Switch To Mobile Version

Van lunchen in Parijs naar onbeperkt sushi in Almere

De ochtend van ons 11-jarig jubileum houden mijn vriend en ik een nonchalant overleg. Wat doe je op zo een speciale dag zonder er een groot ding van te maken? ‘Effe lunchen bij L’Avenue in Parijs’ vinden we heel cool (klinken). Zo zouden Jay-Z en Bey het immers ook aanpakken.

DOOR JAMIE LI

Verschil is alleen dat de heer Carter slechts één telefoontje hoeft te plegen naar een P.A.-achtig type en er staat een top team klaar. Een hardwerkende ploeg met de nodige nanny’s, piloten, stewardessen, bodyguards, privéchauffeurs en wat extra P.A.’s. Dus zouden Beyoncé en Jay-Z in Amsterdam wonen, elf jaar samen zijn en willen eten bij L’Avenue, nota bene mét Blue, dan zaten ze rond lunchtijd al met hun lepels in de risotto te roeren.

Bij ons gaat dat niet zo makkelijk. Wij hebben qua planning minstens drie dagen nodig voor dingetjes die plaatsvinden in Parijs. Alleen de tas van Lenny inpakken kost al een dag of twee. Parijs wordt daarom rap geschrapt van ons lijstje. We praten over Brussel, maar vinden het toch te ver. Antwerpen, yeah but no. Maastricht, nee. Eindhoven, nee.

Het wordt Den Haag.

Ook zo lekker internationaal. Ze hebben daar misschien geen L’Avenue, Louvre of Lafayette, maar wandelen door het Binnenhof of het Mauritshuis is minstens zo leuk. En wat shoppen betreft komen we ook goed terecht. Den Haag heeft zowaar de mooiste Bijenkorf van Nederland, een eigen Filippa K store en een Cos waar ten minste nog alle maten liggen. Kun je over Parijs niet zeggen. En wie heeft er nog macarons nodig van Ladurée als je Hop & Stork hebt?

Minder internationaal was ons diner. Gezien zoontje Lenny doorgaans zeven uur naar bed gaat en hoogstwaarschijnlijk weinig zou voelen voor braaf blijven zitten aan een chic gedekte tafel, kloppen we aan bij de beste oppas die er is: mijn ouders. Kan ze wel lunchen in Parijs, die Beyoncé, maar wedden dat haar nanny’s niet tippen aan mijn ouders?

Let wel: ze wonen in Almere. En daar heb je geen L’Avenue. Bovendien moet je weten dat Almere het bruisend hart is van alle all you can eat restaurants in Nederland. Op zondagavond zitten we om acht uur dan ook keurig aan de onbeperkte sushi bij Saké. Geen celebrity te bekennen en lang niet zo lekker als de risotto met gamba’s van L’Avenue, maar romantisch is het wel. Want dit is waar het elf jaar geleden allemaal zo’n beetje begon.

Lees ook: “Nog steeds niet gevraagd”

6 reacties tot nu toe

 • Wat schrijf je toch heeeerlijk. En ik vind het daarnaast ook een heel lief stukje. Dat er nog vele diners bij een all-you-can-eat sushi restaurant mogen komen.

  Comment door Kyra, January 28, 2015 om 1:43 pm
 • Leuk stukje weer en gefeliciteerd met je 11-jarig samenzijn.

  Comment door Ruth, January 28, 2015 om 1:56 pm
 • Heerlijk toch!

  Comment door Malou, January 28, 2015 om 2:09 pm
 • Haha zo gaat dat na zoveel jaar…niks mis mee toch als jullie er maar van genieten? Daarbij is Parijs en chique dineren ooj een flink rib uit je lijf lijkt mij, helemaal met een kindje.

  Comment door Sandy, January 28, 2015 om 3:49 pm
 • Wat een heerlijk einde van deze column! Gefeliciteerd met jullie 11 jarig jubileum.

  Comment door Karen, January 29, 2015 om 10:21 am
 • Ahh lievvv!

  Comment door Carlijn, January 30, 2015 om 5:44 pm

Plaats een reactie