Switch To Mobile Version

Bye bye lange lokken

De kogel is door de kerk: na 11 jaar met wapperende glamourpoes lokken door het leven te zijn gegaan, gaat er ruim een quarter van m’n haar af. Minste wat ik kan doen voor de site, non?

DOOR JAMIE LI

Nogal koud en nonchalant doe ik erover. Arrogant bijna. “Het gaat eraf. Heel veel. Tot net over de schouder en iets boven de tiet”, zeg ik tegen m’n vriend met mijn ogen gesloten en m’n kin om omhoog. “Leuk”, zegt hij. Vriendlief ziet het helemaal zitten. Het lijkt hem sexy. Ik weet wel waarom. Als het aan hem ligt, is Olivia Munn zijn eerste vrouw en ‘doet’-ie mij er maar een beetje bij.

Aanleiding was deze foto, waarbij ik mezelf ineens voor me zag met kortere lokken. Nog meer aanleiding was het lobje (= long bobje) van Jennifer Lopez, die er ook niet moeilijk over doet de schaar er doorheen te halen. Nóg meer aanleiding was natuurlijk mijn andere liefje Bey, die het nu moet doen met een frisse bob. Tegenwoordig weer met een te korte pony, qua kapsels is Bey niet bij te houden, maar dat ter zijde. Bovendien koopt ze volgende week waarschijnlijk toch weer nieuw haar. Tot aan de bips. Normaal is het na-apen van Beyoncé iets waar ik voor leef, maar geen haar op mijn hoofd die erover peinst een jaren vijftig pony te knippen. Kom nou, ben geen pop.

Zelf wilde ik het dus al, dat knippen. En het feit dat voorbeelden Jen en Bey ook zo snel voor de bijl gingen, kan ik de knoop alleen maar makkelijker door knippen hakken. Zo gezegd, zo niet gedaan. Want als ik er te lang over nadenk – dat mijn lokken die nu tot diep in de onderrug reiken er straks niet meer zijn – word ik bijna misselijk in de onderbuik. Ik lig altijd dubbel om de modellen in spé van Holland’s Next Topmodel, die tijdens het leukste onderdeel van het programma, de metamorfoses, blèrend naar zichzelf kijken in de spiegel wanneer top haarstylist X giechelend staat te wuiven met een schaar. Op dit moment moet ik even niets hebben van dat uitlachen. Ik kan ze alleen maar een high five geven. Misschien zelfs troost bij ze zoeken. Samen tissuedozen verslinden en het leed delen. Weet immers zeker dat ik eenmaal in de kappersstoel de boel ook niet droog zal houden. M’n kin trilt al praktisch als ik alleen al een schaar zie.

Toch gaat het gebeuren. De schaar gaat er echt doorheen. En kort of niet, ik zal altijd een kittig glamourpoesje blijven. Want dat blonde? Wordt alleen nog maar blonder. Miauw!

PS. Dit zijn de kiekjes die meegaan naar de kapper #inspiratie

(Illustratie: Ila Dani @love_iladani)

7 reacties tot nu toe

 • Heerlijk! Ik weet zeker dat het je heel tof zal staan.

  Comment door Malou, October 28, 2014 om 9:32 pm
 • Vorige week heb ik de schaar laten zetten in mijn lange lokken, ongeveer 30 cm eraf gehaald. Totaal geen spijt gehad en het is weer wat nieuws! Go for it Girl!

  Comment door Roxanne, October 28, 2014 om 10:27 pm
 • Ik denk dat het je heel leuk zal staan! ik ga vrijdag ook naar de kapper en dan gaan er ook een flink stuk af, heerlijk!!

  Comment door Astrid, October 28, 2014 om 11:21 pm
 • Ik ben heeeeel benieuwd naar het resultaat. Post je heel snel foto’s pretty please??

  Comment door Karen, October 29, 2014 om 9:27 am
 • Ik lig helemaal dubbel zooo leuk geschreven Jamie. Het zal he Ge Wel Dig staan. Ben erg benieuwd naar je nieuwe hairstyle:).

  Comment door Jaydi74, October 29, 2014 om 12:09 pm
 • Zal je heel erg leuk staan! Misschien kun je, je afgeknipt staart of vlecht doneren. Mocht het je allemaal veel pijn doen, dan heb je er ook iemand blij mee gemaakt!

  Comment door Tam, October 29, 2014 om 2:12 pm
 • Heel benieuwd naar het resultaat! En jouw pinbord met inspiratie is heel tof.

  Comment door Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla, November 4, 2014 om 1:32 pm

Plaats een reactie