Switch To Mobile Version

Te onzeker voor Beyoncé

Noem me zwak of dom, maar ik heb afgelopen weekend toch echt Beyoncés concert weg gezapt omdat ik er onzeker van werd. Heus niet vanwege haar zangkunsten, maar natuurlijk vanwege dat ontiegelijk knappe lichaam.

DOOR JAMIE LI

In de zeven minuten dié ik kijk zie ik van alles voorbij komen. Gespierde semi-blote billen gehuld in flinterdunne netpanty’s, doorzichtige bodystockings – uiteraard niet gedragen als ondergoed, maar als complete outfit – tientallen tigh gaps en een kaaklijn zo scherp dat je er een ananas mee kan schillen.

En dat alles dansend, zonder cellulite of striae.

Zit je dan op de bank, met je goede gedrag (en je nu nog gesloten zak Bugles). Je zou denken dat haar perfecte zandloperfiguur me motiveert. Dat ik meteen de volgende ochtend in m’n hardloopschoenen spring en ze alle hoeken van het Vondelpark laat zien. Vroeger misschien, maar zo werkt mijn sick mind tegenwoordig niet meer. Ik verlies me juist in die zak chips plus wat restjes spaghetti, mik alle tijdschriften met ook maar één afgetrainde vrouw erin in de papierbak, voer een Instagram-detox in van een week of twee en verbreek het contact met zowel Beyoncé als Jennifer Lopez.

Het contact verbreken met m’n celebrity maatjes alleen is niet genoeg. Ook Facebook ziet me een paar weken niet, want de sportfanaten in mijn timeline kunnen er ook wat van. Zelden houden ze de sportkiekjes voor zichzelf. Elke kilometer die er gejogd is, elke sportschool incheck, elke yoga-les wordt genadeloos op het internet gegooid, zonder ook maar één keer rekening te houden met a-sportieve kneuzen zoals ik. Nota bene met alle details van dien. Geen kilometertje of rondje blijft me gespaard. En geef ze eens ongelijk. Als ik me zou wagen aan ook maar iets van beweging zou ik elke gesporte seconde op Facebook knallen.

Mijn vriend zegt altijd: ‘Hou op met onzeker zijn, het maakt je onaantrekkelijk.’ Of: ‘Stop ermee jezelf te vergelijken met anderen. Ga uit van je eigen krachten en schoonheid.’ (Ik weet het, mijn vriend zit vol met tegeltjeswijsheden). Maar een fragiel en beïnvloedbaar kippetje zoals ik kan anno 2015 bijna niet anders dan onzeker gedrag vertonen. Op elk sociaal medium, in elk tijdschrift, op elke website in elk televisieprogramma word ik overspoeld met (in mijn ogen) perfecte mensen.

Vind je het heel gek dat ik dan best een beetje grinnik om Beyoncés uitgelekte niet-geretoucheerde L’Oréal foto’s en gefaalde Photoshoppogingen? Hier geen cyberpesten, maar ik noem het cybercompensatie.

(Foto’s: Robin Harper, I Am Beyonce Tumblr)

3 reacties tot nu toe

 • Weet je wat ik altijd zo mooi aan jou op foto’s vind? Nou dat je zo veel power uitstraalt. Eet die Bugles met een lach of pleur ze weg en ga hardlopen. Er tussenin zitten is zelfmarteling.

  Ook ik zat met open mond naar Yoncé te kijken, wat een super gaaf lichaam heeft zij, haar lichaam is een onderdeel van haar werk natuurlijk moet deze in shape zijn.

  Dan ga ik nu 7/11 opzetten en de Beyoncé shake doen dit kan gewoon met kinderen in huis ;-)

  Comment door Nesrin, March 4, 2015 om 4:13 pm
 • Ik vind het altijd interessant om meer te ontdekken over die ik bewonder. In dit geval, jij.

  Als ik naar je kijk denk ik: kind, huis en man om voor te zorgen; Online magazine even opgezet tussen de bedrijven door! Wow! Ik heb wel veel bewondering voor je en snap niet waar die onzekerheid vandaan moet komen…

  Ook begrijp ik dat Beyonce er geweldig uit ziet maar als je aan mij vraagt, JIJ OOK!!!

  Comment door Márcia, March 4, 2015 om 7:04 pm
 • Ik lees altijd met veel plezier jouw columns!
  Je slaat de spijker op z’n kop.. En dan ook nog die videoclip booty van jennifer lopez! Om van te huilen als je vriend daar gezellig naar aan het kijken is. Maar goed gelukkig is Mrs. Lopez out of his league.

  Ga zo door! :)

  Comment door Katarina, March 5, 2015 om 5:31 pm

Plaats een reactie