Switch To Mobile Version

NYC report: Marc Jacobs met konijnenoren en een plassende Gaga

Vijf dagen New York in een notendop.

Ik schrijf nu pas een verslagje, omdat ik eindelijk ben bijgekomen van alle gebeurtenissen (drie vliegreizen in vijf dagen, een ontmoeting met Marc Jacobs en een plassende Lady Gaga in een flacon).

De tweede dag in the Big Apple bracht ik door met blogcollega’s Tess (Tessted), Sabrina (Afterdrk) en Anna (NSMBL) die in New York waren voor de fashion week. Samen gingen we voor een toeristische route langs The Empire State Building en Times Square. Maar bij een toeristische route hoort natuurlijk een klein shopuitstapje. Dus bezochten we de Marc by Marc Jacobs winkel (385 Bleecker Street). Ik kocht er een lullige sleutelhanger en een kettinkje dat niet veel minder lullig was, niet wetende dat ik mijn favoriete designer een dag later zou ontmoeten. Anders had ik natuurlijk tassen vol geshopt, met allerlei spullen van die man. Dan had ik mezelf gehuld in een polkadotsgewaad (zijn favoriete print) en dat vervolgens volgespoten met zijn nieuwe geur ‘Dot’. Maar hey, ik kon het ook niet weten. Dus leidde onze NYC-guide Anna ons naar een ander shopadres waar ik heel graag naartoe wilde, niet ver van de Marc by Marc-winkel: de Louboutinshop. Ik was op zoek naar een klassieke zwarte lederen puntige pump. Maar een, ze deden nú al pijn en twee, online (of in Parijs) zijn ze goedkoper. Met een teleurgestelde snuit liep ik de winkel uit.

Snel door met een taxi naar The London (het hotel waar ik de volgende drie nachten door zou brengen) om aan te schuiven aan het diner met de Nederlandse beautypers, die een dag later dan ik arriveerde. We proefden de hand van Gordon Ramsey, aangezien het de chef’s keuken is in The London Hotel. Ik beleefde een culinair hoogtepunt bij de eerste hap van mijn risotto, maar kwam weer op aarde bij het proeven van ‘t hoofdgerecht (zalm), dat minder lekker smaakte.

De dag erna werden we meteen verblijd met een Victoria Beckham en een kleine Harper aan het ontbijt. Ook haar lunchafspraak vond plaats in The London. Ze was in het echt nog dunner dan op de foto’s, lunchte zonder eten, maar was wel prachtig in zwart gekleed.
Deze dag zou ook het Gaga-event plaatsvinden in het Guggenheim Museum. Een waanzinnige locatie natuurlijk, waar bij binnenkomst een rode loper was uitgestald. Verplicht moesten we erover lopen om binnen het Guggenheim te komen. Ik hoopte stiekem dat een onbenullige fotograaf zou denken dat ik Beyoncé was, maar niemand trapte erin. We liepen flitsloos het museum binnen. Wel werden we verwelkomd door een shitload aan halfnaakte hetero mannen. Gaga had als wens dat iedereen of een tiara, of een masker of een lobster als hoofddeksel droeg. De eerste die ik binnen spotte was mijn favoriete ontwerper Marc Jacobs met een konijnenoortjesdiadeem. Ik voelde dat ik pas drie gin tonic’s later om een foto zou durven vragen, maar gelukkig gebeurde het fotomoment al na twee drankjes. Zijn partner maakte de foto en was ik even blij dat ik juist die avond een tas van hem om had. Na de foto luidde ik meteen: ‘I’m a huge fan. Here’s my proof’ en dauwde iets te enthousiast een clutch in z’n gezicht. Hij lachte oprecht. ‘Thank you for the photo’, zei ik. ‘No, thank you.’ En ook zijn vriend wuifde vriendelijk.

Het licht in de kolossale Fame-flacon op het podium ging aan en er lag een beeldschone Gaga in te slapen. Eerst haar familie, dan haar vrienden en vervolgens de rest mochten elk proberen haar wakker te aaien. Juist toen ik ook het trapje op wilde lopen naar Gaga, werd de zangeres wakker. En hoe. Ze deed een make-up touch up, liet haar slipje zakken voor een zogenaamd ochtendplasje en deed haar Fame-parfum op. Vrienden en familie vergezelden haar in de flacon om vervolgens helemaal los te gaan: niet alleen liet ze ter plekke haar achterhoofd kaal scheren, maar ook tatoeëren. Ondertussen raakten we aan de praat met Gaga’s bodyguards, die Nederlands bleken te zijn. Eén van de twee liet vallen dat hij ook wel eens Beyoncé doet, waardoor ik de rest van de avond niet bij hem weg was weg te slaan. Rond twaalf uur ’s nachts keerden we terug naar het hotel, hopende op meer celebspotting. Maar het bleef bij vergane glorie: popster Nick Carter. Wel leuk.

De rest van de trip stond alleen nog in het teken van shoppen. Ik scoorde onder andere een Marc by Marc Jacobs-horloge bij Bloomingdales. Want als dank voor de foto was dat het minste wat ik voor mijn nieuwe BFF Marc kon doen.

En dan nu wat (outfit) beelden. De peplum voerde de boventoon.

Dag twee op stap met de blog girls gehuld in peplumrok van Zara, pullover van Mango en lage Converse All Stars.

Van links naar rechts: ik, Anna (NSMBL), Sabrina (AfterDRK) en Tess (Tessted).

Dag drie in Mango pantalon, Zara top, gouden Forerver 21 heels en nieuwe boots gescoord bij shopwalhalla Michael Kors.

Op de foto met favoriete designer Marc Jacobs. Mijlpaal!

Lady Gaga die even voorbij loopt in het Guggenheim Musuem.

Dag vier; poseren met Glamour’s Ginette.

De beautypers voor The London Hotel.

Mijn ‘ode’ aan Marc.

Laatste dag NYC sluit ik af in een H&M peplum, Mango pantalon en lederen sandaaltjes van River Island.

Toeristje spelen met Debbie van Beautyscene.nl voor ‘Love’

7 reacties tot nu toe

 • Echt super dat je Marc Jacobs hebt ontmoet. Hij is echt fantastisch! Zeker ook een van mijn favoriete desingers. Wel echt lullig eigenlijk dat Gaga net op stond, toen jij aan kwam lopen. Dat zul je net hebben :)
  Maar verder echt super geschreven Jamie !!!

  Comment door Crmen, September 19, 2012 om 9:17 am
 • Super leuk dat hele tripje!! Heel gaaafff

  Comment door Rachel, September 19, 2012 om 9:23 am
 • Heel tof!

  Comment door Paula, September 19, 2012 om 10:50 am
 • Zo leuk Jamie! En die foto met Marc Jacobs is super!

  Comment door Carlijn, September 19, 2012 om 10:53 am
 • Wat een ervaring rijker zeg! Prachtig! Had graag in jouw schoenen gestaan. Zeker een ervaring die je nooit meer zult vergeten ;)

  X

  Comment door Isabel, September 19, 2012 om 11:01 am
 • wow super gaaf!
  en jaimie je ziet echt goed dat je aan het sporten bent!!
  x

  Comment door naomi, September 19, 2012 om 2:32 pm
 • leuk, leuk, leuk!

  Comment door Myrthe, September 19, 2012 om 3:10 pm

Plaats een reactie