Switch To Mobile Version

New hair don’t care

Er is minstens 15 centimeter vanaf. AND I LOVE IT!

DOOR JAMIE LI

Thank you Vincent
Gister zou het eindelijk gebeuren: het haar eraf. Ik maakte een afspraak met mijn nieuwe beste vriend, Vincent Langedijk, in de Rob Peetoom salon aan de Elandsgracht te Amsterdam. Nieuwe beste vriend, omdat hij m’n haar waanzinnig heeft geknipt. Ik liet hem dit voorbeeld zien van Claudia Schiffer. Hij was het met me eens dat je met de structuur van mijn haar (dik! veel volume en vooral heel veel haar) niet boven de schouder mag uitkomen. High five to that! Omdat mijn haar zo dik is én om een piramide-effect te voorkomen heeft Vincent vooral in de diepte gewerkt. Verder deed hij alles met een mesje in plaats van een schaar, zodat de puntjes minder bot zouden uitvallen.

Blonder
Voorafgaand het knippen heeft kleurspecialist Marlie mijn haar een frisse, blonde boost gegeven. Door middel van witblonde highlights heeft ze ervoor gezorgd dat mijn haar bij de aanzet weer goed voor de dag zou komen. Belangrijk vind ik altijd dat mijn haar niet oranje of geel wordt. Om dat eruit te halen heeft Marlie na het uitspoelen van de highlights er een spoeling overheen gedaan. Het resultaat mag er zijn, geen oranje of gele taferelen! Maar flink blond en niet té koel.

Styling
Toen de lokken er eenmaal af waren, heeft Vincent met een heat styling protector van Redken het haar ‘geprepped’. Je kunt het zien als een primer op je gezicht voordat je met make-up aan de slag gaat. Met een ronde warmteborstel en een föhn heeft hij mijn haar perfect gestyled. Om nog een beetje volume weg te halen, is hij er nog met een stijltang door heen gegaan. Tot slot een druppeltje haarolie en een een wax om het haar zachter en tegelijkertijd rauwer te maken. Helaas had ik de pech na afloop door de regen te moeten fietsen zonder paraplu! Weg kapsel. Daarnaast werd ik plotseling ziek in de avond, dus heb ik de rest van de avond in bed gelegen. Wél met fabulous haar overigens. Dankzij de goede tips van Vincent kon ik mijn coupe vanmorgen gelukkig zelf weer in model brengen.

Ook toe aan een metamorfose? Bij Vincent en Marlie ben je in goede handen (salon aan de Elandsgracht). Check www.robpeetoom.nl

(Jurk: Cos)

7 reacties tot nu toe

 • Prachtig!

  Comment door Shirley, November 4, 2014 om 2:54 pm
 • Wauw, staat je echt fantastisch! Minder glamourpoes en iets meer edgy, hou ik van ;).

  Comment door Kelly, November 4, 2014 om 2:58 pm
 • Heel mooi!!! Staat je goed!!

  Comment door linda van zon, November 4, 2014 om 3:54 pm
 • Superrrrr!!! Staat je prachtig!

  Comment door Shanna, November 4, 2014 om 4:28 pm
 • Staat je prachtig!

  Comment door Malou, November 4, 2014 om 4:36 pm
 • Claudia eat your heart out! ;)

  Comment door Karen, November 5, 2014 om 9:28 am
 • OMG you did it! Zo mooi je haar zo, ik ben ook zwaar aan het twijfelen over een long bob. Staat je heel mooi. BTW, deze fan is een oud collega van je vriend die je blog destijds bij alle meiden van Waternet populair heeft gemaakt ;-). Goed maar ook wat een tips over de jaren heen!

  Comment door Charissa, November 5, 2014 om 10:40 am

Plaats een reactie