Switch To Mobile Version

Daten met je broer(tje)

Een week geleden liep ik met mijn Alain in het ‘Stadshart’ van Almere, de wereldstad waar we allebei zijn opgegroeid. Helemaal niet gek dus, dat Alain een mokkeltje tegenkwam uit de tweede klas.

Ze was zo’n 1.85m, blond, asymmetrisch en eigenlijk het lelijke zusje van Tori Spelling. Nu is Tori al niet bepaald moeders trots, kun je nagaan waar deze op leek. Maar dat verder terzijde, want heel belangrijk: never judge a book by its cover. Ik luisterde netjes naar wat ze allemaal tegen Alain zei. Gewoon even polsen of ze echt zo eigenaardig was zoals ze eruit ziet, of dat het allemaal wel mee zou vallen. Dat ze misschien wel onwijs leuk was! Wellicht was ze net zo’n fan van Jan Kooijman als ik en konden we samen JK-scrapbooks gaan maken. Het leek allemaal wel goed te zitten; wel zeven minuten lang kwamen er leuke anekdotes uit haar mond. Dit zou zomaar BFF-material kunnen zijn. Totdat ze klaar was met Alain en zich (eindelijk) tot mij richtte. Ik keek immers al geruime tijd nogal welwillend. Dit kwam uit haar mond: ‘En dit? Is dit je zusje?’

Zijn zusje? What the fuck.

Alain en ik zijn bij elkaar geteld bijna negen jaar samen. Wij horen bij elkaar. En nu denkt Tamara, want zo heet ze, lollig te zijn door ons tot broer en zus te bombarderen. Is ze helemaal loca? Wij zijn smoor op elkaar, wij kijken elkaar ’s ochtends verliefd in de ogen onder ‘t genot van een kop thee of bak koffie, we delen verdomme het bed samen. Broer en zus is daarom de laatste stempel waar je als verliefd koppel op zit te wachten. Vies. Incestvisioenen. Bah! En maar gewoon ongegeneerd vragen ernaar. Tamara had ook heel subtiel kunnen polsen door te zeggen: ‘Stel je ons niet even voor?’ Had ze ten minste meteen geweten dat we niet dezelfde moeder hebben noch dezelfde vader, zonder gênante momenten te creëren. Domme kut.

Tamara zette me aan het denken. Lijken we echt zo erg op elkaar? En verrek, ik bedenk me dat dit niet de eerste keer is dat dit gebeurt. Nu vind ik ons totaal niet op elkaar lijken, maar na wat research blijkt Tammie toch niet zo heel dom en snollerig. Neem Hollywood, heel celebrityland doet het met een ‘sibling’. Katy Perry sext met John Mayer, had evengoed haar oudere, ruige broer kunnen zijn. Jennifer Lopez doet haar jonge broertje Casper (nakomelingetje). Neem Rihanna, was stapel ‘broer’ Chris. En ook Robert en Kristen lijken familie. Misschien geen broer en zus, maar wel dik neef en nicht.

Denk jij anders nog even goed na over de door Tamara ontdekte date-je-familie-trend, kruip ik vast tegen m’n broertje aan.

6 reacties tot nu toe

 • Nooooo! Dat wil je inderdaad écht niet horen. Pfff.
  Ach, gelukkig weet jij wel beter! :) En je bent heel gelukkig met hem en zo hoort ‘t !

  Comment door Esmay, September 6, 2012 om 7:05 am
 • Je schrijft echt geweldig! Haha! Ik heb zo’n zelfde situatie meegemaakt en dan denk je inderdaad ‘what the fuck?!’ De WTF factor wordt extra vergroot als je bedenkt dat ik blond haar/groene ogen heb en hij bruin haar/bruine ogen. Anyway gelukkig weet je zelf beter! :)

  Comment door Jorinde, September 6, 2012 om 8:28 pm
 • Je schrijft echt ontzettend leuk en hebt me al meerdere keren hardop doen lachen. Ik blijf ook echt met plezier terugkomen naar je blog. Maar bij deze column kreeg ik een beetje een raar gevoel. Ik snap de vijandigheid jegens het meisje (Tamara) niet? Waarom acht je het nodig om te beschrijven wat je van haar uiterlijk vindt? En omschrijf je haar als ‘mokkeltje’? Ze maakt een inschattingsfoutje, hooguit een beetje knullig, maar je lijkt oprecht beledigd, vind je dat niet een beetje overdreven? Als ik Tamara was en dit zou lezen, zou ik best wel geschokt zijn van de toon in deze column…

  Comment door Tara, September 15, 2012 om 5:15 pm
 • Ja ik vind het ook beledigend naar dat meisje toe. Wel leuk geschreven

  Comment door Saartje, September 20, 2012 om 3:18 pm
 • haha wat schrijf je geweldig! :D

  Comment door janneke, September 28, 2012 om 3:31 pm
 • Hahahahahaha! Niks van aantrekken! Het was jaloezie, en jaloezie kan heel wat doen met mensen. In dit geval met ‘tammie’!

  Wees blij dat jij in ieder geval niet op het zusje van Tori Spelling lijkt ;-)

  Comment door RACHIDA FASHION, October 17, 2012 om 2:09 pm

Plaats een reactie