Switch To Mobile Version

Birthday stress

Cactuskoekjes of meloenkoekjes? Of allebei? Ik word gek.

DOOR JAMIE LI

Lenny is gisteren drie jaar geworden en ik ben compleet van het pad. Hij zat, wat is het? Eergisteren? Nog in mijn buik. En nu vertelt hij me dat niet blauw zijn lievelingskleur is maar donkerblauw, smeert hij zelf zijn broodjes, herkent hij Volvo’s en weet hij me precies te vertellen hoeveel ijsjes er nog in vriezer liggen.

Huh? Since when?

Volgend jaar gaat hij naar school. Dat is toch niet te geloven. Hallo cliché uitspraak, maar het gaat zo snel. Voor je het weet komt hij thuis met zijn eerste vriendinnetje en vraagt hij of hij mijn auto mag lenen. Ik kan en wil hier niet aan denken. Mijn baby’tje.

Los van allerlei emotionele stress, is er hartstikke veel birthday stress. Zaterdag is Het Feestje. Als het op inpakken, aankleden en feestjes organiseren uitkomt, ben ik een soort Birthdayzilla. Ik heb een kort lontje, maak met iedereen ruzie, ben 23h per dag niet aanspreekbaar dan wel onuitstaanbaar en kan maar aan één ding denken: Het Feestje. Styling, eten, outfits, gastenlijst, aankleding: alles moet tot in de puntjes kloppen. Want het gaat hier wel over míjn Lenny hè.

En dat terwijl het Lenny een worst zal wezen of er meloen-koekjes zijn of sappige satéetjes. Waar mama flipt over de taart, denkt hij alleen aan de mogelijke cadeaus. Hij wil gewoon een taart met ‘spikkols’. That’s it. Verder bemoeit hij zich af en toe met de gastenlijst – dan mag er weer eens iemand niet op zijn feestje komen. Hij is streng. Meedogenloos. Zelfs zijn eigen moeder is al tachtig keer van de lijst geschrapt. Gelukkig ben ik wel na al die tachtig keren opnieuw toegevoegd. Huidige status: ik sta op de lijst. Maar één misstap en ik kan het vergeten.

Met de styling zit het wel snor, maar qua hapjes heb ik meer stress dan de gemiddelde premier. Ik ben eruit dat het ‘makkelijke’ doch lekkere fingerfood bites worden, die ik zelf binnen een handomdraai kan frituren maken. Maar dan slaat de keuzestress toe. Frietjes, noodles, Vietnamese spring rolls, bao’s, ijsjes?

Dit stresslevel bereikt bijna de grens. Het wordt me teveel. Enig idee hoe moeilijk het is om te moeten kiezen tussen fruitslingers en ijsjesslingers? Of de taart? Meloenen van fondant of fondant-cactusjes? Begrijp je, er is stress. Serieuze stress.

Ik kijk uit naar zondag. Dan is alle birthdaystress voorbij en zit ik aan leftovers van óf de cactustaart- of de meloenentaart. De struggle is real.

8 reacties tot nu toe

 • Heerlijk weer! Ik ben benieuwd naar de nieuwe blog momzillah!

  Comment door Sereen, September 22, 2016 om 12:28 am
 • 1 TIP: koop geen slingers met ijsjes die je zelf in elkaar moet zetten!! Die waarvan je de ijsjes zelf moet plakken en doen. Ben er afgelopen zaterdag een *PIEEEP* uur mee bezig geweest en eindstand, de ijsjes vielen gvd na 10 min. uit elkaar. No. Just no. Op de foto van de verpakking zien ze er tof uit, maar doe het niet! You will regret it!! Hopelijk heb je wel een hele geslaagde dag! Succes nog :)

  Comment door Miriam, September 22, 2016 om 12:31 am
 • No spang, relaxxxxxx, denk aan je bloeddruk en geniet! Kan je helemaal niks mee als je zo chaotisch bezig bent maar ja je plekje op de gastenlijst staat wel op het spel, stel je voor de je zaterdag avond er nog even af wordt gegooid, sta je dan zondag aan de verkeerde kant van de deur ;)

  Succes (ook voor alain) en geniet zaterdag!!

  Comment door Anne, September 22, 2016 om 4:43 am
 • Omg. hier wordt ik zenuwachtig door. Mijn dochter wordt over 3 weken 1 jaar!!!!!
  Ik snap je stress!
  Adem in en adem uit, althans dat probeer ik mijzelf ook te vertellen

  Comment door Ciska Lala, September 22, 2016 om 11:54 am
 • Hahaha, goede column weer :D Ben blij dat ze terug zijn <3.
  Succes met alles maar ga vooral lekker genieten ;) X

  Comment door Isabel, September 22, 2016 om 1:18 pm
 • Herkenbaar! Ik heb daarom besloten dat ik geen feestjes meer vier. Al kun je dat Lenny uiteraard niet aandoen. Gefelicitaart nog met je kleine grote man.

  Comment door yvonne, September 22, 2016 om 11:26 pm
 • Weer genoten van je column, haha! En maak je niet druk, Lenny zal het vast allemaal leuk vinden en je gasten ook! Geniet er lekker van! En uiteraard gefeliciteerd met je mannetje!

  Comment door Demi, September 23, 2016 om 9:00 am
 • ENJOY!!
  Oh sjeetje ik volg je sinds 2012 toen er nog helemaal geen babies (en vlogs) waren, toen kwam Lenny niet veel later en nu is hij 3 jaar geworden…tijd vliegt voorbij. Cliché maar so true.

  Comment door Nesrin, September 24, 2016 om 9:09 pm

Plaats een reactie