Switch To Mobile Version

15 minuten met… Ne-Yo

Maak kennis met Ne-Yo: de R&B-zanger die vrouwenharten doet smelten met zijn smooth talk en liefdesliedjes. De charmeur was in Nederland ter promotie van zijn nieuwe album en Malibu Red, waar hij ambassadeur van is.

Het is een koude woensdagmiddag, maar voor Ne-Yo (34) trek ik graag mijn pumps aan. De ‘Miss Independent’- zanger is namelijk één waarvan ik zo’n vier jaar geleden de platen heb stukgedraaid. Shaffer Chimere Smith, want zo heet Ne-Yo eigenlijk, is in Nederland ter promotie van zijn nieuwste album Red en voor zijn ambassadeurschap van Malibu Red. “Deze drank is erg toepasselijk bij de naam van m’n nieuwe album en past immers bij mijn persoonlijkheid: smooth en vol met passie”, laat de smooth talker weten. Hij is ruim een uur te laat, omdat Ne-Yo nog even wilde lunchen in het hotel, waar hij door betoverd was. “Dit hotel is ‘amazing’!” Ik had het ook niet anders verwacht, want wat voor een ster ben je tegenwoordig nog als je op tijd bent? Fashionably late is wat telt.

Ne-Yo stelt zich netjes voor. Zijn gespierde lichaam gehuld in een wit t-shirt, stoere boots en een semi-strakke donkerblauwe spijkerbroek. Om zijn nek een two-toned sjaaltje en lots of kettingen. Wegens de lage temperatuur in onze hoofdstad, bedekt de zanger zijn kaalgeschoren hoofd met een zwarte muts. Als ik ga zitten en mijn tas op de grond leg, veranderen zijn kleine, guitige ogen in standje paniek. Met veel beleid pakt hij mijn tas op en zet hij het netjes op een tafeltje. “Ik kom uit het Zuiden en daar brengt het ongeluk als je je tas op de grond zet. Sorry, bijgeloof.” Hij verontschuldigt zich nogmaals en zit vervolgens aan mijn iPhone die vandaag fungeert als voicerecorder. De iPhone ligt scheef, en Ne-Yo voelt blijkbaar de drang om het recht te leggen. We kunnen beginnen. Omdat we maar vijftien minuten samen hebben, besluit ik de charmante man enkel twee keuzes voor te leggen, waaruit hij móét kiezen. Kan hij dat? En houdt Ne-Yo bijvoorbeeld van wat vlees in de kuip? Of is de zanger meer een skinnylover? Hij beantwoordt alle vragen in onderstaand interview. Met liefde.

over-ne-youVodka of tequila
“Nou, ik ben gek op tequila, maar ik kwam er op jonge leeftijd achter dat pure tequila niet goed valt bij mij. Het is te sterk. Ik ben namelijk geen echte drinker. Daarnaast wil ik altijd iets drinken wat lekker smaakt. Dus begon ik die originele Malibu, in de witte fles, te mengen met alles: tequila, rum, whatever. De smaak van kokosnoot, rum en tequila samen was heel lekker. Nu drink ik Malibu Red, dat die smaak bevat en wat helemaal bij me past. De drank komt overeen met mijn persoonlijkheid: de ‘smoothness’ van de kokosnoot en het vuur van de tequila. Maar dat vurige in mij verschijnt alleen wanneer het moment het toelaat, als je begrijpt wat ik bedoel.”

Skinny of curvy
“Curvy, zonder twijfel. Ik heb liever iets om me aan vast te houden. Als ik iemand vasthoud wil ik de warmte van haar kunnen voelen. Zoals ik al zei; ik kom uit het Zuiden in het Zuiden hoort een vrouw curvy te zijn.”

Hoge hakken of sneakers
“Dat is een moeilijke! Moet ik echt kiezen? Ze kunnen allebei heel mooi zijn. Ik waardeer hoge hakken vanwege het feit wat ze doen voor een vrouwenlichaam: ze liften alles. Hakken zorgen dat de lijnen van een vrouw beter tot hun recht komen. Elke vrouw kan een paar hakken dragen, het is altijd goed. Met sneakers echter is het de vraag of een vrouw er op vooruit gaat. Daarom vind ik een vrouw die sneakers draagt, en mooi gestyled, veel zeggen over haar gevoel voor mode. Sneakers zijn namelijk moeilijker te stylen; je ziet er al snel te casual of wat dikker uit. Om sneakers te dragen en er toch prachtig uitzien, vergt dus meer skills dan een vrouw die een paar hakken aantrekt. Maar ik vind ze allebei mooi, dus ik kan echt niet kiezen.”

Nooit meer zingen of nooit meer sex
“Nooit meer sex. Om nooit meer te mogen zingen, daar zou ik aan onderdoor gaan. Zingen is mijn therapie, mijn medicijn, mijn leven; ik moet zingen. Zingen is mijn passie. Het is de lijm die alles bij elkaar houdt.”

Blond of brunette
“Maakt niet uit. Men zegt dat blondines meer lol hebben, maar dat betwijfel ik. Het maakt niet uit welke haarkleur een vrouw heeft, het gaat om haar innerlijk dat echt moet stralen. Ik zou zelfs met een vrouw kunnen gaan die helemaal geen haar heeft. Het maakt niet uit. Het is haar persoonlijkheid wat echt telt.”

LA of Las Vegas
“Op lange termijn, Los Angeles. Ik hou van Las Vegas, maar het is duidelijk een toeristenplaats. Las Vegas is waar je naartoe gaat als je even een lolletje wil hebben, en dan vertrek je weer. Ik ben in Las Vegas opgegroeid en tot de dag van vandaag weet ik niet hoe ik dat heb gedaan haha. LA kan een thuis zijn als je het toelaat. In Las Vegas doe je wat je moet doen en ga je snel weer weg.”

Casual or chic
“Casual chic haha! Just kidding, ik ga voor chic. Maar ook hierbij geldt: het maakt niet uit wat je draagt, het gaat om hoe je het draagt. Het gaat om je loopje. Het gaat om de manier waarop een kledingstuk valt aan je lichaam. Je kunt een spijkerbroek dragen met een wit t-shirt en er nog steeds chic uit zien. Het gaat erom hoe je het combineert en de zelfverzekerdheid die je erin uitstraalt.”

Twitter of Facebook
“Dat is een moeilijke, ik denk niet dat ik kan kiezen! Ik ben zowel van Facebook als van Twitter. Ik hou ervan om interactief te zijn met de mensen die zich mijn fans noemen. Het voelt goed om instant interactie te hebben met ze. Ik kan niet kiezen. Misschien Instagram, haha!”

Rihanna of Beyoncé
Hahaha! Allebei! Je brengt me in de problemen als ik tussen één van hen moet kiezen. Ze hebben allebei iets waar ik van hou. Ik ben bijvoorbeeld gek op de stijl van Rihanna. Wat ik erg waardeer is dat ze vandaag de dag nog steeds dezelfde persoon is als toen ze pas net begon. En de persoon die ze is, is de persoon die ze nú aan iedereen laat zien. In het begin maakte ze zich nog zorgen wat men zou vinden van haar echte persoonlijkheid. Nu kan het haar niets meer schelen en ik kan aan haar zien dat ze op dit moment gelukkiger is. Ik ben blij dat ze nu op die plek zit. Er zijn genoeg artiesten die dat ook graag zouden willen voelen. Het is namelijk best een risico. Want als Rihanna had gezegd: het kan me niet schelen wat iedereen vindt, ik doe waar ik zin in heb en niemand zou het leuk vinden. Wat dan? Dus ik hou van haar stijl en dat ze risico’s durft te nemen. Beyoncé is er nog zo één die hetzelfde is gebleven als dag één.

Vind jij dat je hetzelfde bent gebleven als dag één?

“Nee, ik voel wel dat ik veranderd ben. Op een goede manier en op een slechte manier. Mijn persoonlijkheid is niet veranderd, maar mijn visie op wat succes inhoudt wel. Ik ben een stuk minder geduldig geworden dan voorheen en daar kun je absoluut de muziekindustrie de schuld van geven. Maar, verandering is goed.”

6 reacties tot nu toe

 • Wauw! hij komt best intelligent over eigenlijk haha! goed gedaan Jamie! x

  Comment door Babette, January 21, 2013 om 12:16 am
 • “Skinny of curvy
  “Curvy, zonder twijfel. Ik heb liever iets heb om me aan vast te houden.”

  Tweede zin bevat twee keer ‘heb’;-)

  Voor de rest een leuk interview!

  Comment door Anila, January 21, 2013 om 1:16 am
 • En er staat “abassadeur” in de intro

  Comment door Sheena, January 21, 2013 om 11:19 am
 • Thanks girls!

  Comment door jamievalerie, January 21, 2013 om 12:43 pm
 • LOVE NE-YO!

  Goed gedaan Jamie!!

  http://my11things.blogspot.nl/

  Comment door ALEXANDRA - MY11THINGS, February 4, 2013 om 11:12 am
 • Super leuk interview Jamie. Leest heerlijk weg:-)

  Comment door graycheline, February 5, 2013 om 11:00 pm

Plaats een reactie