Switch To Mobile Version

Gek op jou

Waarom nog naar Boer Zoekt Vrouw kijken als er Gek Op Jou! is?

DOOR JAMIE LI

Afgelopen zaterdag was een topdag. De Gek op Jou! marathon was er. Maar liefst vier afleveringen, achter elkaar. Schaamteloos zat ik aan de buis gekluisterd te genieten van verliefde tieners die elkaar in geval van niet wederzijdse verliefdheid, genadeloos het bos in sturen.

Zie je, Gek op Jou! is een kinderprogramma waarin rapper Yes-R door middel van een op maat gemaakte rap een verliefde tiener probeert te koppelen aan de liefde van zijn of haar leven. Zo ook Annika (12), die niets liever wilt dan haar leven delen met Chuck. Geeft niet dat ze pas twaalf is en zo’n uitspraak doet, vond ze. Want haar opa en oma waren immers ook pas dertien toen ze verkering kregen, en zijn een leven lang bij elkaar gebleven. Echter bleek Chuck nog niet in de vrouwen te zitten. Chuck was nog hartstikke druk met volleybal en huiswerk. Onder het genot van een milkshake en een patatje met wist Yes-R de heartbroken Annika te troosten.

Ik voelde Annika’s pijn.

Fijn dat Chuck ten minste eerlijk is. Had ik vijftien jaar geleden maar een Yes-R gehad, die dan op de man af kon vragen of G. verkering met me wilde. Tot op de dag van vandaag weet ik niet of hij ‘ja’ zou hebben geantwoord. Annika boft maar met zo’n vent als Yes. Ellendig dat Chuck nog niet in de vrouwen zit, maar dan weet je dat maar. Kostte mij in die verdomde brugklasperiode ellenlange ingewikkelde MSN-dialogen en het is nooit wat geworden tussen ons.

Anyway. Noem het leedvermaak, noem het nostalgie, maar ik kan niet meer zonder dit programma. Maakt niet uit dat ik al 27 ben, Gek op Jou! is fantastisch. Om te zien hóé verliefd een tienerjongen of tienermeisje kan zijn, is een van de mooiere dingen. Wanneer Yes-R in zijn rap game treedt en na afloop vraagt: ‘Weet je over wie dit gaat?’ En belangrijker: ‘Wil je verkering met hem (of haar)?’, zit ik werkelijk op het puntje van mijn stoel met een hysterisch hart dat bijna uit mijn borstkas klopt van de zenuwen. Misschien nog wel sneller dan Annika’s inmiddels gebroken hartje.

Probs voor Yes-R en al die moedige verliefde kids. Ook al zou ik vijftien jaar geleden een Yes-R als mijn persoonlijke cupido hebben gehad, dit had ik nooit gedurfd.

Aanstaande zaterdag, om vijf over tien op NPO 3, zit ik wederom klaar voor een hoopvolle Yes-R rap. Let love rule!

(Foto: Instagram Yes-R @yesr)

Plaats een reactie