Switch To Mobile Version

Series kijken: kom ik ooit nog van die bank af?

Als het volgen van series een volwaardige baan zou zijn, kon ik nu zo’n beetje met pensioen. Mijn Serie CV is beangstigend goed en m’n wallen groter dan ooit.

DOOR JAMIE LI

Soaps zie ik als stages. Onder andere The Bold And The Beautiful en Goede Tijden Slechte Tijden prijken keurig op mijn Serie CV. Zwerver Jef en lesbie Laura: ik was erbij. Zelfs de statement oorbellen van Myriam (Isa Hoes) liggen nog fris in het geheugen. Maar ook over de intriges van de familie Forrester mag je me onverwacht overhoren.

Veel geleerd van die stages, maar nu ben ik een serie opperbaas. Van zombies tot vampiertjes en van de geniepige Wisteria Lane-meiden tot de gelikte advocaten in Suits, ik spaar(de) ze allemaal. Series als Prison Break, Heroes, Lost, Entourage, Gossip Girl heb ik netjes afgerond en Game of Thrones en Homeland zit ik middenin.

Maar de vraag luidt: kom ik ooit nog van die f*cking bank af?

Het is momenteel zo ellendig, dat ik geen nieuwe ‘klussen’ meer aan kan nemen. Ik zit vol. Sinds m’n laatste ‘job’, Vikings, en mijn huidige scala aan series (Shameless, Girls, New Girl, Modern Family, The Walking Dead, Suits, The Newsroom, Southpark, Homeland, Portlandia, Fargo en Divorce) mag ik aan niets nieuws beginnen. Zo jammer, want die onaangeraakte House of Cards-box ligt als een gek te lonken in de la.

Tijdens elke verjaardag of vriendinnenavond is het raak. Er is altijd iemand die me een nieuwe serie aan wil smeren. En dan moet je streng zijn, want de wallen en het slaaptekort worden er niet minder op. Bovendien tricky, blind afgaan op andermans oordeel. Zo zonde wanneer ik weer m’n kostbare tijd steek in een flutserie van de vriend met de slechte smaak. ‘Ja maar je moet er effe inkomen.’ Zo iemand moet nog zoveel leren.

Bovendien liggen er onafgemaakte parels te wachten. Ik noem een Boardwalk Empire, ik noem een The Wire. Kan het niet maken om die twee zomaar in de steek te laten.

Om de bank, mijn huid en m’n sociale leven te sparen, wijs ik vanaf nu alle goed bedoelde tips af. Er zit nu eenmaal een keerzijde aan het seriemarathonistenvak. Allereerst: in geval van een vers seizoen, is het houden bij slechts één aflevering onmogelijk. Vergelijk het met een stuk chocola, je houdt het nooit bij één. Minstens de hele reep. Minstens! Ten tweede is het alweer onze derde bank. De andere twee overleefden de lange zitsessies noch ligsessies niet qua gaten en popcornvlekken. Wat mijn huid betreft – als gevolg van chronisch slaaptekort; geen concealer die de donkere vlekken nog kan verbloemen. En dat sociale leven? Verdwijnt als sneeuw voor de zon. Ik zeg een etentje met vriendinnen nog liever af, dan dat ik een nieuwe Homeland moet missen. In de tijd van Breaking Bad had ik geen vriendin meer over.

Tot hier en niet verder. De seriemaat is vol. Heb je nieuwe serie-tips? Hou ze alsjeblieft voor je. Dat ik in 2015 niet kan beginnen aan Better Call Saul is al pijnlijk genoeg.

(Foto: River Island)

8 reacties tot nu toe

 • Ik zie Girls er niet tussen staan! Heb je die gezien? ;) Of Downtown Abbey? Of Suits?

  Comment door Karen, January 7, 2015 om 9:47 am
 • Girls en Suits staan er tussen hoor! Downtown Abbey geen plek meer voor dus ;)

  Comment door Jamie Li, January 7, 2015 om 10:02 am
 • what about SCANDAL, How To Get Away With Murder (beiden van Shonda Rhimes), The Good Wife en Orphan Black??? Deze moet je ook zien.

  Comment door Simone, January 7, 2015 om 5:50 pm
 • Hawaii Five-0 en Nikita zie ik ook graag en Scandal is idd ook een pareltje. Ook erg benieuwd naar How To Get Away With Murder.

  Comment door Enita, January 7, 2015 om 6:56 pm
 • Masters of sex!!!! ECHT een aanrader!!

  Comment door Loulou, January 8, 2015 om 12:30 pm
 • Breaking Bad is da bomb! Suits trouwens ook! Net begonnen aan Scandal :)

  Comment door Justine, January 8, 2015 om 7:02 pm
 • Wauw, wat een lijst! Pretty Little Liars en Vampire Diaries behoren tot mijn vaste routine!

  Comment door Angela, January 15, 2015 om 11:37 am
 • Hi there would you mind letting me know which web host you’re utilizing? I’ve loaded your blog in 3 completely different internet browsers and I must say this blog loads a lot faster then most. Can you recommend a good web hosting provider at a reasonable price? Kudos, I appreciate it!

  Comment door Anonymous, April 14, 2015 om 7:57 pm

Plaats een reactie