Switch To Mobile Version

Style & Coffee: Oscar Aerts

Iedere maand vraag ik een bekende stijlvolle man naar zijn stijl- en koffieroutine. Dit keer acteur Oscar Aerts (26), die écht kan genieten van een goede bak cappuccino. Over zijn stijl? Zelf noemt hij het ingetogen, maar als je het mij vraagt is de daddy-to-be mooi minimalistisch en ‘Scandinavisch sexy’.

TEKST JAMIE LI, FOTOGRAFIE FERIET TUNC, STYLING DANIËLLE DINKGREVE, MET DANK AAN INK HOTEL

KOFFIE STIJL “Altijd cappuccino. Sommige mensen drinken cappuccino alleen als ontbijtkoffie, maar ik drink het ook ’s avonds. Ik heb koffie leren drinken door het eerst alleen in de avond te drinken. Nu doe ik zo’n vier tot vijf kopjes op een dag. Mijn vriendin Jessica is momenteel zwanger en ze vindt koffie niet meer lekker. Het lijkt net of ik haar bakjes heb overgenomen. Zij minder, ik meer haha.”

LEKKERSTE KOFFIE “Vlakbij mijn huis in Amsterdam-Zuid zit Van Mechelen. Ik vind dat ze daar de lekkerste koffie hebben. Daarnaast is de coffee-to-go bij de ingang van het Vondelpark aan de Amstelveenseweg ook erg lekker. Ook hier haal ik regelmatig een bekertje. En dan loop ik als de zon schijnt in mijn eentje een rondje.”

SMOOTHIES “Mijn ochtendritueel start met een lekker ontbijt. Jessica heeft me bijgebracht die maaltijd nooit over te slaan. Meestal kwark en granola met een beetje pure chocolade. Samen maken we smoothies met volle yoghurt en fruit zoals mango’s en banaan. Na het ontbijt douchen en ga ik in rustigere periodes (zoals nu) meteen door naar de sportschool. Als je ’s morgens actief begint heb je daar de rest van de dag profijt van.”

DADDY TO BE “Ik heb geen flauw idee waar ik aan begin. Ik kan me voorstellen dat het pittig gaat worden, want als stelletje heb je niet meer alle vrijheid. Ik besef heel goed dat we nooit meer onbezorgd met zijn tweeën kunnen zijn. Je zal je altijd zorgen maken. Ik vind het leuk dat ik jong vader word. Liever jong vader dan een vent van veertig die half in elkaar is gezakt. Stel dat ik een jongen krijg, dan kan ik ten minste nog fris en fruitig rennen en voetballen.”

MOODSWINGS “In het begin had ze er nog weinig last van, maar nu dienen de zwangerschapsverschijnselen zich aan. Het ene moment is Jessica super kalm en twee uur later raakt ze helemaal in paniek. Dan moet alles netjes en in orde zijn.”

WEINIG LEF “Mijn stijl zou ik omschrijven als ingetogen, veilig, urban en een tikje street. Ik hou niet van te veel poespas en ik hou het bij de kleuren zwart, grijs en wit. Een zwarte broek met een zwart t-shirt en witte sneakers is helemaal Oscar. Ik speel het altijd op safe. Voor heftige prints en felle kleuren heb ik te weinig lef. Bij andere mensen kan ik het heel tof vinden, maar bij mezelf heb ik vaak het gevoel dat ik het niet kan rocken. Ik kan me overigens goed vinden in de Scandinavische stijl: minimalistisch en strak.”

KNOEPERD “Ik ben niet iemand die continu in de spiegel kijkt, maar ik ben wel ijdel. Ik sport veel en vind het belangrijk om er verzorgd uit te zien. Ik ben kaal en kan er daarom enorm van balen als ik puistjes heb. Aan een enorme knoeperd op mijn kop kan ik me flink irriteren.”

CALVIN KLEIN ONDERBROEK “Ik draag schoenen van ETQ, een Nudie denim, een sweatshirt van Knowledge Cotton, een horloge van Nixon en Calvin Klein onderbroek.”

LUIE ZONDAG “Zondag is voetbaldag. Dan zit ik lekker op de bank in mijn joggingbroek en voetbalshirt Eredivisie Live kijken. Maar ook op doordeweekse dagen heb ik geen zin om thuis in een strakke broek te zitten. Als ik thuis kom kleed ik me meteen om.”

KLEINE BOETIEKJES “Ik heb geen vaste winkel, maar ik ga graag langs kleinere boetiekjes in de 9 Straatjes en in de Pijp in Amsterdam. De winkel van ETQ is ook echt de moeite waard. Het merk is van jonge jongens uit Amsterdam die erg hard gaan. Ze zijn de wereld aan het veroveren en hebben een mooie zaak aan de Singel.”

DATE NIGHT “Tijdens een date night met Jessica kleed ik me zonder al te veel poespas. Ik hou niet van perfect en gelikt, maar ik zorg er wel voor dat mijn outfit altijd raak is. Verzorgd, enigszins comfortabel en toch spot on. Ik draag precies de goede broek, de juiste schoenen, en tegelijkertijd zorg ik voor nonchalance. Je mag niet zien dat ik teveel moeite heb gedaan.”

VERZAMELING “Sowieso schoenen. Ik kom zelfs ruimte tekort voor al mijn schoeisel. Ik heb zoveel schoenen dat ik soms vergeet dat ik een bepaald model heb. Over het feit dat ik zoveel schoenen heb voel ik me bijna schuldig. Als je bekend bent krijg je veel opgestuurd, dus ik geef regelmatig een paar weg aan vrienden of familie. Jassen kan ik ook waarderen. Truien, t-shirts en broeken zijn prima, maar schoenen en jassen kunnen echte eyecatchers zijn. “

DROOMJAS “Ik heb mijn droomjas ooit gezien bij Acne Studios, maar hij was nergens meer te krijgen. Daar baalde ik van. Bij H&M vond ik eentje die er exact op leek. Lang, netjes en camelkleurig. Die van H&M is een stuk goedkoper en ook on point.”

style-and-coffee-oscar-aerts-03NIET ROMMELIG “Jessica zie ik graag in een mooie jeans en een toffe sneaker eronder. Mijn vriendin is echt een stoere chick. Helemaal niet van de hakken, enkel voor gelegenheden. Ik vind casual vrouwen met een bepaalde nonchalante uitstraling tof. Haar stijl mag niet te rommelig zijn, je mag best wat curves zien. Een baseballjack kan ik waarderen. Ik hou gewoon niet van teveel opsmuk. Ik kan een rode lipstick mooi vinden, maar dan niet ook nog een hele doos oogschaduw erbij.”

NEP “Vrouwen moeten ophouden met nep zijn. Ik hou niet van nep. Geen idee of het door de Kardashians komt, maar er lopen tegenwoordig te veel fake vrouwen rond. Super onaantrekkelijk vind ik dat. Soms zie ik meisjes voorbij komen op Instagram die ik nog ken van vroeger. Dan wordt er meteen een screenshot gemaakt voor in de groeps-app. Wat is er met díé gebeurd?! Daarnaast hou ik niet van die te geprobeerde alternatieve Berlijn-stijl: meisjes met een bomberjack van vijf maten te groot en enorme kisten aan hun voeten.”

HOUTHAKKERSBLOES “Je zal mij nooit betrappen op leren boots of op het dragen van heftige kleuren. Ook in houthakkersbloesjes zal je me niet zien lopen, niks voor mij!”

ROZENKRANS KETTING “In de tijd dat ik er als een hiphopper bij liep – ik dacht dat ik Eminem was – met wijde broeken, Nike Airforces, oversized American Football shirts en de pet achterstevoren, kon ik er evengoed als Beckham bijlopen. Met een kreukbloesje, het haar opgeschoren en een rozenkransketting.”

DRAAK “Vroeger liep ik het liefst rond in enkel Cool Cat broeken met een draak op mijn kuit. Mijn moeder vertikte dat te kopen. Ze gaf ons smaakvolle kleren aan, wat wij toentertijd alleen niet zagen. Als kind merk je dat niet, dan wil je gewoon naar de Cool Cat.”

ROLEX “Op de verlanglijst staat een mooie, grote klok. Een gouden Rolex bijvoorbeeld. Ik ben niet van de ringen en kettingen, maar een horloge vind ik een mooi accessoire.”

Oscar Aerts (26) woont samen met zijn Jessica in Amsterdam, het stel verwacht dit jaar samen hun eerste kindje. Je kent Oscar o.a. van zijn rollen in Goede Tijden Slechte Tijden, Homies en Mannenharten. Ook werd hij tweede in de laatste editie van Expeditie Robinson. In 2017 is Oscar wederom op het witte doek te bewonderen in Tuintje In Mijn Hart de film. Volg Oscar op Instagram @oscaraerts

1 reactie tot nu toe

  • Goed geschreven, leest heerlijk weg <3.
    Leuk om eens wat anders te lezen over Oscar dan altijd de standaard vragen :)

    Comment door Isabel, March 18, 2016 om 9:22 pm

Plaats een reactie