Switch To Mobile Version

Personal trainen deel 2: beast mode

Vandaag ga ik alweer de vierde week in van Ricardo’s sportregime. Ik val geen reet af. Máár, dat ene jurkje past weer. Hoe zit dat precies?

Na drie weken goed op mijn eten te hebben gelet en drie keer in de week te hebben gesport, kijk ik bezorgd Ricardo’s kant op, want de weegschaal lijkt wel kapot. Waarom zit ik elke dag op zestig kilo? Waarom gebeurt er niets? Niet één grammetje! Ik sport toch, ik eet beter, waarom vliegen de kilo’s er dan niet af? Volgens Ricardo moet ik ophouden met dagelijks op de weegschaal staan. ‘Je moet wegblijven bij die weegschaal Jamie! Het kan dat je de eerste vier à vijf weken juist zwaarder wordt. Je bouwt meer spiermassa op en vrouwen reageren daar anders op dan mannen. Voortaan weeg je bij mij op de sportschool, één keer in de zoveel tijd.’ Ik ga akkoord. Helemaal wanneer ik merk dat er toch wel enige vooruitgang is: dat zwarte wikkeljurkje sluit weer zonder enige moeite. En mijn vetpercentage dat in mei 2012 nog op 33,3% zat, is nu gedaald naar 26,8%. Ik kan dan te zwaar zijn, maar mijn taille-omtrek is blijkbaar verminderd en ik heb minder foute vetten in mijn lijf. Meten is weten, dus Ricardo noteert behalve mijn gewicht ook mijn taille- en heuopomtrek.

Onverbiddelijke spierpijn
Terwijl ik dit schrijf, zit ik er als een verstijfde mongool bij. Ik heb namelijk nog steeds spierpijn van afgelopen zaterdag en het is nu maandagavond (!). De twee keer die ik doordeweeks train zijn blijkbaar toch minder intensief dan de zaterdagen wanneer ik samen met Ricardo train, want na m’n eigen trainingen geen spierpijn. Maar na de wekelijkse ‘beast mode’, zoals Ricardo dat noemt, ben ik een afgebeulde koe. Zaterdagnacht begint de spierpijn dan al en de dagen erna wordt het nog heftiger. Na twee dagen wordt de ‘pijn’ minder. Op zaterdag heb ik nu eenmaal langer de tijd en staat er iemand naast me, die zegt dat ik moet knallen en zwoegen; iemand die bij dat laatste setje zegt dat ‘ik vol moet houden en er bijna ben!’.

Lijkt makkelijk, is zwaar
Die spierpijn is er natuurlijk niet zomaar. Die is er dankzij de oefeningen die Ricardo voor mij bedenkt en samenstelt. Ze zijn simpel zijn uit te voeren en je hebt er haast geen apparaten voor nodig hebt, maar slechts wat attributen (dumbells). Afgelopen zaterdag heb ik een workout uitgevoerd waar onder andere de onderstaande oefeningen bij hoorden (zie video). Neem de killing burpees. Ik haat ze, maar ze zijn fucking effectief en goed voor alles! Billen, buik, benen, schouders, you name it. De burpees mocht ik gelukkig op een verhoging (step) doen, zodat het langer vol te houden is. Het lijkt makkelijk, maar het is zwaar. Ook thuis uit te voeren, dus bekijk zeker het onderstaande filmpje waarin Ricardo laat zien hoe je knalt in slechts een half uur.

Kekke outfitjes
Het onmogelijke is overigens gebeurd: ik begin het sporten leuk te vinden. En dan doel ik vooral op de zaterdagse workouts met Ricardo samen, want alleen trainen zal ik altijd minder leuk vinden dan met hem. Alleen is saai en je bent al snel uit je concentratie. Ric motiveert je en bedenkt telkens leuke moves, waar je zelf nooit op zou komen. Denk aan een bal van 3 kilo omhoog mikken en tegelijkertijd squats uitvoeren. Of liggen op een skippybal (balanceren) en met je armen 4-kilo-gewichtjes omhoog duwt. Dat is leuk! Maar mij kennende heb ik nog een manier gevonden om het trainen tof te maken: the fashion part. Blijkt dus dat H&M een très hippe sportafdeling heeft. Met allerlei kekke tanktops in blitse kleuren. Of neem de nieuwe sportkledinglijn van Hunkemoller. De dames van het lingeriemerk zagen dat ik aan het sporten geslagen ben en zijn zo lief geweest een setje op te sturen. En dan gaan de buikspieroefeningen helemaal van zelf. Want… als Sylvie het kan (en draagt), dan kan (en wil) ik het ook.

Dat was ‘m weer. In deel 3 vertel ik over trainen in het park, m’n eetdagboek en sportende mannen.

Meer weten over Ricardo? Check zijn site www.ricardo-egido.nl

4 reacties tot nu toe

 • Heel herkenbaar..;) Eventjes doorzetten en het sporten is zo leuk dat het enigzins verslavend kan worden! Ook de sportkledinglijn van Hunkemöller is er eentje waar je blij van wordt.. Leuk stukje en succes!

  Comment door Anne, September 3, 2012 om 11:58 pm
 • De weegschaal is een bitch, ik ken het!
  Maar je gaat echt wel vooruit, misschien niet in gewicht, maar dus wel die vetpercentages etc! :D Da’s goed right?

  Comment door Esmay, September 4, 2012 om 6:44 am
 • Goed om te horen dat je met plezier naar de sportschool gaat. Ik heb juist weer wat anders. Als ik thuis ben heb ik er totaal geen zin in, maar ben ik éénmaal aan het sporten dan ben ik ook niet meer te houden

  Goodluck, en ga zo door Jamie :)

  X

  Comment door Isabel, September 4, 2012 om 12:00 pm
 • Zo herkenbaar! Met trainer ernaast ga ik ook veel langer door, als ik alleen sport doe ik dat laatste setje toch vaak maar half…

  Comment door Linda, September 4, 2012 om 1:19 pm

Plaats een reactie