Switch To Mobile Version
Chalayan via Net-a-porter
Cos
Aquilano.Rimondi via Farfetch
Drome via Farfetch
HM 2
HM
MCQ Alexander McQueen via MyTheresa
Nasty Gal 2
Nasty Gal
No.21 via Net-a-porter
Proenza Schouler via Net-a-porter
Theory via Net-a-porter
Zara 3
Zara 4
View all

Iedereen kan culottes dragen. Here’s why…

Cul-watte? Een fancy naam voor een broekje waar menig vrouw in eerste instantie misschien niet eens naar om zou kijken, maar nu ze de schappen in rap tempo beginnen te veroveren zijn de culottes niet meer te missen.

DOOR TAVIZA BALRAADJSING

Ok, broekje is misschien niet de beste benaming want deze pants bestaan uit bovengemiddeld veel stof. Culottes worden al ruim een jaar als trend bestempeld, maar door hun opvallende look zijn ze nog niet echt opgepikt door de massa. Deze soort pantalons (of jeans) vallen vanaf boven gelijk extra wijd en zijn ook nog eens cropped. Jup, een hoogwater clownsbroek zou je kunnen denken, maar als je even hebt kunnen wennen aan de culottes vallen ze dus eigenlijk best wel mee. Sterker, met de juiste styling kunnen ze nog wel eens de highlight van je zomergarderobe worden. En alleen om deze redenen zijn culottes al het proberen waard:

1. Strakke benauwende jeans die je een bouwvakkers decolleté geven wanneer je bukt en gelijk worden verruild voor een huispak zodra je thuis bent? No more! In deze ultra wijde broek hebben je beentjes volledige ademruimte.

2. Vetjes? Welke vetjes?


3. Doordat culottes cropped zijn kun je je parels van schoenen extra goed showen. Van pumps tot enkellaarsjes. Altijd fijn als ze je een half maandsalaris hebben gekost.

4. Culottes zijn door hun volume echte statement pieces, en kunnen in sommige materialen zelfs doorgaan voor een zwierige maxi-rok look-a-like.

5. Culottes zijn hartstikke fotogeniek. Hallo perfecte streetstyle pic!

Waar je dé perfecte culottes vind? Van H&M en Cos tot aan Stella McCartney en Givenchy, allen hebben ze mooie culottes in hun collecties die door hun vorm en snit sowieso al een extra hoog fashion gehalte hebben. In een big spender bui? De collectie culottes van Net-a-porter is om je vingers bij af te likken.


Plaats een reactie