Switch To Mobile Version

Coverstory Sylvie Meis: ‘Ik ben een levensgenieter’

Waar Sylvie Meis (36) aan het begin van haar carrière de druk voelde dun en plat te zijn, viert ze vandaag de dag haar vrouwelijke vormen als nooit te voren. ‘Ik hoop dat ik een inspiratiebron ben voor andere vrouwen.’

DOOR JAMIE LI

De laatste keer dat we elkaar zagen was in Duitsland, alweer twee jaar geleden. Hoe gaat het nu met je?
“Goed. Ik voel me gelukkig, sexy en vrij. En dat zie je ook terug in alle foto’s voor de shoot die we hebben gedaan in Londen. De humor en het gemak straalt er vanaf. Voor mij is het weer een stap in de richting van zelfontplooiing. Ik ontwikkel mezelf nog steeds. Er komen meer kansen voorbij waardoor er vaardigheden van mij naar buiten komen waarvan ik zelf wel wist dat ik ze beheers, maar die nu pas aan de buitenwereld kenbaar worden gemaakt. De campagnes van Hunkemöller bijvoorbeeld, maar ook een rolletje dat ik speel in een Duitse film die binnenkort op het witte doek te zien is. Voor mij is dat tegelijkertijd een terugkoppeling naar vroeger, want ik heb in het verleden al geacteerd. Toch zijn het nieuwe impulsen waarvan ik blij word en dat zie je overal in terug. Hernieuwde happiness noem ik het. Ik heb mezelf opnieuw gevonden.”

We zien de Big Ben en de fameuze Engelse dubbeldekkers in de Hunkemoller campagne. Waarom Londen?
“Na Parijs vond ik dat een logische stap. Londen is een van mijn favoriete steden, bovendien heb ik er twee jaar gewoond. Daarnaast heb ik Londen altijd als sexy en opwindend ervaren. Neem de Britse humor, het cheeky en naughty aspect van de stad, dat past enorm bij de collectie. Je ziet ook het een Kate Moss en Sienna Miller-achtige sfeer terugkomen.”

Tegelijkertijd jouw stijliconen?

“Ja zeker. Behalve Kate Moss en Sienna Miller behoren Blake Lively en Olivia Palermo ook tot mijn stijliconen. Olivia Palermo is heel perfect om naar te kijken. Ze is tot in de puntjes gestyled. Alhoewel míj dat zelfs vermoeiend lijkt, terwijl men mij ook vaak zo ziet.”

sylvie-meis-coverstory-05Betekent het extra hard trainen als er een shoot aan zit te komen?
“Als ik weet dat er een campagneshoot aankomt, train ik extra hard. Dat moet ook wel, want bij shoots weet je dat er naast foto’s ook video’s worden gemaakt. En video’s worden niet gephotoshopt! Ook in het bewegend beeld wil ik er goed uitzien. Video en foto moeten wel matchen.”

Geef je wel toe aan je guilty pleasures?
“Ik ben gedisciplineerd, maar ik ben ook een levensgenieter. Mijn ultieme guilty pleasure zijn macarons. Ik ben dól op de Franse koekjes. Heerlijk! Dus als ik weet dat er even geen shoots aankomen, ben ik wel wat losser voor mezelf. Toch houd ik altijd in mijn achterhoofd dat mijn body onderdeel van mijn werk is. Dus ook al heb ik even geen shoots, wil ik wel in vorm zijn. Het geheim van in shape blijven is gewoon altijd consequent zijn. Je verstand op nul zetten en doorzetten!”

Presteer je beter als je verliefd bent?
“Ik presteer beter als ik geluk heb in mijn leven. Dat haal ik bijvoorbeeld uit mijn zoon en mijn zelfbewustzijn, maar vooral door de rust die ik terug heb gevonden. Of ik nu verliefd ben of niet, geluk halen uit jezelf is eigenlijk een veel groter rijkdom dan het te zoeken bij anderen. Ook toen ik single was heb ik altijd sexiness en vrouwelijkheid gevoeld. Ik wil vrouwen daarom laten zien dat je daar best van mag genieten. Dat kan alleen al met een mooi lingeriesetje. Wel of geen partner, ik draag lingerie altijd voor mezelf. Ik word gewoon heel blij van mezelf in lingerie haha.”

Kun je zeggen dat we nu een lossere Sylvie zien?
“Absoluut. Ik ben inmiddels 36 en als ik terugdenk aan de jaren dat ik jonger was, realiseer ik me dat er geen tijd is geweest dat een vrouwelijk lichaam – met alle curves van dien – zo gecelebreerd werd als nu. Misschien in de tijd van Marilyn Monroe, maar toen waren jij en ik nog niet geboren. Ik heb vroeger echt wel de druk gevoeld van dun zijn. Ik moest ook plat zijn. Billen mochten niet, heupen niet, borsten niet. Maar nu is het juist een trend, je ziet het overal in terug. In campagnes, in muziek en in videoclips. Alle liedjes gaan tegenwoordig over billen. Dat een feminien figuur zo gevierd wordt als nu vind ik alleen maar mooi. Ik train nu zichtbaar anders dan vroeger. Curvier en sexier mogen weer! Of je dun bent, atletisch gebouwd, wat voller of curvy, elke vrouw moet laten zien blij en gelukkig te zijn met haar eigen lijf. En dat vrouwen hun figuur misschien willen verbeteren als ze mij zien in een lingeriecampagne, is alleen maar goed. Je hoeft jezelf niet te drillen, maar zorg wel dat je optimaal in shape bent. Ik hoop dat ik die inspiratiebron mag zijn.”

Nieuwsgierig geworden naar Sylvie’s ontwerpkunsten? De gelimiteerde Sylvie collectie is vanaf 3 november zowel in de Hunkemöller winkels als online verkrijgbaar.

Lees ook alle favorieten van Sylvie Meis in Those Favorites.

2 reacties tot nu toe

  • Leuk interview! Ik zag al mooie foto’s voorbij komen van de campagne. Als het in de winkel ligt, gaat er zeker een setje mee naar huis!

    Comment door Malou, October 14, 2014 om 7:17 am
  • Sylvie je bent top. Helaas wil ik toch het volgende aangeven. Je hebt mooiere vormen dan de victoria secret modellen.

    Comment door Sylvana, October 14, 2014 om 5:10 pm

Plaats een reactie