Switch To Mobile Version

Wat te doen met een oogschaduw palet van 9 kleuren?

Dankzij een kleine doch leerzame tête-à-tête met M.A.C’s make-up artist Flavio Miguel creëer ik voortaan zelf Jennifer Lopez ogen in slechts 5 stappen. Say whut!

DOOR JAMIE LI

Overdag hou ik het bij eyeliner en mascara, maar voor speciale gelegenheden (meestal in de avond) mag er wat oogmake-up betreft meer uitgepakt worden. Alleen weet ik nooit hoe! Als ik een eyeshow palet in mijn handen geschoven krijg, ontstaan er hoe dan ook slutty panda ogen. In 5 easy steps legt Flavio me uit hoe het wél moet. Voor deze look is de Navy Times Nine gebruikt uit de Eyes On M.A.C collectie.

Jennifer Lopez ogen in 5 eenvoudige stappen met het Navy Times Nine palet
1. Start met de basis en breng de Paint Pot aan op je oogleden. Hierdoor blijft je oogschaduw de hele dag/avond zitten. Ben je ook van plan oogschaduw onder je ogen te doen, dan is het verstandig om ook daar de Paint Pot aan te brengen.
2. Dep op je bewegend ooglid een beige tint aan met een kleine sparkle (kleur 2). Waarom deppen? Omdat de kleur dan beter hecht.
3. Creëer meer diepte met een donkere kleur in je arcadeboog, bijvoorbeeld chocoladebruin (kleur 8) of antraciet (kleur 6). Zorg hierbij ervoor dat je kwast constant in aanraking blijft met je huid. Werk met je penseel een klein beetje naar buiten (bij de ooghoeken) zodat je een open blik creëert.
4. Om de twee kleuren te verbinden gebruik je een spannende verbindingskleur (kleur 7). Spannend door de sparkle die erin zit.
5. Tot slot: geef je ogen die echte Jennifer Lopez touch door met een metallic silver (kleur 1) teint in de binnenste ooghoeken aan te brengen.


Wat je nog meer moet weten over deze look
- Flavio gebruikt om oogschaduw aan te brengen de volgende penselen: 217 en 224
- Wil je dat je look on point is? Maak je wenkbrauwen strakker met de Prep & Prime highlighter stick. Deze breng je rondom je wenkbrauwen aan. Zoals je ziet zijn mijn wenkbrauwen nog nooit zo strak geweest.
- Je oogmake-up springt er pas uit als je je concealer-game dik onder controle hebt. Eventuele donkere kringen of wallen kunnen je look namelijk flink downgraden. M.A.C biedt enorm veel keus, maar de concealer die toch het lekkerste dekt is de Studio Finish Concealer. (In mijn geval #NW25.) Aanbrengen met je ringvinger werkt het mooiste qua best blending.
- Finish je look met je favoriete mascara en maak de look extra intens met een stevige zwarte winked eyeliner.

Plaats een reactie