Switch To Mobile Version

Een jaar lang zonder Game of Thrones. Wat?

Jij al een overlevingsplan paraat voor de komende twaalf maanden?

DOOR JAMIE LI

Mocht je zo sloom zijn de season finale van seizoen 6 nog niet te hebben gezien, dan waarschuw ik je bij deze: spoiler alert.

De één na laatste aflevering was al ongelooflijk zenuwslopend – favoriet was de scene dat Ramsay werd verslonden door zijn eigen hound gang – maar episode 6, The Winds of Winter, was niet normaal. Gekkenhuis. Basically komt het er in deze aflevering op neer dat iedereen een baas is. Jon Snow is een baas, want voortaan King of the North, Sansa Stark is een baas want knap dat ze überhaupt nog leeft, Arya Stark is een baas want lekker in de weer met messen en maskertjes. Bovendien heeft ze nog iemand van haar to-kill-lijst kunnen afstrepen, en dat voelt goed. Khaleesi is een baas want ze heeft een badass leger en badass boten om binnenkort met haar mooie, ronde billen op de Iron Throne te kunnen zitten. Sowieso is het hartstikke baaswaardig wanneer je The Mother of Dragons bent, en er continu drie draken over je waken (en dus met je meereizen). Dat niet alleen, wat Khaleesi betreft, ze showt ook op liefdesgebied dat ze een baas is. Want wie sterk genoeg is om een smekende, knielende Michiel Huisman af te wijzen, is sowieso een baas. Nog een baas: Tyrion Lannister. Want eindelijk wordt er naar zijn master mind en zo ook masterplannen geluisterd, bovendien is hij voortaan The Hand of The Queen (baas). Verder nog een klein baasje: de laatste zoon van Cersei heeft zichzelf van het leven beroofd. Er is nu officieel geen ontspoord Lannister incest kroost meer en dat is fijn. Tot slot: baas boven baas, Cersei Lannister, die een kerk vol hinderlijke personages, waaronder The High Sparrow (eindelijk!), om zeep helpt met een abnormaal bazig en pikant moordwapen: Wildfire.

Behalve bazige gebeurtenissen, zijn er ook duizend nieuwe blikjes verhaallijnen opengetrokken. Nog iets noemenswaardigs: Jon Snow is met zijn gesnoeide coupe en zijn baard die precies goed op lengte is, knapper dan ooit. Vooral dat laatste maakt het voor mij onmogelijk om het tot april 2017 vol te houden. Om het toch, hoe moeilijk ook, te overleven, heb ik een GOT SOS plan van aanpak opgesteld.

In dat plan staan de volgende hoogtepunten:
- Vanaf juli, iedere maand een half seizoen bekijken, beginnend bij seizoen 1
- Bij ontwenningsverschijnselen, een willekeurige trailer aanzetten
- Een Jon Snow compilatie samenstellen
- Notitieboekje bijhouden over mogelijke verhaallijnen voor seizoen 7 (ik sluit niets uit: Khaleesi en Jon gaan trouwen en leven nog lang en gelukkig. Jon en Khaleesi zijn broer en zus. Ned Starke komt terug, dat heavy klusje zal Carice, pardon Melisandre, klaren – om weer in een goed daglicht te komen bij Snow. Etc.)
- Mijn haar heel de tijd Khaleesi-wit verven
- Afleiding: Suits gaat 13 juli 2016 weer van start, dus dan ben ik wel even zoet

Hopelijk heb je ook wat aan de bovenstaande highlights uit mijn SOS-plan. Als jij nog briljante overleeftips/tactieken hebt, laat een reactie achter.

Tot volgend jaar, Game Of Thrones. Winter has come en dat is fijn.

6 reacties tot nu toe

 • hahah

  Comment door zel, June 29, 2016 om 3:17 pm
 • Lieverd, zijn Jonnie en Leesie geen neef en nicht? De oudstse broer van Khaleesi zou de vader van Jon zijn.

  *extra tijdkiller tot seizoen 7: gameofthrones.wikipedia oid

  liefs,
  Shan

  Comment door Shan, June 29, 2016 om 3:36 pm
 • Danaeris is dus de tante van Jon :-). Ik heb ook ontwenningsverschijnselen hoor, goed plan om weer vanaf seizoen 1 te beginnen!!

  Comment door Cecile, June 29, 2016 om 4:57 pm
 • - Afleiding: Suits gaat 13 juli 2016 weer van start, dus dan ben ik wel even zoet

  Bedankt voor de tip! Vind een jaar tot het nieuwe seizoen ook echt te lang.

  Comment door Debbie, June 29, 2016 om 10:35 pm
 • Afleidingstip: Queen of the South schijnt een erge goeie serie te zijn, net uit in Amerika en een succes!

  https://youtu.be/Qk5tHdqb_8k

  Comment door Tamara, July 6, 2016 om 9:30 pm
 • It will help these to offer superior solutions for the participants and make sure they are extremely comfy.

  Comment door Anonymous, October 24, 2018 om 6:32 am

Plaats een reactie