My summer hairdo: très, très blond!

Van donker naar blond? Dit moet je weten.

DOOR JAMIE LI

1. Rob Peetoom is da one
Hét adres voor mooie blonde lokken is kapsalon Rob Peetoom aan de Elandsgracht, Amsterdam. Hier laat ik mijn donkerbruine (bijna zwarte!) haartjes tweemaandelijks omtoveren in frisse blonde blokken. Bij Rob Peetoom weten de hairstylisten het mooiste resultaat te bereiken. Wil je ook van donker naar blond? Vraag naar Kirsty. She’s the best! Kirsty zal je wensen uit laten komen, maar tegelijkertijd de conditie van je haar zo goed mogelijk te houden. Bijvoorbeeld: ik wilde dit keer álles blonderen, maar omdat dat nogal een inbreuk zou zijn op mijn haar, adviseerde Kirsty me om echt te gaan voor highlights.
2. Protection!
Net geblondeerd? Verzorg je haar met een masker (ga er bijvoorbeeld mee slapen om het lekker in te laten werken) en breng een verzorgende olie in. De arganolie van Moroccanoil (Treatment) is mijn favoriet.
3. Houd je hoofd koel
Voorkom een oranje hairdo! Zorg dat de highlights – vooral bij de aanzet – worden aangebracht op donker haar (je eigen haarkleur) in plaats van reeds (licht)bruin geverfd haar. Hierdoor houd je het eindresultaat koel. Om geelheid en warmte te voorkomen brengt Kirsty tot slot nog een assige spoeling aan waar nodig.
4. Geduld…
Houd er rekening mee dat een blonde coupe niet in één keer zal lukken. Ik blondeer mijn haar al járen, dus de basis is er al. Bouw het rustig op zodat je haar zich geen ongeluk schrikt (en afbreekt!).
5. Haarlak voor de sprietjes
Is er een aantal lokken toch afgebroken met halve sprietjes als resultaat? Vooral de sprietjes bij de aanzet kunnen gênant zijn. Spray een beetje haarlak op de onderkant van je steelkam en breng dit vervolgens aan op de aanzet. Herhaal eventueel. Bye bye sprietjes!
6. Picture perfect
Neem altijd een foto mee naar de kapper van je ideale kleur. Ook al zal je die kleur misschien niet altijd (kunnen) bereiken, je haarstyliste weet dan in ieder geval precies wat je wil. Als het op haar aankomt willen we geen misverstandjes, non?
7. Hou het bij
Een beetje uitgroei kan zelfs natuurlijker ogen, maar een pikzwarte landingsbaan? Niet oké. Hou je uitgroei daarom alsjeblieft bij. Maak op tijd een nieuwe afspraak bij je kapper. En ben je je blonde lokken zat? Laat je haar dan bijvoorbeeld weer bruin kleuren. Zelfs Ciara komt er niet mee weg.

Ook toe aan Summer Blonde Hair? Maak een afspraak via www.robpeetoom.nl.

Plaats een reactie


* = (verplicht)