Switch To Mobile Version

Gesprekken afluisteren

Als er één ding is waar ik echt mee op moet houden, is het gesprekken afluisteren.

DOOR JAMIE LI

Of ik nou zit in de bus, in een restaurant of in de bieb; ‘per ongeluk’ vang ik van alles op. Het gesprek hoeft niet eens juicy te zijn, zo lang ik maar mee mag kan luisteren.

Over oninteressante gesprekken gesproken. Meneer achter mij, man uit ’t oosten (hoor ik aan zijn accent), heeft het over Jan uit Almelo die zo rood was geworden als een kreeft. Hij quote iedereen: ‘Ik zeg’, ‘toen zegt ie’, ‘ik zeg’, ‘hij zegt’. Het is vooral dat Twentse accent wat me zo trekt.

Man uit het oosten springt van de hak op de tak (graag ook met Twents accent uitspreken svp), maar de mannen van laatst niet. Die kon ik zuiver volgen. Ik zat op het puntje van mijn stoel. Twee kerels van 65+, geen detail bleef onbesproken. Het ging over Thaise hoeren, die ze maandelijks voorzien van een mooi cadeau. ‘Die van mij mag ze zelf uitkiezen.’ ‘Oh nee, bij mij niet. Ik zoek graag zelf iets voor haar uit.’ Beiden vonden ze het een hartstikke overzichtelijke wisselwerking: de hoertjes mooie schoenen en zij steamy sex. Dat één van de mannen altijd netjes doucht voor de daad (en dat zijn Thaise stoot dat dan ook zeker waardeert), was toch wel het hotste detail.

EW!

Ik krijg het beeld van de man, naakt en genietend, maar niet uit mijn hoofd. En het is al drie maanden geleden.

Weinig woorden, maar wel beladen, die zijn favoriet. Het Vondelpark Gesprek is mijn lievelings. Een stel liep langs mij. De vrouw zei: ‘Ik wil gewoon weer gelukkig zijn’ Een een quote naar mijn hart. Want juicy en krachtig. Mijn fantasie draait overuren. Waarom is ze niet gelukkig? Kan ze geen kinderen krijgen? Is hij vreemdgegaan? Heeft ze een kutbaan? Leeft ze al máánden in een depressie? Voor het gemak ga ik er maar gewoon vanuit dat hun relatie hartstikke doodgebloed is en dat ze het nou een keer zat is. Tijd voor een stevige wandeling in het Vondelpark, waar ik hem eens flink ga confronteren met de waarheid, moest ze gedacht hebben.

Je begrijpt, hoe sneu ook, een flutprogramma als Achter Gesloten Deuren wint het bij mij van hitserie Game of Thrones. Mocht een van de makers kennis krijgen van dit schrijven; ik heb nog wel een paar smeuïge verhaallijntjes in m’n zak. Denk Thaise hoertjes gekocht op het internet, spijbelende, zwangere tieners met soa’s en natuurlijk die eerder genoemde stukgelopen relatie uit het Vondelpark.

Als ik geen gesprekken kan afluisteren, dan kijk ik ze wel af. Bij de garage, bij de dokter, bij de bushalte, geen Whatsapp-gesprek is veilig. Ook andere talen zijn me niet vreemd. Laatst – wachtend op mijn won-ton-soep to go – las ik zo mee met Spaanse app’jes. Helaas zat er niks sappigs tussen, maar soms is de kick al genoeg.

De afluisterverslaving is op zijn zachtst gezegd onhandig. Want, concentratie ho maar. Een simpel half-uur-klusje kan zo een paar uur duren. Voordeel is wel, je vult er zo een column mee.

2 reacties tot nu toe

  • Hahaha Jamie ik lig in een deuk! ZO herkenbaar ook, helaas.. Vooral het meelezen met app gesprekken en dan heel nonchalant wegkijken als de schrijver hiervan je hier gewoon stiekem best wel op betrapt!

    Ach een mens moet wat he ;-)

    Liefs, merel

    Comment door Merel, September 20, 2016 om 9:17 pm
  • Omg.. hahaha zo herkenbaar.. mijn zusje en nichtje hebben er gewoon een appgroep voor opgericht omdat wij het ook niet kunnen laten.. en moeten delen.. met iemand.. dan maar met elkaar toch :)

    Comment door Marleen, January 18, 2018 om 4:06 pm

Plaats een reactie