Switch To Mobile Version

Diary: 1 night in Paris

Waar lunch, eet en shop je als je in Parijs bent voor één nacht met je geliefde en je baby van zeven maanden?

De voorbereiding
Een tripje Parijs vergt natuurlijk de nodige outfitvoorbereiding. Volgens de weersvoorspellingen beloofde het de eerste dag een beetje bewolkt en een beetje zonnig te worden en de tweede dag heerlijk weer (zeventien graden, zonnig). Voor de eerste dag ga ik voor een all black outfit met heerlijk zittende Nikes, want zo’n reis + shoppen betekent veel lopen. Voor dag twee plan ik een gebloemde, wijde scubarok tot over de knie met daarboven een klassiek zwart truitje. Verder móét er een gestreept item mee. Hier meer over die gestreepte rok.

De reis
Les nummer één – die ik nu ook pas geleerd heb – reis je met een baby, neem dan de Thalys die rechtstreeks gaat naar Parijs om eventuele overstaphindernissen te voorkomen. Ik zal je verder niet lastig vallen met alle vertragingen, gemiste aansluitingen en rennende overstapperikelen van perron naar perron. Met kind. Met buggy. Met koffer. Uiteindelijk kwamen we aan in Parijs rond lunchtijd, perfect!

Treinreis geboekt via Thomas Cook.

De lunch
Op elke hoek van de straat vind je in Parijs een veelbelovend lunch-tentje, wat het uiteindelijk heel moeilijk maakt om een keuze te maken. Voor je het weet beland je in de meest toeristische crêperie of in de meest ranzige McDonald’s. Gewoon omdat je niet kon kiezen. Zelf lunch ik altijd bij La Favorite. Omdat ik het er gezellig en hip vind. Daarnaast is de locatie nogal gunstig, want mijn favoriete hotel in Parijs zit er vlak naast. Brengt me meteen op het volgende.

Het hotel
Voor de tweede keer een hotelovernachting geboekt in Hotel Emile, gelegen in de hippe Joodse wijk Le Marais. Trendy kamers en gunstige ligging.
Prijskaartje? Ongeveer vanaf 140 euro per nacht. Zelf hebben wij 180 euro moeten dokken, omdat we een hotel hadden geboekt via Booking.com. Boek altijd een hotel op de site van het hotel zelf, scheelt je standaard een paar centen. Helaas was alles via de site van Hotel Emile volgeboekt. Ook heel leuk in Parijs is Hotel Jules et Jim.

www.hotelemile.com

De baby
Verheugde me er al máánden op. Ik zou BabyGap in Parijs leeg shoppen. Big time! Vriend de locatie door gegeven, zodat hij me er bij aankomst meteen naartoe zou leiden. Eenmaal bij BabyGap hadden ze, mijn pech, juist op dit moment de lelijkste collectie ooit. Heb er met moeite een hoedje gevonden voor onze kleine Lenny. Bij warenhuis Le BHV/Marais (een soort V&D, maar dan met hippere merken) scoorde ik een ultrastoere Kenzo-pet voor onze jongen. Natuurlijk mag je Parijs als moeder niet verlaten zonder de dichtstbijzijnde Petit Bateau in gedoken te zijn. En dan de belangrijkste babyvraag:

Is Parijs babyproof?

Nee! Je ziet ook bijna geen baby’s. Nu heb ik zelf heel veel gehad aan de Bugaboo Bee, ‘the city stroller’, want hij sjeest makkelijk op en door alle smalle stoepjes en straatjes van Le Marais. Makkelijk in te klappen en lekker licht. De metro heb ik gelaten voor wat het is, want dat zag ik gewoon echt niet zitten met buggy. En om de hele tijd een taxi te nemen waarbij je baby’tje enkel op schoot kan in plaats van een kinderstoel vond ik too damn risky. Vooral met de chaotische rijstijl van de Franse taxi-chauffeurs. In warenhuis Le BHV/Marais vroeg ik of we Lenny ergens konden verschonen. De Parisienne antwoordde: “Nee, doe maar even hier achter het rek.” Wat dat betreft is Parijs niet babyproof. Maar feit is wel dat Lenny zijn ogen uit heeft gekeken en vrolijk om zich heen tuurde.

Diner
Heerlijk gegeten bij Manger! Echt een aanrader. Eigenlijk alleen al de moeite waard vanwege het inspirerende interieur.

www.manger-lerestoo.com
Manger op Facebook

Lunch #2
De tweede dag hebben we een biologische lunch gedaan bij Merci, waar je naast een verantwoorde maaltijd ook nog eens fijn kan (interieur)shoppen. Ik ging voor de wortel- en gembersoep en de cheesecake.

www.merci-merci.com

Shopping
Dit keer geen shoptrip, maar een reisje dat meer in het teken stond van genieten, wandelen en lekker eten. But a girl needs to shop. Al is het maar een klein beetje. Dit waren de adresjes:

Colette www.colette.fr
Merci www.merci-merci.com
Petit Bateau www.petitbateau.com
Fleux www.fleux.com
Aésop www.aesop.com
Le BHV / Marais www.bhv.fr
Babygap www.gap.eu
Forever 21 www.forever21.com
Joseph www.joseph-fashion.com
Majé www.maje.com

Plaats een reactie