Switch To Mobile Version

Beste Humberto,

Dit is een open sollicitatie.

DOOR JAMIE LI

Gisteravond uiteraard je programma RTL Late Night zitten kijken. Ik had me voorgenomen op van alles te letten. De vragen, je Engels, het doorvragen, of je zenuwachtig zou zijn – tis immers niet niks, Pharrell tegenover je hebben zitten – en of je zou dansen. Op alle punten ben je geslaagd. Het is zelfs zo, dat ik dankzij de uitzending van gisteravond het nóg zekerder weet: ik wil voor je werken.

Mag van alles zijn. De ruimte opleuken, want er is bij RTL Late Night overal subliem over nagedacht, op de table setting na. Het zou toch zonde zijn als je de Televizierring niet wint op kaasstengels. Ik ontferm me er graag over. Huur je mij in, zorg ik dat er dagelijks oogstrelende macarons op tafel liggen. Helemaal in de RTL Late Night kleurtjes. Ik dacht zelf aan een dynamische mix van donkerpaars en lichtpaars en op vrijdagen pakken we uit met lila en lavendel. Indien je vast wilt houden aan het kaasstengelconcept, kan ik me ook bezig houden met beautygerelateerde zaken. Zodra het bolletje begint te glimmen en zweten sta ik paraat met een legioen aan kwasten en bergen blotting towels. Kabels opruimen, oortjes/zenders coördineren (ik had Pharrells oortje gefikst als geen ander), Luuk Ikink vervangen bij verkoudheden, griepjes e.d., artiestenbegeleiding of je Twitter-account beheren: pas de problème!

Ik hoor je denken, waarom geen redactieversterking? Met mijn verleden en expertise uiteraard helemaal waar, maar helaas Hum. Quarter zit inmiddels in een stadium waar geen ruimte is voor een fulltime redactiejob ernaast. Maar kleine P.A.-achtige klusjes, graag.

Toegegeven, een eigen website, een kruipend dreumesje van 1, een leuke man en een shopverslaving goed houden zijn tijdrovende dingen, Tan. Maar juist omdat ik je tof vind, valt er best wat te schuiven in m’n schema. Bovendien, gedurende jouw RTL Late Night-tijden, heb ik zeeën van tijd. De kleine ligt dan op bed, dus indien je een geblondeerde tafelentertainer nodig hebt die zo nu en dan een lollige vraag stelt: I’m your girl. Of die kaasstengels natuurlijk, waar we het eerder al over hadden.

Je ziet het misschien niet zo 1 2 3 maar Hum, jij en ik zijn een match. Zoveel raakvlakken. We zijn allebei van Surinaamse afkomst. Jij Tan A Kiam, ik Li Fo Sjoe. En het leuke is: we korten het allebei af. Tan en Li (ik voel een rubriek). We houden beiden van dansen, kleding en Pharrell. Jij hebt kids, ik een baby! Samen immer fris en fruitig. Daarnaast vullen we elkaar aan. Ik weet best een paar voetbalfeitjes, maar echt veel noemen kan ik niet. En waar jij weinig weet over separerende mascara’s en rode zolen, spring ik weer in.

Nu voel ik heus aan dat zo’n alleskunner als jij mij overbodig vindt. Bovendien staat op m’n CV niets dat vergelijkbaar is met functies als kaasstengelcoördinator, poederproductie-assistent of stoelenstapelaar. Maar één ding is zeker: net als jij heb ik tientallen interviews op m’n naam staan. Ik zie kansen. En gezelligheid. Wat zeg je ervan? Draaien we de rollen om en schuif je aan voor een Style & Coffee en een stuk home made bojo? Ik trakteer.

18 reacties tot nu toe

 • Hahaha gegierd! Wat doe je dit toch leuk Jamie!

  Comment door Malou, September 24, 2014 om 7:29 am
 • Wat een prachtig stuk!

  Comment door Maike, September 24, 2014 om 8:20 am
 • Haha erg leuk stuk Jamie.

  Comment door Carlijn, September 24, 2014 om 8:36 am
 • Jij bent geweldig! Lekker anders dan de rest in a good way.

  Comment door Nesrin | Daily Cup of BlaBlaBla, September 24, 2014 om 8:53 am
 • Jamie,je bent onverbeterlijk! Als Humberto hier niet op ingaat, ik voorzie al een rode loper moment binnenkort!

  Comment door Ruth, September 24, 2014 om 9:00 am
 • Hoe leuk! Hahaha ben benieuwd of hij gaat antwoorden, laat je het ons weten?

  Comment door Whitney, September 24, 2014 om 9:25 am
 • Als dat geen Style & Coffee met Humberto wordt, weet ik het niet meer! Love it! (en what is it met die kaasstengels? I don’t get it!) X suzanne

  Comment door Suzanne, September 24, 2014 om 10:01 am
 • Super leuk!
  Hopenlijk leest hij dit!

  Comment door Anonymous, September 24, 2014 om 10:55 am
 • Superr leuk stuk! Erg goed en leuk geschreven:D Ik ben fan!

  Comment door Astrid, September 24, 2014 om 1:19 pm
 • Briljant weer Jamie! En ik vind dat Humberto je moet aannemen ook!

  Comment door Mariska, September 24, 2014 om 2:18 pm
 • Elke dag weer even een kijkje nemen op je website. Super leuke schrijftstijl. Ik blijf je volgen.

  Comment door Angelique, September 24, 2014 om 3:05 pm
 • Hahaha, briljant!! Dit kan hij toch niet weigeren!

  Comment door Monique, September 24, 2014 om 4:27 pm
 • Geweldig!!!!

  Comment door puk, September 24, 2014 om 6:19 pm
 • Leuk geschreven! Als hij je nu niet uitnodigd;-) heb de link gestuurd, hij moet eigenlijk wel even de moeite nemen om het te lezen;-)

  Comment door Esmee, September 25, 2014 om 12:06 am
 • Super leuk! Ik heb ook echt genoten van de uitzending!

  Comment door Debbie, September 25, 2014 om 12:14 am
 • Haha, held! :-)

  Comment door Wiebeke, September 25, 2014 om 11:55 am
 • Toffe actie, het is je gegund! Een leuke reactie van Humberto kan volgens mij niet meer uitblijven.. Top geschreven ;-)

  Comment door Estafano, September 26, 2014 om 1:00 pm
 • Ge wel dig !!!

  Comment door Shady, September 29, 2014 om 10:47 am

Plaats een reactie