Switch To Mobile Version

Editor’s letter: ‘Ik heb er m’n buik vol van’

Men zegt vaak: ‘Trek je niets aan van wat anderen van je vinden, over je zeggen of hoe ze over je denken’. Is dat jou wel eens gelukt? Mij niet. Hier een stukje tekst waarom ik deze keer nauwelijks foto’s deel van mijn zwangerschap.

DOOR JAMIE LI

Zoals je ziet is het een week doodstil geweest op Quarter. Ik was letterlijk ziek, zwak en misselijk. Zowel een ‘algemeen’ virusje als alle zwangerschapskwalen dienden zich aan. Het resultaat? Horizontaal op bed met een oogmaskertje op. Want zelfs het licht maakte misselijk. Met alle hormonale huilbuien van dien. Mijn vriend is inmiddels tientallen keren getuige geweest van the ugly cry. Bovendien zijn de redenen waaróm ik huil triest genoeg om me tot single mom te bombarderen. Maar gelukkig houdt hij het vol.

Ik heb gehuild omdat:
1. Ik geen sushi tonijn meer mag.
2. Omdat de laatste hamburger aan m’n neus voorbij ging tijdens een barbecue.
3. Om Taarten Bakken met Abel.
4. Om Philomena (hoef je niet eens zwanger voor te zijn trouwens)
5. Omdat de kersen op waren in de supermarkt.

Weet dat de echte redenen natuurlijk véél dieper liggen!

Een stomme week dus, die ik af moest sluiten met ‘naar buiten gaan’. Naar het ziekenhuis, boodschappen doen, cadeautjes inslaan voor verjaardagen én de verjaardagen zelf. En dat terwijl ik liever binnen blijf.

Want, al die meningen. Al die opmerkingen.

Het is net als de vorige keer. Ik ben een circus act waar je je mening over moet geven. Of het nu een ruimte is met bekenden of vreemden, als ik ergens binnenloop ben ik al bang. En niet een beetje bang, maar T-rex bang. Ik kan er op wachten, want het gebeurt altijd: dé opmerking. ‘Jeutje, wat heb je een grote buik’. Men weet het ook standaard in allerlei creatieve jasjes te stoppen. Hij lijkt zo groot voor het aantal weken, je zou denken dat ik morgen al moet bevallen, of ik wel zeker weet of het geen tweeling is, dat ik nog zó lang moet en als kers op de taart wordt de buik nog even aangeraakt. Soms zou ik wel willen dat er een tweeling in zat, kon ik al die hobby-gynaecologen een keer gelijk geven. Het vragen- en opmerkingen-spektakel eindigt ongetwijfeld met een geschrokken blik. Ik ben the elephant in the room waar iedereen het wél over heeft.

Er werd zelfs gevraagd waarom ik zo weinig totaalfoto’s van mezelf plaats op social media. Vanwege bovenstaande dus. Hoe graag ik het ook zou willen, me niets aantrekken van anderen gaat me niet lukken. Deze zwangere attractie vrouw is daar te gevoelig voor (ik bedoel, ik huil om sushi en kersen!).

Niks glow, maar onzekerheid. Het is waarschijnlijk allemaal goed en lief bedoeld, maar ik heb er m’n buik vol van. Daarom hier een minstens zo goed en lief bedoeld artikeltje. Voor iedereen handig. >> 12 dingen die je niet moet zeggen tegen een vrouw

Tot volgende week!

(Foto via Chou-ettes)

5 reacties tot nu toe

 • Ah, en ik verheugde me juist op je mooie outfits met buik! Vond het tijdens je vorige zwangerschap ook zo mooi. Niks dik; prachtig zwanger! Succes me de komende tijd ;)

  Comment door Shirley, August 3, 2015 om 10:04 am
 • Oh wat snap ik je goed… 32 weken op de teller en na lang geen buik, dat ook veel nare opmerkingen oplevert, nu het idee dat ik op klappen sta.

  Op de een of andere manier vind men dat je altijd maar zwangere mag bemoeien en alles mag zeg… nou vorige keer hield ik me mond maar nu zeg ik er soms wat van met als excuus hormonen…

  Je bent toch geen publiekelijk bezit…

  Vond je de vorige keer onwijs mooi zwanger en dat zal nu niet anders zijn! En huil maar lekker om de kersen hoor ik huil met je mee als manlief hier de laatste jus d orange toe eigent

  Comment door Lonneke, August 3, 2015 om 10:49 am
 • Jamie! Snap na een zwangerschap precies hoe je je voelt, mijn roze wolk was ook ver te zoeken, maar de foto’s van jouw eerste zwangerschap waren niets dan prachtig. Grote buik of niet, ik zeg: trek er weer een maxi dress overheen en je bent fabulous als altijd!

  Comment door Laura, August 4, 2015 om 12:08 pm
 • Eigenlijk reageer ik nooit ergens op een blog. Maar ik moet nu even zeggen dat mn hart een beetje breekt voor je. Waarom voelen zo veel mensen zich verplicht zo gemeen te zijn, en hun ongezouten mening te geven? Ik wens je veel sterkte, geluk & liefde. Je kent me niet en ik ken jou niet, maar hoe ik je online ‘volg’ vind ik je een pracht persoon. Zwanger of niet zwanger.

  Comment door K, August 7, 2015 om 10:22 am
 • Mis je foto’s online! Vind het juist mooi als vrouwen “zichtbaar” zwanger zijn. Je bent ook zo lekker stylish, ookal voel je je (misschien) zelf niet zo ;).
  Bij je vorige zwangerschap zag je er ook top uit!!

  Comment door S, August 26, 2015 om 8:43 pm

Plaats een reactie