Switch To Mobile Version

Bevallen deel I: “Zaterdag zitten we vol. Wat doe je zondag?”

37 weken en 4 dagen zwanger. Met de grootste zwangere buik van Nederland wandel ik het Sint Lucas Andreas ziekenhuis binnen. Gewoon ter controle. Die controle krijgt alleen een heel andere wending. “Zo hé dame. Dat is me nog ‘ns een buik. Wij gaan jou daar niet langer mee rond laten lopen, zo klein dat je bent. Ik ga je inleiden. Vanaf 38 weken mogen we dat officieel doen. Jij bent aankomende zaterdag 38 weken, maar dan zitten we vol. Een dag daarna ben je de eerste. Dus, wat doet je zondag?” De gynaecoloog glundert en belt al lachend met haar gynaecollega. “Heb je zondag nog plek voor een inleiding? Ha ha, mevrouw kijkt even in haar agenda of ze wel kan.” Zondag 22 september: 18.30 uit eten bij Bird bevallen.

Het ene moment waggel ik nietsvermoedend het kamertje van de gynaecoloog binnen en het andere moment heb ik een bevallingsdatum geprikt. Hoe dat zo. Hardop denk ik na over die 22ste. Is dat wel een coole datum? En welk sterrenbeeld hoort daarbij? Alain en ik staan buiten. We staan een beetje te hangen voor het ziekenhuis. Eigenlijk precies hoe tweedeklassers chillen voor de Albert Heijn met een lauw blikje Euroshopper energy drink in hun linkerhand. We kijken elkaar aan alsof we pas net een week verkering hebben. Zondag krijgen we gewoon ons knaapje te zien. Al die tijd deden we het met schopjes, 2D echo’s, 3D echo’s en noem maar op. Maar nu, inleiden. 3D’er dan dat wordt het niet. “Pampers zijn in de aanbieding”, mompel ik bijna vragend. Compleet flabbergasted. Alain antwoordt niet eens. Begrijpelijk. Komende zondag wordt-ie vader.

Eenmaal thuis spring ik meteen onder de douche. Tijd voor een goed gesprek met de baby, want dat inleiden durf ik niet aan. Ik wrijf over mijn buik en spreek af met ons baasje dat hij eerder mag komen dan zondag. “Zondag gaan we je halen liefje, maar mama vindt het leuker als je wat eerder komt. Hebben we nog een beetje weekend weet je wel. En ‘t is ook veel leuker als je zelf bepaalt wanneer je komt. Afgesproken? Mama rekent op je.”

Zo’n bevalling red je niet met één column. Dus benieuwd hoe dit afloopt? Dan raad ik je aan ‘Bevallen deel II’ ook grondig door te nemen. Span-nond!

1 reactie tot nu toe

  • Ik hou van je columns, vooral over baby en alles erom heen. Ik ben zelf ook mama en vindt t leuk om te lezen hoe jij t ervaart:)

    Comment door Trang, February 13, 2014 om 9:40 am

Plaats een reactie