Switch To Mobile Version

Style and Coffee: Mr. Probz

Elke maand vraag ik een stijlvolle man naar zijn stijl- en koffieroutine. Deze maand moet de muzikale belofte, Dennis Stehr (30) oftewel Mr. Probz, eraan geloven. Eenvoud staat centraal bij de Hazelnut Latte-drinkende muzikant. Wat schuilt er nog meer achter de Waves-zanger?

DOOR JAMIE LI

Over Mr. Probz
Mr. Probz groeide op in Zoetermeer, maar vertoeft nu in Amsterdam en Tilburg. Waar hij vroeger nogal gesloten kon zijn, ziet de Deens-Arubaanse zanger zichzelf steeds meer veranderen in een open persoon. “Ik ben een totaal ander mens. Als je kijkt naar foto’s waar ik op sta van een jaar of vijf geleden, dan zie je de verschillen. Eerst wist ik mijn plek niet in de wereld. Ik was altijd het buitenbeentje en paste nergens in. Nu snap ik waarom dat zo is. Alles had zo moeten zijn, om op de plek te komen waar ik nu ben.” Een plek die overigens schitterend is. Zijn hit Waves telt bijna 140 miljoen views op Youtube en de Robin Schulz mix van het lied bereikte maar liefst in 37 landen de nummer één positie. Dennis gaat de wereld over met zijn hit. De plaat ging 500.000 keer over de toonbank in de VS en bereikte daarmee goud. Om nog maar niets te zeggen over zijn samenwerkingen met A-listers als 50 Cent, Chris Brown en Akon. Zodra hij praat over zijn muziek, verschijnt er een twinkel in zijn ogen. Maar op privégebied is het stil rondom Mr. Probz. En ondanks – vlak voordat hij doorbrak met Waves – zijn huis vorig jaar compleet is afgebrand inclusief pettenverzameling, mag ik de bescheiden artiest toch vragen naar zijn garderobe. En, naar zijn koffieroutine natuurlijk.

HAZELNUT LATTE “Ik drink niet zoveel koffie, want ik heb zware ADHD. Maar áls ik koffie drink, dan is het een Hazelnut Latte. Door die ADHD werkt koffie niet bij mij. Hetzelfde geldt voor Red Bull. Ik kan het drinken wat ik wil, maar het doet gewoon niets. Soms drink ik een cappuccino samen met mijn manager, maar niet te vaak, want ik wil niet worden zoals hij. Mijn manager drinkt overal waar hij komt een cappuccino en zegt negen van de tien keer: ‘Dit is echt smerige koffie!’ Haha. Zo wil ik niet worden; een koffie-expert die gaat zeiken over koffie.”

SUIKER “Tuurlijk, heel veel suiker. Mijn koffie moet wel een beetje zoet zijn. Vooral als ik op reis lekker heb gegeten, is een zoete cappuccino meer dan welkom.”

mr-probzBAKKIE DOEN “Met Rick Rubin wil ik ooit nog wel een kopje koffie drinken. Hij is een toffe producer en een aparte vogel tegelijk. Ik ben benieuwd wat ik uit ons gesprek zou kunnen halen. Wat betreft samenwerkingen met andere artiesten, dat moet per toeval gebeuren. Iemand tegen het lijf lopen, kijken of het klikt en van daaruit kijken hoe het verder gaat.”

CHRIS BROWN “Ik wist dat hij over Waves had getwitterd, wat sowieso al erg bijzonder was, want er zijn talloze mensen die de song hebben gecovered. En dat Chris Brown mijn nummer zong, maakte het helemaal speciaal. Maar dat ik een week later naar L.A. ga, rondloop op een feestje om vervolgens aan mijn mouw te worden getrokken door hem is helemaal wow. Hij stond plots voor mijn neus en zei: ‘Yo, I know that song. If you wanna do a remix, just let me know.’ Twee dagen later zaten we in de studio, midden in een sessie. Voor mij, een hele bijzondere ervaring.”

HOUTHAKKER “De ene dag ben ik een houthakker en de andere dag kan ik weer wat netter zijn. Ik hou meer van ruim zittende kleding dan bijvoorbeeld strakke broeken. Extravagant zou je mij sowieso niet kunnen noemen. In mijn kast vind je geen blije kleuren, alleen maar zwart, grijs en wit. Ik ben eigenlijk gewoon heel simpel.”

LANGE JONGEN “Goede broeken vinden is voor mij altijd een issue geweest. Ik ben best lang, 1.91 m, en heb blijkbaar puntige knieën. Als ik sta zie je soms bobbels bij mijn knieën. Dat ziet er niet uit. Als ik dan eenmaal een goede broek heb gevonden, kan het daarom best zo zijn dat ik er meteen vier koop.”

PET OF MUTS “Dat is een moeilijke. Ik droeg vroeger alleen maar petten, maar daarna dacht ik: hé, die muts is ook wel handig. Mijn pettenverzameling is helaas verloren gegaan toen mijn huis vorig jaar volledig afbrandde. Ik had heel de wereld afgereisd om die petjes te verzamelen. Je weet van petten, na ze een aantal keren gedragen te hebben, gaan ze precies vormen naar je hoofd. Extra zonde dus, dat ik alles kwijt ben. Wat mutsen betreft is er maar één. Ik draag altijd diezelfde zwarte muts, gekocht in een foute T-shirt winkel in New York. Zodra ik in New York ben, loop ik weer naar binnen om diezelfde zwarte muts te kopen.”

THROWBACK “Vroeger hadden we niks, dus ik groeide op in de oude kleding die van mijn opa was geweest. Mijn moeder had daarom ook nooit iets aan te merken op mijn kleding, want wat ik had, was het gewoon. Ik probeerde er altijd het beste van te maken.”

PARACHUTE “Rond mijn veertiende gold: hoe groter, hoe beter. Ik had werkelijk tenten hangen onder mijn shirts. Ik kom uit de hip hop hoek, dus qua broeken kon het niet groot genoeg zijn. Ik droeg echt parachutes om mijn benen. Dat begon steeds meer te ‘krimpen’ en nu draag ik doorgaans een regular fit spijkerbroek. Mijn zwarte G-Star denim is favoriet.”

ZELFVERZEKERD “Het mooiste aan een vrouw is wanneer ze zich zeker voelt in haar outfit. Of het nu pumps zijn of sneakers, zodra een vrouw haar kleding en schoenen draagt met veel zelfvertrouwen, maakt het eigenlijk niet uit wat ze aan heeft. Dan vind ik alles mooi.”

MODEL “Mijn moeder zag het wel voor zich, een carrière voor mij als model. Ze gaf me zelfs op voor ‘Het mooiste kind van Nederland’. Ik stond echt voor lul haha. Ze hadden me afgewezen doordat ik zware littekens had in mijn gezicht. Die zie je overigens niet meer.”

STROPDAS “Ik vind het leuk om klassiek te combineren met iets moderns. Bijvoorbeeld een Puma-jack met een stropdas. Of gewoon een zwarte, dikke tui met een stropdas eronder. Dat vind ik leuk, een knipoog maken naar mode.”

Mr. Probz zijn nieuwe single Nothing Really Matters is vanaf nu te downloaden via iTunes of te beluisteren via Spotify.

(Fotografie: Jamie Li, Ilja Meefout)

4 reacties tot nu toe

 • Leuk om te lezen weer Jamie. En bofferd die je bent dat je al die fijne mannen mag interviewen. Goed geregeld!

  Comment door Karen, October 24, 2014 om 10:00 am
 • Zo leuk altijd Style and coffee!

  Comment door Nicole, October 24, 2014 om 10:21 am
 • Heel erg leuk! Kreeg zelfs een beetje kippenvel.

  Comment door Malou, October 24, 2014 om 11:27 am
 • Hatseflats hier spreekt een man. Erg leuk om te lezen.

  Comment door Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla, October 25, 2014 om 2:43 pm

Plaats een reactie