Switch To Mobile Version

Manuel Broekman Style & Coffee

Style and Coffee: Manuel Broekman

Elke maand vraag ik een bekende stijlvolle man naar zijn stijl- en koffieroutine. Dit keer één van de knapste acteurs van Nederland, Manuel Broekman (28), die vanaf deze week schittert in de nieuwe Nederlandse komedie ‘Homies’. Sexy Manuel blijkt een fervent cappuccinodrinker en wijkt wat stijl betreft niet voor een Versace-hoodie.

DOOR JAMIE LI

Drink je koffie?
“Ik drink zeker koffie. Ik ben niet iemand die wakker wordt en gelijk een kop koffie neemt, dan drink ik liever jus d’orange of een smoothie. Maar vlak voor de lunch is een cappuccino meer dan welkom.”

Eerste koffiemoment?
“Ik was een jaar of elf toen ik voor het eerst koffie dronk en het ook daadwerkelijk als lekker ervoer. Met een vriend stond ik bovenaan de skipiste. Hij had een thermoskan mee met koffie erin. Bovenop die berg dronken we samen koffie uit een plastic bekertje en sindsdien vond ik het lekker smaken. Grappig hoe je verandert naarmate je ouder wordt. Als klein kind lustte ik geen dingen als koffie, mosterd en spruitjes, maar nu is dat niet meer zo.”

Waar vind je de lekkerste koffie?
“In Italië. Laatst ben ik met een vriend naar Sicilië geweest en daar vind je op elke hoek van de straat goede koffie. In Amsterdam gaat er niets boven de cappuccino van Mem’s, waar ik vaak met m’n vrienden aanschuif voor een lekker bakje. De koffie die ze daar serveren is altijd crèmig en vol van smaak.”

Hét koffie-onderwerp van vandaag: de nieuwe Nederlandse komedie, Homies, waarin je de rol van Sebas op je neemt. Vertel.
“Homies is één van de bijzonderste projecten waar ik tot nu toe aan mee heb gewerkt. Het past perfect in mijn straatje. Mooi aan het maken van Homies was dat we als vriendengroep zowel in de film als in de realiteit een enorme klik met elkaar hadden. Die chemie die vrienden met elkaar hebben, hadden wij ook. En om te mogen werken met een regisseur als Jon (Karthaus, red.), die mij al op het oog had voor de rol van Sebas, was werkelijk een feestje. Jon is heel sensitief voor humor wat ik erg tof aan hem vind.”

Zie je overeenkomsten tussen jou en Sebas?
“We zitten allebei in de overgangsfase van jong volwassen naar volwassenheid. Waar Sebas nu nog niet is, ben ik net achter. Hij denkt vaak dat hij dingen niet kan, terwijl hij er gewoon capabel voor is. Een tijdje geleden heb ik dat ook zo gevoeld. Het is even lastig, maar als je je volledig inzet en in jezelf gelooft, lukt het wel.”

Je bent net 28 geworden. Trek je steeds meer toe naar volwassenheid?
“Ik hoop dat ik m’n hele leven het kind in mij houd, maar waar men vaak bang is om ouder te worden vind ik het alleen maar prettig. Je krijgt steeds meer ervaring en wordt telkens wijzer. Vooral als acteur is dat heel fijn, zodat je makkelijker in een rol springt.”

Met wie zou je nog wel een kopje kof willen drinken?
“Ik vind het bijzonder dat we in een tijd leven waarin we op nationale televisie via een fenomeen als Lucky TV onze koning, Koning Willem-Alexander, als een platte Haagse gast kunnen neerzetten. Als je dat in Thailand flikt zit je voor de rest van je leven vast. Het is fantastisch dat het in Nederland wel kan. Door Lucky TV heb ik meer respect gekregen voor Willem-Alexander. Hij is ineens niet zo ver weg meer, hij is een cool guy geworden. Dus ik wel een kopje koffie drinken met onze koning. Met Willie!”

Wat heb je vandaag aan?
“Ik draag een wollen broek van H&M die het heel goed doet qua complimentjes en een shirt van Kuyichi. Mijn schoenen komen uit New York. Ik vond ze in The Meatpacking District, waar je tegen heel veel vette winkels aanloopt. Eigenlijk zijn het niet mijn soort schoenen. Ik noem ze muzikanten-schoenen. Ze zijn net iets te netjes en doen het goed met dit koude weer, maar ze zijn niet mijn dagelijkse ding.”

Wat is de stijl van Manuel?
“Intuïtief en verzorgd. Ik sta voor mijn kast, pak een paar kleren, trek het aan, ga voor de spiegel staan en denk, het is wel cool zo. Mijn stijl kun je omschrijven als een kloppend rommeltje. Vriendinnen zeggen vaak dat ik er leuk uit zie. Juist omdat ik zo dicht bij m’n gevoel blijf. Als ik ineens aan kom zetten met Dr. Martens schoenen, een strakke skinny met een T-shirtje en een hoed op, dan past dat niet bij me. Dan zou ik té gestyeld zijn.”

Designerkleding: doen of laten?
“Over het algemeen is designerkleding in mijn geval een beetje tricky. Vraag me niet hoe het gebeurt, maar mijn kleding verdwijnt altijd. Mensen hebben het met sokken, ik heb het met alles. En voor designerkleding moet je goed zorgen. Een hysterische hoodie van Versace is daarom één van de weinige designeritems in mijn kast. Het is een lekker foute hoodie met een kronenpatroon en een gouden embleem erop.”

Mooiste kledingstuk?
“Laatst zag ik bij Zipper en blits jasje op de pop hangen en dacht meteen, bam, dit jasje wil ik! Ik heb nog nooit zoveel complimenten ontvangen over een kledingstuk. Een verzorgde stijl is een mind set: het kan je versterken en aanvullen. Het is leuk jezelf in de spiegel te zien en te denken, hé ik ga lekker.”

Wat trek je aan op een eerste date?
“Ik zou niet zo snel m’n knapste outfit uit de kast trekken, want dan lijkt het alsof ik teveel mijn best heb gedaan. Met een eerste date zet je meteen de toon, dat is tricky. Ik zou daarom gaan voor een basic slim fit sweater of een relaxt overhemd. Het zal aankomen op een nonchalante stijl met kwalitatief goede stoffen in neutrale kleuren. Ik ga er niet als een clown bij zitten. Zij moet er daarentegen pico bello uitzien. Het zou een beetje zuur zijn als het omgekeerd was. Haar kleding moet laten zien wie ze is, met de nodige elegantie en niet teveel opsmuk en make-up.”

Waar word je wild van?
“Ik vind het leuk dat meisjes in het buitenland wanneer ze uitgaan – in tegenstelling tot Nederland – eruit zien als een fucking filmster. Chic met een mooie jurk en alles erop en eraan. Opdoffen en je vleugels spreiden, dat vind ik speciaal. Verder word ik van heel veel dingen wild. Hoog getailleerde strakke broeken in combinatie met mooie benen en een goede kont kan ik heel sexy vinden. Maar wel elegant, het mag niet teveel de American Apparel-kant opgaan.”

Wat staat er nog op je verlanglijst?
“Een mooie Levi’s klassieker die uit de jaren negentig lijkt te komen. Zo’n broek waarin zowel je benen als je kont lekker gaan. Zo één moet nog op mijn pad komen.”

Vrouwen kunnen rustig 2000 à 3000 euro sparen voor een designertas. Onbegrijpelijk of komen we ermee weg?
“Jullie komen ermee weg. Het hele leven van een vrouw speelt zich af in een tas. Ik zie vrouwen altijd ermee naar het toilet gaan en al hun make-up zit er nota bene in: ze zijn er altijd mee aan het kutten. Een vrouw draagt een designertas voor de rest van haar leven met zich mee, dus dan snap ik dat je erin investeert. Wat zijn het, Balenciaga’s en Chanel’s? Een soort van auto voor de mannen.”

Welke labels kun je waarderen?
“Een merk als Kuyichi, omdat het er mooi uit ziet en tegelijkertijd groen en verantwoord is. Maar ook de kleding van Acne of Filippa K vind ik erg mooi. Ik begin steeds meer erin te raken, in het vinden van mijn eigen stijl. Kleding mag wat meer geleefd en gerocked worden. Een vlekje hier of een scheurtje daar hoeft niet uit te maken. Als ik op mijn bek ga op m’n fiets of skateboard denk ik niet meteen: kut daar gaat m’n mooie broek. Kleding moet leven, niet te voorzichtig allemaal.”

Manuel Broekman is binnenkort te zien in de komedie Homies, die vanaf 22 januari 2015 draait in alle Nederlandse bioscopen. Bekijk alvast de trailer.

(Foto: Feriet Tunc © Quarter magazine), met dank aan: Hotel V The Lobby

1 reactie tot nu toe

Plaats een reactie