Switch To Mobile Version

Rendez-vous met mijn eerste liefde

Noem me een held, noem me een genie, noem me Char, maar ik voorspelde het al in 2009. Michael Scofield leeft.

DOOR JAMIE LI

Helderziender dan dit ga je het niet krijgen. Zeven jaar geleden wist ik al dat je Michael Scofield niet zomaar kan killen. Ook al is het maar een scriptje, een serie, een verhaallijn, zoiets doe je gewoon niet. Hier heb je mijn voorspellingen zwart op wit. Check vooral de datum en de laatste zin.

Dat we dat in ieder geval helder hebben.

Michael Scofield, broer Lincoln Burrows, vriendin Sarah Tancredi, bandiet T-bag en brother from another mother C-note: je ziet ze binnenkort allemaal weer terug in een nieuw Prison Break-seizoen. Toen ik dit nieuws hoorde, sprongen de tranen in mijn ogen. Blijdschap in de puurste vorm. Zonder dollen, het geluk kon niet op. Waar ik nu een serie mastermind ben, een seriegoeroe, was ik zeven jaar geleden een leek. Prison Break was mijn serie-ontmaagding. Ik haalde nachten door om minstens drie seizoenen er zo rap mogelijk doorheen te jassen. Michael Scofield, de knapperd. De slimmerd. Mijn eerste liefde.

Toen Michael het loodje legde, stortte alles in. Zwart gat, depressies, er viel geen land met me te bezeilen. Wat moest ik nu zonder serie? Hoe verder zonder beeldschone tattoo hotness in m’n leven? Dit seizoen is dan ook als een oude liefde die braaf, met hangende pootjes, bij me terugkeert. Zo vertrouwd.

Let wel, er zit een keerzijde aan dit verhaal. Net als een ex-geliefde die ooit zo magisch en mooi leek, maar plots afzwakte naar de Al Bundy-norm, heb ik best gemengde gevoelens bij ‘mijn’ teruggekeerde Scofield. Ik spring heus een gat in de lucht hoor, om de Prison Break-return, maar ik kan het niet helpen om er ook de humor van in te zien. Humor in de zin van, is het geen lachertje? Een grap? Gaan we echt het hele riedeltje opnieuw meemaken? Dat – toen bloedstollende, maar nu wellicht lachwekkende – ontsnapproces. De Prison Break procedure: er zit een broer vast, welke broer, varieert. In ieder geval EEN broer. De gevangenis is niet Bijlmer Bajes luxe, eerder Guantanamo Bay gevaarlijk. Er zit een super bad guy (vijand) in de lik en de bewakers zijn ook niet de makkelijkste. Oude vrienden komen helpen. Sarah is onrustig, maar nog altijd smoorverliefd. Michael is het brein achter elk masterplan. Hoewel, deze keer met een leuke twist: Scofield kroost.

Wordt het net zo spannend als de eerste keer? Ik heb zo mijn twijfels. Maar, oude liefdes roesten niet, toch?

3 reacties tot nu toe

 • Ik twijfel of ik wel moet gaan kijken. Seizoen 2 was ook kak, seizoen 4 ook mehh.. En inderdaad, ook ik ben bang dat het een lachertje wordt (en zou hij na z’n dikke periode nog wel zo’n belachelijk harde sixpack hebben kunnen trainen? I dunno…) xo Daisy

  Comment door Homeofdaisies, May 18, 2016 om 4:27 pm
 • Wat een geweldige column. Je schrijft echt zo ontzettend leuk.
  Ben onwijs benieuwd en dit was denk ik ook wel één van mijn eerste series waar ik aan verslaafd raakte, komt natuurlijk omdat Michael Scofield te heet was!

  Comment door Britney Visser, May 18, 2016 om 4:29 pm
 • hier ook een fan van het eerste uur! En tevens mijn serie ontmaagding! Ik was zo in love with Michael Scofield!! Dat hij dood ging vond ik juist erg sterk! Niet eens een keer een happy end zoals bij de meeste series. Daar is veel lef voor nodig en vond ik juist erg tof!

  Ik weet ook niet zo goed wat ik met het vervolg moet inderdaad. Hoe kan het nou dat hij nog leeft? Hij had toch ook een levensbedreigende ziekte?

  Het verhaal was af, het boek was gesloten. En nu gaan ze het voor mijn gevoel helemaal uitmelken, weer ontsnappen uit een gevangenis…been there done that.

  Dat ik ga kijken is een zekerheid, maar ben erg benieuwd wat ik ervan ga vinden…Je schrijft toch zeker wel een review he van de nieuwe serie?!

  Comment door Chantal, May 20, 2016 om 2:53 pm

Plaats een reactie