Switch To Mobile Version

Style & Coffee: Arie Boomsma

Elke maand vraag ik een bekende stijlvolle man naar zijn stijl- en koffieroutine. Dit keer een tot over zijn oren verliefde Arie Boomsma (40), die zijn lekkerste cappuccino dronk in het koffiehuis van Roberto Cavalli in Florence. Qua stijl echter geen Cavalli voor de presentator, maar een beetje van Cos en een beetje van Nike. En, immer verzorgd.

DOOR JAMIE LI

Ben je een koffiedrinker?
“Jazeker. Ik drink koffie op velerlei manieren. Het komt vaak voor dat ik ’s morgens heel vroeg vertrek. In dat geval drink ik in de morgen alleen water en sap. Tenzij ik samen met iemand ontbijt, dan een lekkere espresso. Maar na de lunch is mijn favoriete koffiemoment. Dan drink ik een cappuccino. De ene keer met amandelmelk en de andere keer met sojamelk. Als ik uit ben met vrienden vind ik een espresso of een espresso macchiato heel lekker smaken na het eten.

Met iets zoets erbij?

“Ja! Een taartje of een lekkere dessertwijn. Heerlijk.”

Wat zijn Arie’s coffee spots?
“De Koffiesalon in de Eerste Constantijn Huygensstraat of White Label in de Jan Evertsenstraat. Bij de laatst genoemde is alles biologisch. Ze hebben er smakelijke maar ook bijzondere dingen. Koffie uit Kenia bijvoorbeeld. Hoewel ik er niet zo vaak kom, vind ik dat Lot Sixty One in de Kinkerstraat de beste koffie zet van Amsterdam.”

En thuis?

“Thuis zit ik aan de Nespresso. Binnenkort ga ik de keuken verbouwen. Daarvoor heb ik een mooi apparaat op het oog dat werkt met echte bonen, niet te moeilijk is in gebruik, maar wel goede koffie levert. Een tijd geleden was ik op één van de Caribische eilanden, Dominica, waar ik verbleef bij een lokale man die zelf zijn koffiebonen roosterde. De lekkere koffiegeur die daar vanaf kwam, is me altijd bijgebleven. Verser dan zijn zelf getrokken koffie ga je het niet vinden. Je krijgt er geen coffee punch van, maar het smaakte ontzettend lekker.”

Hét koffie-onderwerp van vandaag: je nieuwste programma De Roze Wildernis, waarin je met homosexuele jongens en hun vaders de Argentijnse wildernis in duikt om de band tussen hen te versterken. Hoe was dat voor jou als ‘leider’?
“Ondanks een grote groep van ons team geveld werd door hoogteziekte – we zaten zo’n drie à vierduizend meter hoog in de bergen – was het een mooie ervaring. Het eindresultaat mag er zijn. Wat ik soms moeilijk vond was om achter de schermen te blijven. Normaal zijn mijn programma’s veel kleiner met één of twee personen, maar nu zaten we er met een heel team en natuurlijk de acht kandidaten. Er waren veel momenten dat we gesprekken lieten gebeuren tussen vaders en zonen en dat ik aan de andere kant van de camera stond.”

Alle Dagen Seks, 40 Dagen Seks, Uit de Kast en nu De Roze Wildernis, waarom komen dat soort programma’s altijd bij jou terecht?
“Het thema sexualiteit zit echt in mijn portefeuille bij de KRO. Ik word er voor gevraagd, maar draag wel zelf thema’s aan. Mijn programma’s hebben dezelfde leidraad: er zit iets in de weg in je leven dat je moet overwinnen om je vervolgens vrij te voelen. Je moet kunnen zijn wie je bent. Voor De Roze Wildernis geldt hetzelfde.”

Omschrijf de stijl van Arie…
“Verzorgd en casual. Ik kan zo een trainingspak dragen naar een interview, maar zorg wel dat het een mooie, verzorgde broek is van Nike. Verder draag ik vaak een overhemd van een mooie stof en draag ik mijn mouwen opgestroopt. Omdat ik erg lang ben zijn mouwen meestal te kort.”

Heeft dus niets te maken met het showen van de mooie tattoo’s?

“Haha nee het is echt omdat de mouwen van mijn overhemden vaak te kort zijn. De blouse die ik vandaag draag is van Cos. Toevallig mijn broek ook. Scandinavische merken zoals Cos maken doorgaans mouwen en broekspijpen met een wat langere lengte. Andere merken die ik graag draag zijn The Good People en Armed Angels. Mooi aan deze twee namen is dat ze verantwoorde kleding maken en dat het kleine merken zijn. Dat vind ik leuk, als merken nog een beetje beginnend zijn. Maar ik draag ook veel van Nike en Penfield.”

Welke kleuren zie ik vooral als ik je kastdeuren open?
“Zwart, donkerblauw, grijs, donkerbruin en denimblauw. Je zal ook veel chino’s zien in lichtbruin of beige. Ik heb weinig spijkerbroeken, maar draag veel denim shirts. De spijkerbroeken die ik heb zijn meer donkergrijs of zwart, van het merk K.o.i. Tegenwoordig kies ik mijn broeken wat wijder. Vooral de chino’s. Ik heb ook smalle broeken gedragen hoor, maar dat vind ik op dit moment niet zo fijn meer. Ik heb een vrij groot bovenlichaam en lange benen, als ik dan ook nog een smalle broek draag lijk ik net een punaise.”

Sta je open voor trends?
“Voor trends kijk ik een beetje uit. Op een gegeven moment werd de diepe v-hals razend populair en juist op dat moment haak ik af. Of mijn baard bijvoorbeeld, die heb ik al sinds mijn negentiende. Toen ik plots heel veel baarden zag, schoor ik het een tijdje af. Wanneer trends te massaal worden, houd ik er mee op. Ik vind het leuk om trends voor te zijn.”

Werk je met een styliste?
“Voor televisie werk ik al zo’n zestien jaar met styliste en ontwerpster Kieu Vuong. Als ontwerpster heeft ze een goed gevoel voor stijl. Op televisie wil ik niet te gestyled zijn – ik werk vaak met jongeren en door er te gestyled uit te zien creëer je al snel een afstand. Dan draag ik liever kleding die ik al een paar keer aan heb gehad. Kieu helpt me daarbij door bijvoorbeeld mee naar de showrooms te gaan. Voor een feestelijke opening of première ga ik voor een pak en dat mag best een nieuwe zijn.”

Hou je van winkelen?
“Ik winkel niet veel, maar vind het wel leuk. Laatst was ik in Florence met een vriendin. Daar wandelden we boetiek in en boetiek uit. Tussendoor even koffie drinken. In Florence heb ik overigens de lekkerste cappuccino ooit gedronken. Het was in een koffiehuisje naast de Roberto Cavalli store. Het koffietentje is inmiddels ook van Roberto Cavalli. Het Italiaanse modehuis heeft een ordinair randje, maar die koffie! Het was gemaakt met sojamelk en mooi solide gestoomd: werkelijk perfect.”

Je bent altijd vriendelijk en je glimlacht op de meest onverwachte momenten. Maar ook die stoere tatoeages. Hou je zo van contrast?
“Ik hou van veel contrast en tegenstelling in het leven. Daar gebeurt het. Spannend vind ik het wanneer dingen net niet lijken te kloppen. Daarvan word je benieuwd. Wat uiterlijk betreft zet ik het niet aan, maar bijvoorbeeld wel in mijn programma’s. Een integer programma dat sexy is gemaakt vind ik een leuke tegenstelling. Ik zoek altijd contrasten op. Je ziet ze overal in mijn leven terug. Soms bewust, soms toevallig.”

Sinds kort ben je geen vrijgezel meer. Wat trek je aan op een eerste date?
“Daar denk ik niet over na. Het hangt af van hoe ik me op dat moment voel. Wel vind ik het leuk als we uit eten gaan om me dan écht aan te kleden. Vooral in de winter vind ik layeren fijn: een mooie jas, mooi overhemd en een mooie wollen chino. Dan maak je er net iets meer van.”

En wat mag zij aan?
“Ik vind het heel mooi als je in de hals wat huid ziet. Net even haar sleutelbeen of schouder. De hals vind ik sowieso een mooi lichaamsdeel van een vrouw.”

Wat staat er nog op je verlanglijst voor de winter?
“Laatst zag ik op de website Highsnobiety.com een item over lange overjassen onder de 300 dollar. Er zaten heel veel mooie bij.”

En dan komt er een actiemoment?

“Nee haha. Dan ga ik eerst kijken bij de merken die mijn sponsoren. Dat vind ik wel zo netjes. In de winter draag ik veel vesten en vind ik het niet fraai als deze uitsteken onder mijn jas. Kort geleden ging ik naar de opera in pak, dan moet ik het doen met een zwarte zomer overjas. Net te dun. Een lange, wollen, donkere overjas is daarom zeer welkom.”

Daardoor oog je nóg langer. Is je lengte wel eens probleem voor jou?

“Nee, ik vind het heerlijk om lang te zijn. Lang zijn voelt echt lekker.”

En je vrouw?
“Lengteverschil vind ik nooit een probleem. Maar ik vind het minder fijn als een vrouw echt lang is en er hakken bij draagt. Hele grote vrouwen zijn vaak net iets minder vrouwelijk. Over het algemeen heb ik geen checklist hoor. Ik wil enkel geraakt worden door de liefde.”

Arie is vanaf 23 december 2014 wekelijks te zien in zijn nieuwe programma De Roze Wildernis om 20.25 uur op NPO 3. In januari opent Arie zijn eigen sportschool in Amsterdam, Vondelgym. Fit met Arie het nieuwe jaar in? Schrijf je in.

Foto’s © Quarter Magazine

1 reactie tot nu toe

  • Wat n leuke intervieuw Jamie! Leuke man, lijkt me heel erg leuk om eens n gesprek met te krijgen. Praten over t leven, ervaringen, karakter, mensen… Er zijn maar weinig mannen die me erg boeit dus hij staat zeker op mijn ‘fantasie-list’…om even zo maar te zeggen.

    Comment door puccy, January 3, 2015 om 8:00 pm

Plaats een reactie