Switch To Mobile Version

Festival outfits: zogenaamd nonchalant

Maar ondertussen.

DOOR JAMIE LI

Tot voor kort was ik een festival-virgin. Afgelopen zondag kwam daar verandering in. Ik was naar Amsterdam Open Air oftewel Amsterdam Fashion Week.

Alle mode-gekte begon bij mezelf. Vanaf het moment dat ik kaarten in mijn bezit had, voelde ik outfit stress. Ik mag dan een festivalleek zijn, maar wat ik wel weet is dat iedereen in zijn allermooiste kloffie komt opdraven. Zogenaamd nonchalant in casual denim shorts en een lullig topje met spaghettibandjes, maar ondertussen is óveral over nagedacht. Van de lipstick tot de sandalen. Het zijn niet zomaar denim shorts, maar het zijn de mooiste Levi’s. Het is niet zomaar een vier euro lipstickje van Kruidvat. Nee, er zijn complete visagie- en kappersafspraken aan vooraf gegaan. Föhnen, extensions, kleuren, vlechten, noem een kappersterm en ik zag het op Open Air. Mode van de hoogste tree. Givenchy-jurken, LV-accessoires, alles.

Zelfde geldt voor mij. Niks een oud topje uit de kast trekken. Ik ben ervoor gaan shoppen (!). Vlak voor het festival raasde ik nog als een bezetene door alle H&M’s van Amsterdam. Want het moest goedkoop, snel en vrolijk. Verder moest alles kloppen, de kleuren, de stofjes, de stijl. Ook met mijn haar ben ik vijfenveertig uur langer bezig geweest dan gewoonlijk. Er werd ook extra aandacht besteed aan de eyeliner en de concealer ging zelfs mee in de tas. En waarom precies?

Om gezien te worden.

Enerzijds belachelijk dat een festival eerder een catwalk is dan een fuif. En dat de ene griet er nog naakter sexier bijloopt dan de ander. Anderzijds vind ik het fantastisch. De nuchtere Hollander die eindelijk even z’n best doet. De nonchalante Nederlander die éindelijk eens zijn beste tenue’tje uit de kast trekt. Ik begrijp het hoor, als eeuwige fitgirl wil je die blokjesbuik nou verdomme een keer live laten zien in plaats van alleen op Insta. Als man ook. Al dat harde zwoegen in de sportschool moet immers beloond worden met twee dagen lang shirtloos op een festival slenteren. Meteen een mooie gelegenheid om al die (foute) tattoo’s te showen.

Het festival in cijfers: hooguit 1 écht lekker deuntje gehoord, 5899 mooie vrouwen gezien, 92 outfits die on point waren en slechts 1 hottie, van 18 jaar oud (!). Hopelijk op mijn volgende festival, Vunzige Deuntjes, meer muziek (deuntjes) en minder modeshows.

Plaats een reactie