Switch To Mobile Version

3FM Serious Request: Cocoonen met Coen

Kerst is leuk en aardig, maar ik ben pas echt in m’n handjes aan het wrijven voor de 3FM Serious Request periode. Nog 36 dagen.

DOOR JAMIE LI

Een huis van glas, een hossende menigte, hongerige DJ’s en een goed doel. Sinds mijn zwangerschapsverlof (lees: cocoonen) van vorig jaar mag ik mezelf een heuse Serious Request rakker noemen.

Het plan.

Zodra 3FM Serious Request begint plan ik een korte vakantie in om te cocoonen met de DJ’s van 3FM. Want, zij opgesloten, ik opgesloten. Weliswaar zonder glazen muren en af en toe een Albert Heijn bezoekje, maar het gaat om het idee. Al maan-den ben ik druk met de voorbereidingen. De nodige boodschappen (blikvoer) bijvoorbeeld. Bovendien zijn de bedden al naar de woonkamer verhuisd, want ik moet 24/7 paraat voor de buis zitten. Dat is zo leuk aan het glazen huis, je kunt elk uur van de dag naar binnen turen. Kijken hoe ‘t gaat. Verder is er een gloednieuwe badjassencollectie aangeschaft. Voor elke dag een andere. Hossen en gluren moet nu eenmaal in een comfi outfit gebeuren.

De rest van mijn takenpakket is het bijhouden van de hoogtepunten. Van de veld-DJ’s bijvoorbeeld. Wat doet Giel? (Fyi: dit jaar is het glazen huis in Giels hometown Haarlem, dus zit hij dit keer niet opgesloten ín het huis, maar banjert hij door heel Haarlem met de tofste inzamelacties.) En hoe zit het met tik ‘m aan duo Rámon en Sander, wat spoken de boys uit? En wat zijn de laatste repo’s van Eric Corton? Maar ook: wie is er al op visite gekomen en wie verwacht ik nog? Wat waren de beste akoestische performances? Daarnaast, wat wordt het Serious Request lijflied van 2014? Ik hoop op Baby Don’t Lie van Gwen Stefani, want het nummer heeft een hoog hos-gehalte. Het zou zomaar kunnen werken. Tot slot het allerbelangrijkste: hoeveel geld is er al ingezameld en hoe zit het met mijn eigen bijdrage?

Ik hou van de donkere 3FM Serious Request dagen voor kerst. Het zit ‘m in het verbonden voelen met elkaar. Het zit ‘m in dat badjassengevoel. Het zit ‘m in de humor. Het zit ‘m in Alain Clark die ik sowieso verwacht in het glazen huis gezien locatie Haarlem. Het zit ‘m in Stromae die hopelijk weer komt verrassen met een très vriendelijk Frans accent: ‘allo, iek ben Stromae’.

Maar het zit ‘m vooral in het sámen werken aan een goed doel. Dit jaar is dat geld inzamelen voor het Rode Kruis, dat vrouwen en meisjes opvangt die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld. Met de opbrengst kunnen de voor het leven getekende vrouwen bouwen aan een betere toekomst.

3FM Serious Request dus. Van 18 december tot en met 24 december op de Grote Markt in Haarlem. Mentaal, fysiek, ik zal er zijn. De spoedtas met schone kleren en tandenborstel prijkt al naast de voordeur, want als Coen eenmaal extra logés oproept, moet ik als echte Serious Requexpert klaarstaan.

Plaats een reactie