Switch To Mobile Version

Beste Ali,

Hoewel we niet hélemaal van dezelfde generatie zijn, en hoewel de relatie misschien best een beetje eenzijdig is, voel ik een razend sterke band tussen ons. Zo. Veel. Overeenkomsten.

DOOR JAMIE LI

Zie je, Ali. Ik heb jarenlang in Almere gewoond. Kom er nog steeds wekelijks. Dat we elkaar nog nooit tegen het lijf zijn gelopen is dan ook hartstikke uitzonderlijk. Of neem het feit dat we allebei twee zoontjes hebben. Ze zeggen dat toeval niet bestaat, maar ik weet het zo net nog niet hoor Ali. En dat je van Marokkaanse komaf bent? Ik mag dan Surinaams zijn, maar ik word mijn leven lang al voor Marokkaanse aangezien. Overkomt me dagelijks dat ik met ‘salam aleikum’ word begroet. Kan geen toeval zijn Aal. Ik ging vroeger dan niet uit in de Challenge zoals jij, maar ik droomde er wel van. Fair enough, toch? Bovendien die harde ‘r’ van je, in je uitspraak, heb ik dus ook. Jouw vrouw, Nederlands, mijn vriend, half Nederlands! Alleen maar raakvlakken, niet?

Zo kan ik nog wel uren doorgaan Ali, maar dat hou je tegoed. Want net zoals jij, heb ik een vol agendaatje. Twee jaar geleden je nog geprobeerd te strikken voor een Style & Coffee, maar je was te druk. Snap ik hoor Ali. Je zit natuurlijk helemaal in nieuwe albums aan de man brengen, allerlei tv-programma’s en uiteraard je cabaret show Je Suis Ali, die ik overigens nooit ga kunnen meemaken, want heel de tijd uitverkocht.

Dan je muziek. Al veel te lang ga ik lekker op je beats. Van Leipe Mocro Flavour tot Hartendief tot Een Klein Beetje Geluk, ik kan meezingen. Ook de raps doe ik zonder blikken of blozen.

Ik weet wat je denkt. Nog zo’n blije fan. Maar nee Ali, verwar dit niet met fanschap, maar zie het als vriendschap. Jij en ik, wij kunnen matties zijn. Voor elkaar door het vuur gaan. We organiseren playdates voor de boys. Ik controleer je raps, jij filmt mijn vlogs. Ik maak saoto soep met halal kip, en jij fikst mals Marokkaans draadjesvlees in de tajine. Ik zie kansen Ali.

Geen haast Ali, ik bots vast eens onverwacht tegen je op Ali, in Ally. Op de markt of in de Zara, in het Circus of Doemere, Le Baron of Anno, Noorderplassen of Kruidenwijk of gewoon even herinneringen ophalen bij het Echnaton. Dan kletsen we wat bij.

Liefs,

Jamie L.

PS. Mijn favoriete Ali-moment (doorspoelen naar 5.00 min)

Plaats een reactie