Switch To Mobile Version

#LoveC4Cactus: (voor heel even) een baas op de weg

Of ik een weekendje weg wilde met de Citroën C4 Cactus. Maar natuurlijk! Aangezien ik mezelf geen held vind op het gebied van rijden in het buitenland, werd het geen tripje Parijs, Antwerpen of Berlijn, maar vriendinnenweekend in Den Haag. Op naar die mooie stad in een blitse bak. Wat doe je dan precies? 

DOOR JAMIE LI

Lunch- en dinertip
Als je dan toch met de auto bent, kun je meteen een bezoekje brengen aan de nieuwste Haagse hotspot Mama Kelly. Een fotogeniek optrekje waar je vooral geniet van kreeft en kip. Maar ook de vegetarische risotto is de moeite waard, want het is heus niet alleen kip en kreeft wat Mama Kelly serveert. Misschien een goed idee om er je moederdag te vieren? Op moederdag is er een speciaal luxe ontbijtmenu voor moeders (en het gezin), lees er alles over.

Alleen maar Cos
Aan nog niet eerder ontdekte shopparels kan ik je helaas niet helpen. Want ik slaagde bij Cos en bij Cos alleen. In Den Haag heb je namelijk de tofste Cos. Hij is lekker groot en ik slaag er áltijd. Nadat m’n creditcard pijn deed van al dat nieuwe Cos-spul, heb ik me maar niet gewaagd aan een ander kek kledingwinkeltje.

En hoe rijdt-ie dan?
Normaal rijdt mijn vriend als we buiten Amsterdam toeren, maar nu moest ik er zelf aan geloven. Ik kan je vertellen: ik was een baas op de weg. Ik ownde de linkerrijbaan. De Citroën C4 Cactus zit namelijk wat hoger op de weg (dan dat ik gewend ben in mijn eigen niet-bazige Opel Corsaatje), is hartstikke stil, rijdt zo soepel als een cobra en hij was best ook een beetje gezinsproof. Bij ‘afleveren’ van Lenny bij zijn opa en oma, vond ik precies nul obstakels: de kinderwagen kon er in z’n geheel in, zonder dat ik hem tot vijftien losse onderdelen moest ontkoppelen en Lenny zat achterin als een kind in een snoepwinkel zo gelukkig. Dan nog één ding…

Het parkeren.

Dat ging nog soepeler dan dat hele verhaal hierboven. Dankzij een té fancy camerasysteem en parkeersensoren hoef je nooit meer dat ene paaltje of die andere (veel duurdere) auto te raken, maar is fileparkeren je specialiteit. Want dat vrouwen niet kunnen parkeren is helaas echt zo. Ik kom er altijd wel in hoor, maar ik win geen schoonheidsprijs. Terwijl mannen lijken te parkeren alsof ze parkeersensoren op hun hoofdje geplakt hebben.

Zowel Den Haag als de Citroën C4 Cactus zijn beide geslaagd.

Ook een weekendje weg?
Wil jij ook kans maken op een fancy roadtrip met de C4? Dat kan! Meld je aan via lovec4cactus.nl.

www.lovec4cactus.nl

jamie-li-citroen-cactus-02
jamie-li-citroen-cactus-04
jamie-li-citroen-cactus-03
View all

1 reactie tot nu toe

  • ‘ik kom er altijd wel in hoor’… Hilarisch! Leuk stuk en awesome foto’s <3

    Comment door Stefanie, May 1, 2015 om 12:41 pm

Plaats een reactie