Switch To Mobile Version

Editor’s letter: Spijt

Waarom wilde ik ook alweer mijn haar kort?

DOOR JAMIE LI

Acht maanden geleden kreeg ik plots de ingeving m’n haar kort te knippen. Allemaal door deze foto en dit Pinterest bord vol inspiratie. Leek me wel ‘leuk’, dat haar zou er toch ‘zo weer aan groeien’ en hoewel genoeg mensen me tegen probeerden te houden zag ik alleen nog maar wapperende schaartjes voor me. Binnen no time was de afspraak bij de kapper gemaakt en lagen m’n kostbare geblondeerde lokken op de grond.

Waarom? WHY!

Nooit een moment van spijt gevoeld, tot aan nu. Ik bedacht dat Beyoncé en Jennifer Lopez het ook deden. Of Jourdan Dunn, die had ook zo een énig kapsel. Dat kon ik ook. Dat klopt. Maar ik was even vergeten dat typetjes als Beyoncé een week later parmantig paraderen met lokken tot de bips alsof er nooit sprake is geweest van een lob. Weliswaar hair-extensions of pruikjes, maar ze hoeven in ieder geval niet op de blaren te zitten. Als ik nu foto’s terug zie van mezelf – vooral dit kiekje samen met Jim – van haar tot ver óver de borstjes, springen de tranen in m’n ogen. Het zal minimaal twee jaar duren voordat het weer zo lang is als toen. En dan ben ik ook nog zwanger van baby nummer twee, wat een ontploft gezicht als gevolg heeft. Het laatste wat ik dan kan gebruiken is te korte lokken. Ik mis mijn lange haren die ik dan à la dat meisje van The Ring of een beetje zoals Olcay Gulsen voor mijn zwangere hamsterwangen kan hangen. Ik ben zelfs geneigd aan de extensions te gaan, terwijl ik in het verleden anti was. Voordeel van zwanger zijn is dat mijn haar twee keer zo snel groeit. Een nadeel weer is dat dat groeispektakel ook geldt voor andere lichaamsdelen. Denk Miley oksels voordat je er erg in hebt.

Elke keer als ik een vrouw of meisje zie met lang haar die ik een beetje inside.

Wanneer de bob, lob, pixie cut of ook maar iets in die richting een haartrend is en hoe ‘cool’ het me ook lijkt of hoe erg ik ook ‘toe ben aan iets anders’, hou me tegen. Knippen? Nooit meer. Hooguit de dooie puntjes. En toch vind ik het tof dat ik gedurfd heb mijn haar kort te knippen en heb mogen genieten van een vlot kapseltje. Maar het is mooi geweest. Ik wil mijn haren terug.

PS. Heb je ook lange lokken en sta je op het punt ze te knippen? Bel mij eerst even voor een oriënterend gesprek – ik hou je wel tegen – of koop een Beyoncé-achtig pruikje.

Ready for première @homiesdefilm #homiesdefilm

Een foto die is geplaatst door Jamie Li (@mrsjamieli) op

Was leuk @jimbakkum! Weer een gloednieuwe #STYLEANDCOFFEE dus, in november op quarter-magazine.com #jimforpresident

Een foto die is geplaatst door Jamie Li (@mrsjamieli) op

  Earlier today, owning the @bijenkorfinternational fitting room. #shitididntbuy #hipsdontlie   Een foto die is geplaatst door Jamie Li (@mrsjamieli) op

Waarom ik altijd eindig in een zwarte outfit? Nu, op @quartermagazine www.quarter-magazine.com

Een foto die is geplaatst door Jamie Li (@mrsjamieli) op

  Morning! Dit en meer, nu op quarter-magazine.com #sweaterweather #lood #falabella #stellamccartney #andotherstories #riverisland   Een foto die is geplaatst door Jamie Li (@mrsjamieli) op

6 reacties tot nu toe

 • Ik ging ook voor de lob. En toen zelfs door teveel Pinterest enthousiasme nog een beetje korter naar een bob mét een bles. What was I thinking… Nu in de zomer mis ik mijn lange haar, geen beach-hair deze zomer, geen nonchalante topknot. Snik.

  Comment door Kim, June 24, 2015 om 9:42 am
 • Ik dacht vorige week precies hetzelfde. Ik wilde een hip, maar nonchalant topknotje maken en het ging niet. Huilen! Nooit meer kort inderdaad.
  - X Marloes

  Comment door Marloes, June 24, 2015 om 10:11 am
 • Aah.. No worries! Zo weer lang! Zeker met die zwangerschapshormonen! Ik ben vorig jaar van lang ontkroest haar naar kort en natural gegaan en geen moment spijt gehad! (ok, heel even dan). Maar het was voor mij the best decision ever.

  Good luck en nog gefeliciteerd met je tweede zwangerschap!

  xx

  Comment door Mish, June 24, 2015 om 12:03 pm
 • Wat herkenbaar! Ook ooit (4jaar geleden) van lang naar bobje gegaan en ik vond het welgeteld een maand leuk. Ik vond het super gedurfd van je en vind het je wel echt mega goed staan! Maar dit bied vast geen troost ;-) x liefs

  Comment door Ellis, June 24, 2015 om 5:12 pm
 • OMG. been there. 2 jaar geleden had ik ook een bob. 2 maanden gerocked, daarna kon ik huilen. Heb nu eindelijk m’n lange haar terug zonder extensions etc, so happy. Bij jou komt het ook snel goed! x

  Comment door Cigdem, July 2, 2015 om 8:25 pm
 • 3 weken geleden ook een lob laten knippen, erg veel spijt van! Mis mijn lange lokken en krijgt het niet gestyled zoals ik wil :( Maar het groeit vast weer aan :P

  xx

  Comment door Eme, July 13, 2015 om 11:14 am

Plaats een reactie