Switch To Mobile Version

Personal trainen deel 4: een goed gesprek met Ricardo

Na de vakantieperiode slaat de drukte weer toe en worden de dagen plots korter, donkerder en kouder. Waar haal je de motivatie vandaan om te sporten? En wat kan een personal trainer voor je betekenen? Ik vroeg het Ricardo Egido.

Ricardo, ik val meteen met de deur in huis: waarom is het belangrijk om een personal trainer in te schakelen?

“Het is niet belangrijk, het is meer een mogelijkheid die ervoor kan zorgen dat je de motivatie gaat vinden om te trainen en bezig te zijn met je gezondheid. Het grote voordeel is natuurlijk wel dat je persoonlijk begeleid wordt en dat je meer inzicht krijgt over hoe je nu het beste kunt trainen om bepaalde resultaten te behalen. Je leert hoe je moet trainen en je voelt hoe het is om hard te trainen en dat resultaten alleen te behalen zijn door keihard te werken. Juist doordat je door een personal trainer aan het werk wordt gezet is er geen snelle weg terug naar de kleedkamer!”

Stel dat je geen zin hebt om de deur uit te gaan? Wat zijn de meest effectieve oefeningen die je gewoon thuis uit kan voeren?

“Het gaat erom hoe je de oefeningen uitvoert. Als je bijvoorbeeld een oefening vijftien keer doet en er vervolgens mee kapt, is daar niks effectief aan. Je hoort er echt voor te werken. Dus een timer die je op twintig minuten zet en dan vervolgens non stop drie verschillende oefeningen uitvoert en bijhoudt hoeveel rondes je hebt kunnen doen in die twintig minuten. Zo kan je de vervolgtraining kijken of je ze sneller kunt uitvoeren. Simpele oefeningen die je thuis kunt doen zijn vaak een squats, lunges, push-ups en een sit-ups. Doe je elke oefening twintig keer en dat twintig minuten achter elkaar, heb je een leuke workout voor thuis.”

Hoe kun je sporten tóch leuk maken voor mensen die er echt niet van houden?

“Sport is leuk door het samen te doen. Als je grote moeite hebt om te sporten probeer dan samen met iemand te gaan sporten en dan niet je luie vriendin die ook geen reet wil doen, maar juist een fanatiek persoon. Dat zijn vaak de mensen die je stimuleren om door te gaan.”

En hoe motiveer je je klanten om gedurende een dip/terugval toch door te gaan met sporten?

“Haha jezus Jamie, dit klinkt meer als een persoonlijke vraag afkomstig van jou! Ik bel of whatsapp ze en vertel ze dan dat ze hun luie reet naar de gym moeten vervoeren! Ook al zeggen ze dat ze het dan druk hebben. Wanneer ben jij voor het laatst komen trainen? Jaim, de zomer komt eraan en dan lopen alle chicks er strak, slank en lekker bruin bij! Omdat zij wél zijn gaan trainen. Dus volgende week twee keer en geen gezeik! Wat was de vraag ook al weer?!”

Haha dit maakt jou een goede PT! Snel door naar de volgende vraag… Wanneer is cardio goed en waarvoor gebruik je krachttraining?

“Cardio richt zich op je uithoudingsvermogen en krachttrraining is meer voor je definitie. Je gebruikt ze allebei! Dus niet alleen cardio doen please! Gewoon altijd ook krachttraining in je workout gooien. Een beetje extra spiermassa is goed voor je vetverbranding en je gaat er beter uitzien door ze juist te combineren. Het beste is om bijvoorbeeld twee minuten minuten high speed te fietsen (of twee tot vijf minuten voluit te roeien) en dan weer terug naar je krachtoefening. Dit soort intervaltrainingenzorgen ervoor dat je uithoudingsvermogen een flinke boost krijgt.”

Meer weten over Ricardo of zelf ook een (intake)gesprek met hem aangaan? Kijk op www.ricardo-egido.nl (personal trainen Amsterdam.)

Plaats een reactie