Switch To Mobile Version

EK 2016: Hij denkt ik kijk voetbal

Iedere avond kijk ik trouw mee naar elk voetbalpotje dat er wordt gespeeld. Trots dat-ie is, die Alain, want zijn vrouwtje kijkt immers voetbal en babbelt ook nog eens vakkundig mee. Wat hij níet weet, is dat ik hartstikke zit te loeren naar gespierde bilpartijen, transpirerende halfbloed negers en basically alle Italianen.

DOOR JAMIE LI

Vooral tijdens de wedstrijden van Italië, Engeland en Portugal zit ik op het puntje van mijn stoel. Vriendlief denkt dat ik helemaal in de match zit, maar eigenlijk blèr ik mee uit enthousiasme door al dat moois wat er voorbij komt. Immers, de spiermassa’s zijn extra zichtbaar tijdens meeslepende acties in het 16-metergebied. Verder wordt het gewaardeerd dat ik keurig weet wat buiten spel nou precies inhoudt, maar die term heb ik mezelf alleen maar aangeleerd ter verbloeming van het stiekeme gegluur. Ik ben helemaal de droomvrouw wanneer ik zonder te morren de nabeschouwing mee kijk. Ondertussen kan niks me boeien van dat slappe na-gelul, het is Daniël de Ridder die me op de bank houdt.

Van Leonardo Bonucci tot Graziano Perfectie Pelle (dat haar!) en van Piqué tot Cristiano Ronaldo, ik spaar ze allemaal. Hoe leuk dat ik ongegeneerd kan wegdromen bij rond rennende spierbundels, zonder dat de boy ook maar íets in de gaten heeft. Dat ik bij man candy-loze teams als Slowakije en Albanië liever rommel in de keuken, vindt hij gelukkig niet verdacht. Sterker nog, hij denkt dat ik alleen maar geïnteresseerd ben in A-teams en topwedstrijden. Geen benul dat het de A-teams zijn die ook A-koppen hebben.

Heus niet dat Alain een jaloerse is hoor, maar zodra hij lucht krijgt van mijn voetballer-bespioneer-praktijken, maakt dat het wegsmelten bij blokjesbuiken en strakke mannenbipsjes toch nét even iets minder prettig. Dat haalt toch enigszins het plezier weg, begrijp je?

Het probleemloos en onopvallende gegeil op zwetende kerels was helaas van korte duur. Ik viel hard door de mand tijdens een wedstrijd van Engeland, toen ik vroeg waarom de trainer Beckham maar niet opstelt.

9 reacties tot nu toe

 • Ik lees al jaren met veel plezier jouw blogs en tegenwoordig bekijk ik met veel plezier jouw vlogs. Maar halfbloed negers? Really? Echt jammer dat jij, of all people, en met zoveel andere optionele woorden ervoor kiest om het woord neger te gebruiken. Eva Hoeke 2.2?

  Comment door Trouwe lezer, June 15, 2016 om 6:55 pm
 • Halfbloed negers? Het is 2016. Ik had van jou wel iets meer creativiteit verwacht. Ik sluit me helemaal aan bij het commentaar van ‘trouwe lezer’.

  Comment door Mel, June 15, 2016 om 9:01 pm
 • Sjemig, tegenwoordig mag je echt niks meer zeggen of je wordt uitgemaakt voor racist. Er zijn ergere benamingen hoor. Get over yourselfs, Mel & Trouwe lezer.

  Anyway superleuke column!!

  X

  Comment door Jamaira, June 15, 2016 om 9:07 pm
 • HALFBLOED NEGERS, LOVE THEM!!!!!

  Comment door Jamie Li, June 15, 2016 om 9:27 pm
 • Racist?! Beter lezen, Jamaira. Ik lees met veel plezier de blog van de koelie met blond haar. Ik had het alleen over creativiteit.

  Allen, een fijne avond!

  X

  Comment door Mel, June 15, 2016 om 10:37 pm
 • Koelie met blond haar? Wow.. check your facts!
  Jammer dat zo’n leuk herkenbaar stukje zulke lelijke comments krijgt.

  Jamie, je bent kei tof!! Ik hou van je lekker geschreven teksten en ik weet zeker dat ik niet de enige ben :-)

  Comment door Jin, June 16, 2016 om 4:03 pm
 • Whahaha! Jamie je bent funny!

  Comment door yvonne, June 16, 2016 om 10:32 pm
 • Haha leuk geschreven! Benieuwd weer naar woensdag hihi :)

  Comment door Sien, June 20, 2016 om 11:33 pm
 • Halfbloed….is normaal toch…bij ons wel!

  Ga gewoon zo door Jamie, samen met mijn vriendin volgen we jouw leven met A, L & K… (Y)

  Comment door Raoul, July 25, 2016 om 11:40 pm

Plaats een reactie