Switch To Mobile Version

Vieze trend: ongewassen haren

Driekwart van m’n vriendinnen wast de haren niet meer. Waar hun lokken daarom tot aan de knieën hangen van ellende (vettigheid, zwaarte en stank), gaan mijn haren er recht van overeind staan.

DOOR: JAMIE LI

Ze zijn er mee gestopt. Vrouwen, meisjes, jongedames, niemand die het nog nodig vindt regelmatig een stevige wasbeurt in te lassen. Het is hot om de haren maximaal één keer in de week te wassen. Maar het allerliefst rammen ze nog even door tot die tweede week. Als het even kan, wordt er door gepakt tot de derde week. Want, haren wassen is lang niet meer zo cool als vroeger. Sterker, het is not done. Het is droogshampoo wat de klok slaat. Te veel shampoo-momenten schijnen de manen niet veel goeds te doen. Volgens m’n vrouwelijke vriendenkring en menig haarstylist moet ik het vergelijken met het te vaak wassen van de handen. Je handen worden ruw en lelijk! Zelfde geldt dus voor je haar. Conclusie luidt: te vaak aan de shampoo resulteert in coupe Chucky.

Ik denk daar heel anders over.

Ik vind het vies als vrouwen hun haren te lang niet wassen. Droogshampoo is eigenlijk net als deo smeren op een riekende oksel. Het is verbloemen van viezigheid. Droogshampoo is uitstelgedrag. Liever gebroken sprieten dan een smelly bos haar. Want man o man wat stinken de hippe vrouwkes van tegenwoordig een uur in de wind. Hoe langer het haar, hoe bruter de stank. Nu vraag je je natuurlijk af, waar ruikt zoiets dan naar.

Een mix tussen de muffe boekenzolder van je oma en de gemiddelde kaaswinkel.

Ik pas. Normaal ga ik graag mee met de laatste beauty- en modetrends. Stippen op de nagels, poncho’s, broeken met ananasprint. Noem het en ik doe het, maar als fervent glamourpoes kan ik hier gewoon niet aan meedoen. Laat Chef Ongewassen Haar, Alexa Chung, haar ding doen, ik los een eventuele geruïneerde haardos wel op met liters verzorgende haarolie. Alles om een boekenzolderwalm te voorkomen.

Vinden mannen trouwens ook niet sexy, zo’n muf koppie. Menig man snuffelt graag aan een mild geparfumeerd hoofdje in plaats van een ongewassen bos. Dan slaat gewoon de twijfel toe. Hoe lang je ook samen bent, alles kan kapot. En het zou toch lullig zijn als het allemaal op de klippen loopt vanwege een shampoo-offensief.

Vettige slierten, muffe manen en plakkende pony’s, er hangt een luchtje aan. Ik blijf trouw aan m’n Herbal Essences en m’n Moroccanoil-verzameling, en wacht gewoon netjes af tot het trendje overwaait.

1 reactie tot nu toe

  • Haha helemaal mee eens!!

    Comment door Nathalie, July 29, 2014 om 10:12 pm

Plaats een reactie