Switch To Mobile Version

New beginnings

Groot nieuws vandaag. Ik ga het Beau Monde schip verlaten.

Wow. Nu ik het zo zwart op wit zie staan schrik ik er van. Ik vind altijd dat waar kan, je een Beyoncé-vergelijking dan wel link moet kunnen maken. Denk in dit geval Beyoncé die na een prachtige, leerzame doch blitse tijd bij Destiny’s Child haar vertrouwde plekje inruilde voor een spetterende solocarrière. De ontslagbrief is officieel ingediend. Over een paar weken ga ik alleen verder.

New beginnings dus. Na vier mooie jaren bij Beau Monde en bijna vijf jaar bij Sanoma Media, ga ik vanaf half augustus fulltime aan de slag met m’n eigen kindje QUARTER magazine. Dat dankzij jou als trouwe volger zó groot is geworden, ik wel móét! Daarnaast ben ik in te huren als freelance beauty- en moderedacteur, want mijn passie voor bladen zal altijd blijven. Wekelijks struin ik kiosk na kiosk af om zelfs een onleesbare Russische Harper’s Bazaar te scoren of check ik stiekem Nederlands’ vrouwelijk schoon in de Playboy. Dus die liefde voor tijdschriften zal niet verdwijnen. Feit is dat ik klaar ben voor een nieuw begin, een nieuwe uitdaging. En tegelijkertijd eindelijk de deur van het kooitje opengooi waar al die creatieve hersenspinsels en wilde ideeën zich al jaren schuil houden.

Hoofdstuk 2: QUARTER magazine. Ik beloof je de mooiste, leukste en meest fashionable website.

Maar laat ik voordat ik hoofdstuk 2 officieel open, stilstaan bij dat eerste hoofdstuk. Mijn tijd bij Beau Monde. Want wat heb ik toch verdomd veel leuke momenten mee mogen maken. Hier een kleine selectie van ontiegelijk veel persoonlijke Beau Monde highlights in mijn functie als beauty & fashion redacteur.

- Mijn eerste interview. Dateert uit anno 2010 en stond geheel in het teken van de GTST-cast. Aan mij de eer om de populairste acteurs uit de soap te interviewen. Denk een Jan Kooijman, een Caroline De Bruijn en een Lieke van Lexmond.
- Brengt me meteen op m’n volgende Beau Monde-hoogtepunt. Het moment dat Jan Kooijman paradeerde door de fotostudio in niet meer dan een witte, strakke boxershort. Gelukkig kan ik het me nog exact herinneren als de dag van gisteren.
- De eerste keer dat ik m’n naam zag staan in het colofon.
- De eerste keer dat ik m’n naam zag shinen bij een artikel.
- Mijn eerste werkdag, waarbij ik als nieuwkomer vlak voordat we naar de drukker gingen ‘Humberto Tam’ ontdekte op de cover (!).
- Mijn allereerste eigen rubriek ooit! ‘Online shoppen met Jamie’ was een waar feestje, al zeg ik het zelf. Zowel om te lezen als om te maken.
- Dat ik alweer drie jaar op rij bij het leukste feestje van het jaar aanwezig mocht zijn: de Beau Monde Awards. Fierce poseren met Quinty Trustfull of samen tipsy zijn met Gordon was daarbij niet meer dan normaal.
- Het moment dat ik Roberto Cavalli beet pakte.
- Het moment dat ik Marc Jacobs beet pakte.
- De onbetaalbare, olijke blik die ik kreeg van mijn toenmalig hoofdredacteur en lifetime mentor John Lukken, toen ik luid en enthousiast over de redactie blèrde dat we eens onbeperkt moeten gaan wokken met het team. Maanden later begreep ik waarom. Als Beaumondette ‘wok je niet onbeperkt’, maar ga je ‘dineren’, ‘een hapje eten’ of ‘lunchen’ bij En Pluche, George of Hotel De L’Europe.
- De wederom onbetaalbare, olijke blik van John Lukken toen ik nietsvermoedend riep over de redactie dat ik Sophia Loren niet ken(de).
- Dat AWESOME moment toen Sylvie Meis tijdens onze ontmoeting constateerde over m’n zwarte Stella McCartney Falabella-bag: “Mooie tas heb je, die heb ik ook. Fijn is-ie hè?” A. het feit dat we dezelfde tas hebben. B. Dat ze überhaupt weet welke tassen ze allemaal bezit. Sowieso te tof dat ik haar heb geïnterviewd.

Shit wat zal ik mijn lieve collega’s en mijn baan missen, maar het is tijd om de Sasha Fierce in me los te laten. Who run the world? (Girls!) Zet je schrap voor Jamie 2.0.

16 reacties tot nu toe

 • Klinkt als een ontzettend gave baan.. Voor mij nog een droombaan! Veel succes met deze nieuwe stap in je leven!!

  Comment door Nathalie, July 9, 2014 om 8:11 am
 • Van harte gefeliciteerd meid, go for it. Believe in your own dreams and goals. I love to do what you do!! Have a blast and bigfun times!!

  Comment door puk, July 9, 2014 om 8:24 am
 • Succes Jamie! Jij kan dit = D

  Comment door Niecy, July 9, 2014 om 10:26 am
 • Wauw knap hoor Jamie! Je gaat Beaumonde vast heel erg missen, maar ik weet zeker dat het helemaal goed gaat komen met jou en Quarter magazine! Mijn support heb je :D

  Comment door Amber, July 9, 2014 om 11:15 am
 • Wat leuk voor jou en voor ons, verheug me nu al op nog meer gezellige schrijfsels, ik hou van je humor!

  Comment door Ruth, July 9, 2014 om 3:14 pm
 • Heel dapper van je, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het allemaal goed zal verlopen! Blijf vooral dichtbij jezelf en doe je ding, want dat is in ieder geval wat mij tot jouw blog aantrekt x

  Comment door nisha, July 9, 2014 om 6:43 pm
 • Wat een stoere keuze. Heel veel plezier en succes!

  Comment door Charley, July 9, 2014 om 7:40 pm
 • Wat heerlijk dat ik tot destinys child behoor. Good luck girlie. Gaat je lukken!

  Comment door Marique, July 9, 2014 om 8:11 pm
 • Ik blij dat ik net mn beau monde abbo heb opgezegd :) Go Jamie!

  Comment door Jasmijn, July 10, 2014 om 6:02 pm
 • Hopelijk komen er nu nog meer posts en blogs op Quarter magazine!!

  Comment door Nicole, July 11, 2014 om 1:58 pm
 • Wauw wat een mooie stap! En wat heb je je column toch mooi omschreven, ooit op ik net als jij een fantastische baan in de mode te krijgen.
  Good luck en ik blijft Quarter volgen.

  Comment door Tamara, July 11, 2014 om 2:19 pm
 • Wat een mooie stap! Ik geniet van je leuke site

  Comment door Dione, July 12, 2014 om 9:27 pm
 • Wat cool! Heel veel succes en ik ga je zeker blijven volgen :-)

  Comment door Chris, July 15, 2014 om 10:31 pm
 • Yeah! You go girl! Gefeliciteerd!
  Floor & team by LouLou

  Comment door Floor, August 5, 2014 om 4:31 pm
 • Thanks Floor!

  Comment door Jamie Li, August 6, 2014 om 9:51 am
 • wat een grote stap!! super leuk!
  veel succes

  Comment door cathérine, August 19, 2014 om 6:14 pm

Plaats een reactie