Switch To Mobile Version
pure leaf waterijs
pure-leaf-def
quinoa
waterkant
View all

5 healthy zomertips waar je écht wat aan hebt

Van mijn favoriete zomersalade tot mijn favoriete zomerdrankje, ik onthul vijf gouden tips. Bovendien tips die snel, makkelijk én verantwoord zijn, zonder dat je er stad en land voor hoeft af te reizen.

DOOR JAMIE LI

Je kent het wel, healthy food tips met ingrediënten waar je tienduizend marktjes voor af moet. Op Quarter niets van dat. Mijn zomertips zijn werkelijk parels die zowel easy als verantwoord zijn.

quinoa1. Favo summer treat: home made waterijsjes
Zo leuk om te maken en ze zien er zó mooi uit: zelfgemaakte waterijsjes. Alleen al met een vorm voor ijsblokjes en stokjes maak je de meest cute waterijsjes. Maak ze bijvoorbeeld met vers fruit zoals mango, aardbei, blauwe bessen of kiwi: even in de blender, dan in een vormpje, stokje erin en hoppa de vriezer in. Of meng je (gemalen) vers fruit met yoghurt voor een softere smaak en een mooi pastelkleurtje als resultaat. Tip: voeg een kleine hoeveelheid suiker toe om ervoor te zorgen dat je ijsje mooi blijft in de vriezer. Een beetje suiker zorgt ervoor dat je popsicle niet gaat kristalliseren.

2. Favo zomerdrankje: Pure Leaf ijsthee
Wanneer ik tijdens warme dagen even geen zin heb in (bruisend) water – want te weinig smaak, gaat er niets boven een ultrakoud glaasje iced tea. Favoriet is de nieuwste ijsthee Pure Leaf, getrokken van echte theeblaadjes. Hij smaakt nóg lekkerder in een glas met ijs, verse munt en framboosjes. Presenteer je drankje extra stylish met een papieren rietje. Kijk hier voor meer iced tea smaken. #PureMe

3. Favo zomersnack: Vietnamese rice spring rolls (koude snack)
Deze snack is zo easy, gezond, lekker en leuk om te maken. Je rijstvel even in heet water dompelen en vervolgens maak je je loempia zo gek als je maar wil. Zowel vegetarisch als met vlees of vis smaakt deze koude snack erg lekker. Zelf rol ik ze het liefst met gamba’s (van tevoren kort gebakken in knoflook en vissaus), wortel, sla, paprika, mihoen en avocado. Maar wat je loempiaatje écht af maakt is het bijbehorende sausje. Gewoon kant-en-klare chilisaus of maak je eigen sausje met bijvoorbeeld: vissaus, suiker, chilipepertje, koriander en limoensap.

4. Favo zomersalade: quinoa met rode bietjes
Mijn favoriete zomersalade is makkelijk en snel en je kunt hem zo gezellig maken als je zelf wil. Bij mij gaat er het volgende in: scheutje wijnazijn en olijfolie, geitenkaas, rode bietjes, rode ui (deze altijd eerst even in de wijnazijn laten chillen, anders zijn ze te scherp) quinoa, rivierkreeftjes en iets groens – bijvoorbeeld een paar blaadjes spinazie, koriander of waterkers. Je salade niet als tussendoortje maar als maaltijd? Doe er nog pompoen (kort gebakken in knoflook en olijfolie) en/of kikkererwten bij, zodat-ie extra goed vult. Natuurlijk op smaak brengen met peper en zout.

5. Favo summer spot: De Waterkant
Als ik het zó warm heb dat ik absoluut geen zin heb om zelf de food prinses uit te hangen, chill ik ‘m gewoon in mijn favoriete zomer spot: De Waterkant in Amsterdam. Eén, omdat het er gezellig is, twee, omdat het terras volop in de zon staat, drie, omdat het eten er goed smaakt en me bovendien terug brengt naar mijn Surinaamse afkomst (Surinaams street food) en tot slot vier, omdat er een gezellige, gemengde crowd komt. O ja, de pasteitjes en de saoto soep zijn favoriet, de roti rol moet ik nog proeven. Dus, wanneer kan je?

(spon)

1 reactie tot nu toe

  • Super goede tips, vooral die eerste. Love it! Ga ik dit weekend ook weer proberen. THanks for the inspo! xo

    Comment door Cigdem, July 2, 2015 om 8:23 pm

Plaats een reactie