Switch To Mobile Version

Personal trainen deel 1: intakegesprekje

Fuckerdefuck, ik weeg weer boven de 60. Mijn broeken zitten te strak, ik ben nog nooit zo onzeker geweest en bij springen trilt alles nog even lekker na. En dat wil ik helemaal niet. Daarom heb ik de hulp van personal trainer Ricardo Egido ingeschakeld.

Even uitleggen waar dit vandaan komt. Ik weet dat ik niet dik ben, maar ik weet ook dat ik heel ongelukkig ben met mijn lijf hoe het nu is. Twee jaar geleden had ik een figuur waar ik ontzettend blij mee was. Het paste perfect bij mijn persoonlijkheid, kledingstijl, lengte en bouw. Maar langzaam aan heb ik alles er toch weer aangegeten zonder te sporten. Een dodelijke combinatie. Ik durf alleen nog op de foto als ik de foto erna mag bekijken (en wissen), negentig procent van mijn garderobe is off limits, zwart is op dit moment mijn favoriete kleur, want slankt af. En naakt gezien worden? Liever niet.

Dat was één: ongelukkig zijn met je lijf. Het tweede ding is dat ik alles in de soep laat lopen. Elk dieet raffel ik na een week al af met een overdosis pasta en de inschrijving bij de sportschool – waar ik heel veel vertrouwen in had – is ook niets anders geworden dan een maandelijkse donatie. Ik zie een personal trainer dan ook als mijn laatste optie. Want zelfs samen sporten met je vriend of met een vriendin werkt voor mij niet. Met een PT sport je samen met een professional zonder te kunnen spijbelen of smokkelen.

De kennismaking
Ik toetste de woorden ‘personal trainer Amsterdam’ in de Google-zoekbalk en kwam zo terecht bij Ricardo. Na een leuk intakegesprek (op de loopband, meteen knallen!) en een goede klik wilde Ricardo mij wel trainen. ‘Maar dan moet je het ook écht doen Jamie. Je kan me niet teleurstellen.’ Wanneer hij hoort over mijn pastaverslaving en gefaalde missies tot diëten, is het duidelijk dat er wat aan mijn eetgedrag moet gebeuren. ‘Gooi al je dieetboeken weg en onthoud dit: Ontbijt goed, eet gerust brood tijdens de lunch, maar met mate en stop na half twee met koolhydraatbommen als aardappelen, pastasoorten, rijst en brood. Gewoon lekker veel vlees of vis. Als je na je warme maaltijd honger hebt, eet je nog wat yoghurt. En Jamie, twee stukken fruit per dag is genoeg. Verder heel veel water drinken (kijk uit met sapjes). En het allerbelangrijkst: blijf genieten. Dus ben je lekker bij je moeder op bezoek? Neem lekker wat rijst, maar niet de hele schaal!’

Los van het eetadvies krijg ik oefeningen van Ricardo toegespeeld die ik moet doen om mijn doelen te bereiken. Ik vertel hem over mijn dikke dijen waar ik het meest onzeker over ben en dat alles wel wat strakker mag. En dan heb je nog die vijf overbodige kilootjes die ik eraf wil. ‘Moet lukken Jamie. Ik doe dit voor jou, maar dan moet je beloven het ook voor mij te doen. En dan krijg je een killer body Jaim, met na drie maanden al heel mooi resultaat. En over een jaar? Prachtige contouren waarmee kunt pronken op het strand of in het park. Maar eerst? Trainen Jamie, trainen!’

Geen smoesjes meer
Ricardo’s oppeppende woorden werken als een malle. Sinds onze ontmoeting train ik drie keer in de week. Ik doe de oefeningen die Ricardo voor me heeft bepaald en deze worden per keer zwaarder. Trainen met een personal trainer is ten eerste, het woord zegt het al, heel persoonlijk: hij bereidt oefeningen voor die effectief zijn voor joúw lijf en joúw doeleinden. Ten tweede zijn er geen smoesjes meer! Ik train elke zaterdag met hem samen en doordeweeks train ik twee keer in zijn private club. Voordat ik begin met trainen moet ik me aanmelden met begin- en eindtijd! Spijbelen zit er dan ook niet bij.
Het tijdperk van bankhangen is voorbij, ik leur voortaan aan dumbells en skippyballen en flaneer braaf op de loopband.

In deel 2 van Personal Trainen vertel ik over mijn workouts, onverbiddelijke spierpijn en motiverende sportoutfitjes.

PS. Hier foto’s van mijn streeffiguur uit 2010 om mezelf te motiveren en om te laten zien dat ik echt betere tijden heb gekend.

Onderstaande foto de conclusie van m’n hele verhaal: ik wil weer het licht zien tussen mijn benen in plaats van schurende dijen. Op de 2010-foto mijn streefgewicht en op de 2012 foto’s zie je hoe ik nu ben. Bestuur jij de foto, doe ik nog wat squats.

Meer weten over Ricardo? Check zijn site www.ricardo-egido.nl

17 reacties tot nu toe

 • Hoeveel kg is je streefgewicht? Je bent inderdaad niet te dik maar haha ik snap je punt! succes en ik ga er ook maar aan ;-) x

  Comment door Lisa, August 21, 2012 om 12:22 am
 • 55 kilo (maar eigenlijk het liefst 54 haha) is mijn streefgewicht!

  Comment door jamievalerie, August 21, 2012 om 12:27 am
 • Zo’n personal trainer lijkt me ook wel wat! Nu sléép ik mezelf naar de sportschool (maar beter dan niet gaan toch?) en ik weet het gevoel daarna (YAY, lekker, weer 10 kilo eraf – was het maar waar :P – ). :D
  Succes Jaim, you can do it, rock it!

  Comment door Esmay, August 21, 2012 om 7:02 am
 • You can do it! :)

  Comment door Anonymous, August 21, 2012 om 8:03 am
 • Als je geduld hebt, dan is gezond eten en iets meer bewegen al voldoende (als alles goed werkt in je lijf natuurlijk). Tenzij je moet werken aan spieropbouw, dan zul je wel moeten sporten. Ik heb het geluk (zie ik niet altijd zo) dat ik van nature grote spieren heb (ik overdrijf niet, ik heb echt grote spierballen, bonken van bovenbenen, stevige kuiten en grote schouderspieren, soms lijkt het net alsof ik ooit heb getraind voor bodybuilster haha). Ik ben gaan tennissen sinds vorig jaar, nu echt actief sinds de zomer en gaan letten op mijn eten (eet nog vaak lekkers hoor) en vergeleken met precies een jaar geleden 8kg kwijt. Ik moet nog 5kg. En die laatste kilo’s naar het streefgewicht toe zijn het zwaarst. Daarom kom je die 5kg ook zo snel aan wanneer je niet op voeding let. Daar moet je wel voor werken. Ik wens je heel veel succes met het afvallen. Maar zie het meer als fit worden dan afvallen, want dat perfect willen zijn altijd is niet zo goed voor je zelfbeeld (bedoel dit in z’n algemeenheid voor alle vrouwen). Je kunt het vast ook zonder personal trainer, maar je hebt gewoon nog niet jouw sport gevonden waar je happy van wordt (denk ik).

  Comment door Fleur, August 21, 2012 om 8:47 am
 • Goed dat je zo doorzet! Weet precies hoe je je voelt. Go for it!

  Comment door Rosalie, August 21, 2012 om 9:09 am
 • Is een personal trainer duur? Ik zie nooit prijzen staan op de websites namelijk. Het is ook wel wat voor mij, want zelf motivatie is vaak lastig

  Comment door Kelly, August 21, 2012 om 9:20 am
 • Toevallig dat ik dit vandaag lees, was ook van plan om weer te trainen. Want hoe gezond ik ook eet ik val maar niet af, I love food!

  Hoeveel kost een personal trainer eigenlijk?

  Comment door Lufna, August 21, 2012 om 10:23 am
 • Hoeveel zou zo een personal trainer kosten?

  Comment door Lufna, August 21, 2012 om 11:43 am
 • Zo’n €75,- per uur.

  Comment door jamievalerie, August 21, 2012 om 12:00 pm
 • Jaim, heel veel succes!

  Comment door Amanda, August 21, 2012 om 6:41 pm
 • Je bent zoals je zei elemaal niet dik, maar ik zie echt wat je bedoelt ja. Lekker trainen met Ricardo, dan is dat lichaam zo weer van jou. Succes hoor!

  Comment door Niecy, August 21, 2012 om 7:24 pm
 • Heel veel succes meid! Ik weet namelijk precies hoe je je voelt ^___^ Ik hoop dat het je gaat lukken :)

  X

  Comment door Isabel, August 21, 2012 om 9:18 pm
 • Juist ja dus jij betaalt 900 euro per maand om een killerbody te krijgen? Sorry maar ookal wíl je afvallen dat is toch absurd veel geld?

  Comment door Chloe, August 23, 2012 om 5:47 pm
 • Als je goed leest staat er dat ze maar 1 keer per week met Ricardo traint, dat is 300 euro per maand. Het is een hoop geld maar aan de andere kant, als het werkt, waarom niet? Het volgen van dieten kan ook aardig in de papieren lopen (veel ‘aparte’ boodschappen die je daarna weer vergeet etc…)

  Heel veel succes met trainen en afvallen! Je bent absoluut niet te dik maar ik snap je punt, heb er zelf ook last van :)

  Comment door Linda, August 24, 2012 om 3:36 pm
 • “Sinds onze ontmoeting train ik drie keer in de week”. Kan aan mij liggen maar 75,- per uur en 3 x per week trainen met PT komt bij mij toch echt 900 euro per maand uit, keer de drie maanden waarin je volgens zijn belofte een killerbody hebt komt het totaal op een €2700 neer. Ach het is maar wat je er voor over hebt.

  Comment door Chloe, August 25, 2012 om 12:56 pm
 • Ik train 1x in de week met Ricardo en de rest alleen, maar wel in zijn sportschool.

  Comment door Jamie, August 25, 2012 om 2:57 pm

Plaats een reactie