlijk geen zak aan. Maar wellicht wel wat haar inspiratie? (Tupac bandana dingen en de jurk zou eventueel ook als avondjurk kunnen functioneren.)

DE LOOk
Jurk ZARA
Doekje FABIENNE CHAPOT
Gympen CONVERSE
Ketting VEDDER & VEDDER
Zonnebril CHLOÉ
Tasje FURLA

Meer India? Vanaf 24 oktober komen de India-vlogs online op mijn Youtube-kanaal. In die week: elke werkdag een vlog!

2 reacties tot nu toe

  • Het klinkt prachtig zoals je India beschrijft! Nog veel plezier :D

    Comment door Isabel, October 14, 2016 om 1:07 pm
  • Hi Jami,
    Veel plezier in India. Blij te vernemen dat je Suriname niet vergeten bent. We hopen je gauw weer in Suriname te verwelkomen.

    Gr.

    Comment door Arnold Li Fo Sjoe, October 15, 2016 om 4:14 am

Plaats een reactie