Switch To Mobile Version

Gestopt met Girls

Ben officieel klaar met Girls. De tv-serie ging van een grote hit naar één en al shit.

DOOR JAMIE LI

Het eerste seizoen van Girls vond ik fantastisch. Blij dat er plots een serie was die tussen Entourage en SATC in zat. Minder zoet, minder glam, maar juist wat donkerder en puurder. Dat het een donkere serie is kun je trouwens heel letterlijk nemen. Let maar eens op, nooit dat je een keer fuchsia roze ziet in Girls. Bovendien vond ik het geinig om te zien hoe wispelturig, pittig en toch grappig tegelijk Hannah kon zijn. Daarnaast herkenbaar dat het leven van begin twintigers flink aanpoten is. Dates, geld en een leuke baan komen immers niet vanzelf aanwaaien. En zeker niet in The Big Apple.

De dialogen vond ik smakelijk, series die zich afspelen in New York doen me altijd veel goeds en ook het feit dat de actrices niet ‘perfect’ zijn zoals in elke andere serie maakte dat ik hunkerde naar meer. Hoofdrolspeelster Hannah zit onder de vage tattoos, heeft geen maatje XS, maar draagt zonder gêne de kortste jumpsuits gemaakt van de dunste stofjes. Vind ik leuk, vind ik lef. Of Soshanna. Ook niet bepaald Keira Knightley material, maar haar domheid, echtheid en het feit dat ze teveel praat maken haar enig. En Jessa. Volgens modenormen ook te dik, maar ik vind het alleen maar mooi. Slank op haar manier en sexy. Haar persoonlijkheid is verre van fraai, maar het is absoluut badass om te zien hoe ze elke man om haar vingers windt. Tot slot de bloedirritante Marnie: die mocht van mij vanaf het begin af aan al geskipt geworden. Geen goed woordje over voor haar. That girl is bad business.

Enfin, aanvankelijk een leuke serie dus.

Maar na het eerste seizoen ging het alleen maar bergafwaarts. Nu, seizoen vier, is Hannah écht niet meer te doen, dat kind is batshit crazy. Marnie en Jessa zijn ook twee onuitstaanbare krengen – ik bedoel, zulke gestoorde vriendinnen heb ik dus echt niet in mijn omgeving? Enige waarom ik nog keek was Adam. Maar die gaat nu met Mimi Rose, en die is misschien nog wel veel gekker dan Hannah. En wat is eigenlijk nog de boodschap van Girls? Waar gaat dit naartoe? En nog belangrijker: ligt dit aan mij?

Waarom ik seizoen twee en drie heb afgerond en toch met tegenzin ben begonnen aan seizoen vier, is alleen maar omdat ik zoveel respect heb voor Lena Dunham (Hannah). Het is te tof dat ze zowel de schrijver is als de regisseur én de hoofdrolspeelster. Maar naarmate seizoen vier vordert, begin ik steeds vaker te denken dat Lena Hannah ís. En dat maakt me bang. Bovendien kan ik haar nare, narcistische gedrag tegenover letterlijk IEDEREEN niet meer aanzien.

Laat het me gerust weten wanneer Girls weer aantrekt, dan haak ik graag weer in. Maar voor nu kap ik ermee. Girls, het ga je goed!

3 reacties tot nu toe

  • Ik ben het helemaal met je eens, ben na 2 seizoenen gestopt!

    Comment door Ilda, March 19, 2015 om 2:19 pm
  • Ook mee eens. Ik ben ook gestopt na seizoen 2, kon niet door seizoen drie komen.

    Comment door Enita, March 19, 2015 om 3:14 pm
  • Dit was mindreading! 2 seizoenen en seizoen 3 heb ik laten varen.

    Comment door Shanna, March 19, 2015 om 3:46 pm

Plaats een reactie