Switch To Mobile Version

STYLE & COFFEE: GEZA WEISZ

Elke maand vraag ik een stijlvolle man naar zijn stijl- en koffieroutine. Dit keer de man met de mooiste lach, Geza Weisz. De talentvolle acteur ging in rap tempo van een Café Latte naar een dubbele espresso. En qua stijl? Geen Weisz om de pols, maar een welverdiende Rolex.

DOOR: JAMIE LI

KOFFIE-EVOLUTIE “Ik ben eigenlijk heel snel veranderd van een Caffé Latte met suiker drinkende man in een dubbele espresso zonder suiker drinkende man. Vroeger vond ik koffie niet lekker, zoals alle kinderen eigenlijk. Mijn vader dronk veel koffie, dus ben ik het toch gaan proberen. In mijn toneelschooltijd dronk ik veelal hazelnoot latté’s bij de Coffee Company op het Waterlooplein, maar ik ben pas echt koffie gaan drinken tijdens mijn eerste baantje bij Kemna Casting, gewoon omdat ik zo moe was. Volgens mij was het Sef (Youssef Gnaoui, red.) die tegen me zei dat ik zwarte koffie zonder suiker moest gaan drinken. ‘Binnen twee weken ben je eraan gewend.’ Hij had gelijk.”

VOLWASSEN “Ik ben nu 27 en merk dat ik volwassen aan het worden ben. Zo lang je dat over jezelf zegt ben je nog altijd een kind haha. Voor het eerst voel ik mijn leeftijd. Ik zit in de overgangsfase van adolescent naar volwassen en merk dat ik geen zestien of zeventien meer ben. Dat zie je terug in de manier waarop ik mijn koffie drink. Daar waar ik op mijn zeventiende nooit voor een dubbele espresso zou gaan, vind ik het nu lekker. Hetzelfde heb ik met rode wijn. Een paar jaar geleden vond ik dat echt niet te drinken. Nu wel.”

VASTE PRIK “Mem’s in de Pijp is mijn vaste stekkie. Maar ook het Conservatorium Hotel, de Koffiesalon, The Dylan, eigenlijk overal waar ze lekkere koffie hebben. Vrijwel altijd met mijn vrienden. We hebben een hechte vriendenclub die veelal bestaat uit creatieve mensen: acteurs, muzikanten, regisseurs. We spreken impulsief af via onze Whatsapp-groep, want echt een datum prikken gaat altijd mis.”

GEZA STIJL “Mijn stijl is identiek aan hoe ik in het leven sta als acteur: ik hoop altijd op veel variatie aan rollen. Dat lukt aardig. Want mijn rollen gaan van een schoffie in Bluf tot aan een tien centimeter groot fantasiefiguur in Wiplala. Hetzelfde geldt voor mijn kleding. Dat betekent een grote variatie aan stijlen. Ik vind het leuk als mensen me niet in een hokje kunnen plaatsen. Vandaag draag ik een oud T-shirt van mijn vader uit 1993. Mijn ouders waren op vakantie en ik verbleef in hun huis. Rond snuffelen in mijn vaders kast resulteerde in drie toffe T-shirts, waaronder dit shirt. Maar ik draag ook graag pakken.”

KWALITEIT “Ik koop niet vaak kleding, maar áls ik het doe, geef ik er veel geld aan uit. Ik ben niet van de H&M-cultuur: veel relatief goedkope stukken kopen. Ik koop liever een item met een mooie stof of waarvan ik weet dat het een tijd meegaat. Kwaliteit boven kwantiteit!”

about-gezaDARK KNIGHT “Mijn kleding mag niet kleurrijk of schreeuwerig zijn. Ik houd van sober. Donkerblauw vind ik een hele mooie kleur. Zwart of grijs ook. Juist omdat mijn beroep in het teken staat van in de spotlights staan, zoek ik qua kleding de rust op. Een groot acteur, Pierre Bokma, zei ooit tegen mij: ‘Een acteur herken je alleen op het toneel.’ In die uitspraak kan ik me vinden. Ik vind het mooi dat mensen in het dagelijks leven niet meteen kunnen zeggen: oh, dat is vast een acteur.”

SHOPADRES “Cowboys to Catwalk in de Utrechtsestraat en Acne. Ik heb nog nooit iets online gekocht. Ik vind het toch lekker om iets aan te kunnen raken of te passen.”

NOOIT MEER “Een v-hals. Dat is klaar. Ik heb daar een tijdje in gelopen, ook met diepe halzen tot aan de navel, en als ik dat nu terug zie denk ik: jezus. Verschrikkelijk! Ik kan me niet voorstellen dat ik een diepe v-hals ooit weer als mooi zal ervaren. Maar alles komt weer terug, de v-hals vast ook.”

SHABBY “Een vrouw moet zich donker kleden. Evenals mijn eigen stijl, niet schreeuwerig. Ik houd van elegante rouwen die er een tikje shabby uit zien. Het mag niet te gestileerd zijn. Heel sexy vind ik het wanneer een vrouw een T-shirt aan heeft als wat ik nu draag. Als het T-shirt te groot zit, net tot onder haar billen reikt en als ze er een paar goede hakken onder draagt…” (Geza grijnst)

SIENNA MILLER “Er zit een scène in Alfie waarin Sienna Miller de muren schildert in een overhemd van Jude Law. Het overhemd is wat lang, je ziet nét een stukje van haar borsten, haar haren in een nonchalante staart: echt het summum van sexiness. Stel je voor dat je je woonkamer binnen komt en er staat zo een vrouw de muur te schilderen in jouw overhemd. Wauw.”

BROEKPAKKEN “Ik vind broekpakken bij vrouwen fucking sexy. Schrijf dat maar op, broekpakken! Het liefst een beetje losjes met hakken eronder.”

INSPIRATIE “Bij Sef, Dio en Chico (Marwan Kenzari red.) haal ik veel inspiratie vandaan. Ik vind Sef altijd heel goed gekleed. Ik kan echt aan hem vragen: vind je dit tof? Ik stuur hem dan een foto en dan keurt hij het goed of af. Chico is degene met wie ik het meeste spar over kleding. Als ik ga shoppen neem ik hem ook het liefst mee. Hij heeft een mooie smaak.”

IDEAAL “Een strakke zwarte broek met een wit T-shirt vind ik eigenlijk het mooist.”

THROWBACK “Ik was op mijn vijftiende heel erg hip hop, maar ik begreep de stijl helemaal niet. Ik verloor mezelf volledig in het baggy-aspect en droeg niet alleen m’n broeken te groot, maar gewoon alles. Maar ik heb ook een gelikte tijd gehad: Armani, haar naar achteren gekamd met veel gel en strakke T-shirts. Na die periode kwam de toneelschooltijd. Toen droeg ik wel eens stukken uit het atelier. Bontjassen en zo. Heel lelijk”

LEVENSLANG “Voor de opnames van Wiplala heb ik een maand lang in Luxemburg gezeten. Toen de opnames voorbij waren vond ik dat ik iets moois verdiend had. Bovendien was het Valentijnsdag en ik was nog steeds alleen. Dus ik dacht: ik trakteer mezelf op een horloge. Ik ben er een jaar lang naar op zoek geweest. Het merk ga ik niet noemen, maar het is niet moeilijk te achterhalen. Je moet goed opletten en als je het ziet, herken je het vast. Het is er één waarvan ik weet dat ik het mijn hele leven lang zal houden.”

Geza Weisz is vanaf september te zien in de RTL 5-serie Bluf en vanaf november in de jeugdfilm Wiplala.

2 reacties tot nu toe

  • Leuk interview! Naar zijn zonnebril ben ik nog steeds op zoek, overal uitverkocht :(

    Comment door Michiel Steur, August 7, 2014 om 3:36 pm
  • Job well done girlie! Goed interview ! x

    Comment door Cigdem Esin Depeli, August 11, 2014 om 12:20 am

Plaats een reactie