eyeliner-6
eyeliner-1
eyeliner-2
eyeliner-3
eyeliner-4
eyeliner-5
View all

Angélica’s obsessies: eyeliner

Mijn eerste make-up poging op de middelbare school bestond uit mascara en oogpotlood. Aan de schoolfoto’s te zien bleek mijn oogpotloodroutine geen succes, want het resultaat betrof een paar donkere panda-ogen. Niet bepaald de beautylook waar je voor wilt gaan op school, maar ja, wist ik veel.

DOOR: ANGÉLICA PANGAT

Ik besloot daarom over te gaan naar eyeliner, afgekeken bij mi madre. Wat begon als een trillerig dun lijntje is inmiddels uitgegroeid tot een strakke winged eyeliner (if I may say so myself), waar ik inmiddels niet meer zonder kan. Bij elk logeertripje ben ik als de dood dat ik m’n eyeliner vergeet; zonder voel ik me niet compleet en simpelweg kaal. Naakt! Het is m’n signature look. De ene keer wat meer een cateye, de andere keer wat meer ‘swoosh’. Tijdens de Amsterdam Fashion Week werd zelfs mijn eyeliner vastgelegd in plaats van m’n outfit (!). Soms krijg ik vragen van vrouwen op straat of in de bus “hoe ik ‘m zo goed kan zetten”. Ben daarom stiekem best trots op m’n eyeliner skills. Ben dan ook niet van plan uit mijn beauty comfortzone te stappen, want felgekleurde oogschaduwuitspattingen zijn niet aan mij besteed.

Eyeliner only.

Het gekke is alleen: ik heb de ware nog niet gevonden. Ik heb er heel wat uitgetest, maar jammer genoeg is er nog geen #1 uit m’n privé testpanel gekomen. And so the search continues…

Benieuwd hoe je jouw eyeliner het beste kan zetten? Hierbij 3 gouden tips:
1. Begin altijd eerst met eyeliner, en dan pas met het aanbrengen van mascara. Op deze manier kan je hem dichter bij je wimperrand trekken wat een mooier effect geeft.
2. Kies voor een liquid eyeliner om een goeie cateye te maken of juist voor een eyeliner uit een potje met een los kwastje, voor een wat dikker lijntje.
3. Uitgeschoten? Gebruik wattenstaafjes om het lijntje te corrigeren. Je kunt het ook gebruiken om jouw cateye in de uiteinden mooi uit te laten lopen.

Meer weten over Angélica? Lees hier alles over de fashionista of volg haar op Instagram @angelicapangat.

  • Ik las gister toevallig een goed verhaal over deze eyeliner: http://www.sephora.com/theyre-real-push-up-liner-P386915?skuId=1626753 Misschien de gouden tip voor een echte #1 ;-)

    Comment door Wiëna, July 22, 2014 om 4:05 pm
  • Ja, ik ken het ook niet meer zonder. Elke met een eyeliner de deur uit, ik gebruik momenteel van Catrice het is pen en liquid in 1, werkt super, waterproof ofcourse, vooral met contactlenzen en het blijft echt heel lang mooi. Heb voorheen duurdere merk geprobeerd, maar die haalt het echter niet bij deze budget toppertje. Dus vooral doorgaan!

    Comment door puccy, July 25, 2014 om 2:43 pm

Plaats een reactie


* = (verplicht)