Switch To Mobile Version

Life-hack: zo rock je blote benen in de winter

Zelf vind ik panty’s en maillots gewoon niet lekker zitten, maar bovenal: onder sommige jurkjes móéten gewoon blote benen. Ook in de winter.

DOOR TAVIZA BALRAADJSING

Met een maillot voel ik me net een kind. Plus, zo een wollige laag over je benen doet gelijk af aan het sexygehalte van je outfit. Een panty is al een stuk eleganter, maar een zwarte (of, cringe, gekleurde) panty is vaak wel een erg heftig contrast. En over de huidkleurige panty met steunkouseneffect zal ik niet beginnen. Nee, onder een rokje, jurk of shorts staan gladde, blote, gebronsde benen als het even kan het mooist. Ook in de winter. Maar voor koukleumen betekent dat dus, en voor mij tot mijn grote verdriet, de hele winter broeken dragen. Tot voor kort, want laatst stuitte ik op een gouden tip die me een waar halleluja-momentje bezorgde.

Deze handige truc die je winteroutfits naar een hoger niveau zal tillen komt uit zeer onverwachte hoek, namelijk de sport scene. De eerstvolgende keer dat je met blote benen de kou in wil, ga dan eerst even langs een sportzaak en vraag naar ‘embrocations’. Dit zijn balsems en crèmes die wielrenners gebruiken om in barre weersomstandigheden toch in hun minuscule wielrennersbroekjes buiten te kunnen trainen. Deze embrocations hebben vaak verwarmende ingrediënten zoals pepers, menthol en kruidnagel die je benen doen laten denken dat ze zich in een oord bevinden met tropische temperaturen. Als bonus laten deze smeersels je benen ook nog eens stralen als nooit tevoren.

Ok, als je in de vroege ochtend door de sneeuw op je fiets naar het werk moet is dit geen waterdichte oplossing. Maar voor een avondje uit in combo met mooie laarzen en een maxi-coat (want we hebben het hier natuurlijk wel over winteroutfits) kan dit je avond wel eens een stúk aangenamer maken.

Zouden deze celebs dit trucje al hebben ontdekt?

 

(Foto’s: Getty)

1 reactie tot nu toe

  • Woow wat een goede uitvinding! Ik ben niet zo’n koukleum en deed gewoon altijd al blote benen. Dan maar eventjes doorbijten. Wat mij stoort is de opmerkingen van anderen: heb je het niet koud? Het is winter hoor! Dit krijg ik overigens ook altijd te horen als ik pumps in de winter draag. Anyway, bedankt voor de tip!

    Comment door valerie, January 13, 2015 om 7:29 pm

Plaats een reactie