Demy de Zeeuw: 'Ik ben lief, maar egoïstisch'

Voetballer Demy de Zeeuw (28) kwam bij het Alkmaarse AZ uit zijn voetbalschulp, werd afgelopen zomer landskampioen met Ajax en schittert nu in het buitenland bij Spartak Moskou. Daarnaast heeft de middenvelder meer in zijn mars dan alleen voetballen. De stijlvolle man verdiept zich graag in de wondere wereld van Louboutins en de Luisaviaroma’s onder ons en heeft dan ook sinds februari zijn eigen online style platform.

Niet zomaar werd hij in 2011 door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Most Fashionable Footballer. De kwart Arubaan is nu eenmaal een fijne man om te zien. Demy belandde dan ook al snel op mijn interviewverlanglijst; hij heeft een passie, stijl en staat open voor creativiteit. Het lukt me om de Zeeuw te spreken. En wel op een zonnige dag in het hippe Mazzo te Amsterdam. Demy mag dan Arubaans bloed hebben, de atleet zit er ruim op tijd. Eerder dan ik. “Ik ben altijd op tijd.”

Voor me zit een gespierde jongeman, die me meteen op mijn gemak stelt. Demy komt chill over en is klaar voor het gesprek. Hoewel híj er klaar voor is, ben ik nog altijd afgeleid door zijn helderblauwe ogen en zijn Prodent smile. Maar na een paar slokken te nemen van m’n Cola Light én een los babbeltje is het ijs officieel gebroken. Ik leg de voetballer steeds twee keuzes voor zonder genade: Demy móet kiezen. Ik leg ‘m de moeilijkste keuzes voor op het gebied van liefde, stijl en natuurlijk een klein beetje voetbal.

“Zelf verrassen. Ik hou niet zo van verrassingen. Ik heb liever alles zelf in de hand, omdat ik niet weet wat er gaat gebeuren.

EN HOE VERRAS JE JE VRIENDIN?

Weekendjes weg heb ik gedaan, ik heb haar een auto gegeven als verrassing, een Fiat 500. Zij vindt het een hele mooie auto, ik vind zelf Mini’s mooier. Maar ik verras haar ook met bloemen, kleding en tassen. Wat ik met schoenen heb, hebben vrouwen met tassen.”

“Pumps. Ik hou er niet van als meisjes op sneakers uitgaan. Dat zie je vaak in Amsterdam: dat meisjes de dansvloer op gaan op Nikes of Jordans. Als je in het buitenland uitgaat zie je bijna alle meisjes op pumps lopen. Dat vind ik toch vrouwelijker. Liever pumps, hoe knap of mooi ze ook is, dan sneakers. Lanvin sneakers zitten er nog tussenin, maar hakken blijven mooier. Als meisjes sneakers aan hebben is het meteen zo jongensachtig. Ik ben meer van de meisje-meisje- stijl dan de stoere chick.”

“Ibiza. Zeker Ibiza. Ik ben er nu drie keer geweest en ik vind het ’t leukste eiland. Als ik daar ben is het enkel op het strand liggen, bootje varen, lekker eten, drinken en op Bali ben ik nooit geweest. Ik wil op Ibiza graag een appartement kopen. Ik hou echt van reizen. Zodra ik een weekend vrij ben ga ik vaak weg, Madrid, Barcelona… ik ben altijd weg.”

“Brunette. Ik heb niks met blond. Ik heb eigenlijk ook nooit blonde vriendinnetjes gehad. Ik ben echt van de brunettes en van de lichte ogen. Mijn vriendin ook, ze is een brunette en ze heeft lichte ogen. Ze is van Nederlandse afkomst.”

“Amsterdam. Er is geen andere stad zoals Amsterdam. Barcelona en Madrid, ook mooie steden, maar Amsterdam is toch specialer en veel mooier. De gezelligheid, dat het zo klein is, de toeristen en dat iedereen het zo naar zijn zin heeft. Alleen strand mist. Maar waar ik ook wel eens naartoe ga is Strandwerpen in Antwerpen. Dat is heel leuk, moet je echt een keer naartoe. Mooie bedden, lekker eten.”

“Allebei mooi. Bij sommige meisjes staat steil heel mooi en bij andere meisjes juist krullen. Het ligt een beetje aan de uistraling van haar. Ik vraag me alleen wel altijd af waarom meisjes met krullen altijd steil haar willen en meisjes met steil haar juist krullen?! Dat is zo raar. Van mezelf heb ik eigenlijk ook krullen, beetje kroes. Ik heb ze altijd gehad, maar ben nu kaal. Maar, ik denk erover na om het te laten groeien.”

WANT WAT IS JE AFKOMST?

“Kwart Antilliaans en de rest Nederlands.”

“Rond! Het figuur van die catwalkmodellen vind ik helemaal niks. Ze zijn zo mager en ze stralen niets uit.”

OOK GEEN GISELE BUNDCHEN?

“Ja zij is wel mooi, maar toch een plank. Dan heb ik meer met J.Lo dan met Gisele.”

“Ik heb meer met borsten dan met billen. Billen zijn ook belangrijk, maar als iemand helemaal geen borsten heeft, dan vind ik dat misschien nog erger dan geen billen. Helemaal plat is ook niet goed, ik denk dat ik er een beetje tussenin zit. Van allebei wat.”

“Combinatie. Ik ben meestal casual, maar niet slonzig. Ik let altijd op want ik aantrek. Vandaag draag ik sneakers van Christian Louboutin, een broek van Dsquared, spijkerjas van G-star, een horloge van Rolex en een Cartier armband. Waar ik nu trouwens écht van ben is de collectie van Balmain. Dat vind ik echt erg mooi en voor de rest heel veel Dsquared.”

EN BIJ EEN VROUW?

“Ook een combinatie. Maar vrouwen hebben het wel makkelijker vind ik. Als je naar Zara gaat dan kun je eigenlijk al een supergoede outfit scoren en zie je er al goed uit. Bij jongens is het op een of andere manier toch moeilijker. Kleding lukt misschien nog wel, maar schoenen zijn belangrijk. Ik ben echt schoenenverslaafd. Ik heb denk ik wel dertig paar schoenen van Lanvin. Echt verslaafd aan schoenen.”

JE BENT GEEN VANS TYPE?

“Nee. Toevallig ben ik laatst wel in de Vans winkel geweest, maar het is toch niet echt mijn ding. Terwijl als ik Gregory (van der Wiel red.) ermee zie lopen vind ik het wel leuk staan. Bij mezelf niet.”

“Dan toch Doutzen Kroes.”

DUS JE MAAKT GRAAG EEN BLONDE UITZONDERING?

“Dat klopt, Doutzen is van Nederlandse bodem. Bovendien heb ik haar al een aantal keren in levende lijven mogen zien en ze is erg mooi!”

“Uit eten. Dat is gezellig! Het eten wordt lekker voor je klaar gemaakt. Koken is ook wel leuk, maar ik vind uit eten toch gezelliger. Ik kan wel koken, maar ik doe het niet. Ik ben best lui, dus mijn vriendin doet het altijd.”

DUS JE VERRAST HAAR NIET MET EEN ROMANTISCH HOME MADE DINNER?

“Dat is al lang geleden haha.”

“Allebei niet. Ik heb één keer toen ik vijf was een biertje geprobeerd, dat was lauw, veel te warm en toen vond ik het zo vies dat ik het nooit meer heb genomen. Ik vind bier eigenlijk ook heel asociaal. En als ik vrouwen bier zie drinken dan is het helemaal klaar. Sowieso drink ik in het seizoen geen alcohol, maar op vakantie neem ik wel een Sangriaatje of een Malibu 7 Up.”

“iPhone. Ik heb heel lang een Blackberry gehad, maar ik werd een beetje gek van dat geping de hele dag. Een iPhone is gewoon makkelijk met alle apps en het synchroniseren. Al mijn andere spullen zijn ook van Apple; heb een laptop, een gewone computer, iPads en twee iPhones.

“Ik zou willen dat ik uit kon slapen, maar ik moet altijd acht uur half negen opstaan.”

HOE ZIET EEN VRIJE DAG ER UIT VOOR JOU?

“Uitslapen tot half negen en dan de dagelijkse dingen. Sporten, boodschappen doen en daarna ga ik iets leuks doen. Bijvoorbeeld winkelen. Ik ben denk ik één van de weinige mannen die winkelen leuk vindt.”

“Ik maak er liever zelf een einde aan dan dat ik gedumpt word, gewoon voor het eergevoel. Als het niet meer gaat is het ook beter om er wat van te zeggen. Soms moet je voor je eigen leven kiezen. Dan is het zonde om je rot te voelen terwijl het alleen zoveel leuker is.”

“Lief. Ik ben niet echt van de stoerdoennerij, ik kan er niets mee. Vooral als ik in het buitenland ben, dan denk ik; er zijn zoveel mensen op de wereld, waarom zijn er dan mensen zo dicht in je omgeving die zo stoer doen? Je bent gewoon één van de zoveel mensen op deze aarde. Er zijn zoveel mensen die meer bereikt hebben dan jij en meer voorstellen dan jij. Doe gewoon normaal.”

“Pinnen. Ik heb wel altijd contant geld bij me, gewoon voor wanneer ik kleingeld nodig heb. Als je bijvoorbeeld bij Palladium eet, moet je betalen voor de WC, dat vind ik zo irritant!”

“Uh, toch liever voetbal. Het is een lastige keuze, maar voetbal is toch hetgeen waar ik altijd al van gedroomd heb en waar ik zo hard voor heb gewerkt. Voor mij was voetbal er eerder dan sex, misschien daarom. Dat is mijn passie.”

VOOR OF NA DE WEDSTRIJD?

“Beter erna. Sex brengt toch een soort spanning in je lichaam en dat kun je beter na de wedstrijd hebben. Voor de wedstrijd moet je gewoon een vast ritueel hebben en geen dingen gaan doen die teveel energie kosten.”

“Exotische beauty. Ik val niet echt op Hollandse (blonde) meisjes. Het trekt me gewoon niet aan. Ik val altijd wel voor halfbloedjes… brunettes.”

HEB JE NOG VEEL MET ARUBA?

“Ik ben er de vorige winter voor het eerst geweest en inmiddels al drie keer in één jaar! Ik zou er elk jaar wel een aantal weken willen zitten. Echt, het is daar zo heerlijk. Lekker eten, lekker strand, de mensen zijn aardig en je kunt er gewoon Nederlands praten. Plus, ze hebben ook leuke winkels en casino’s en die hele combinatie maakt het voor mij de ideale vakantie.”

“Een denker. En als ik iets doe dan denk ik er héél goed over na. Ik ben niet van de impulsieve acties. Vroeger misschien, maar nu niet. Nu moet ik altijd oppassen met wat ik doe en zeg, omdat het overal meteen nieuws is. Zoals met Twitter, dan wil ik iets neerzetten en dan denk ik, oh nee, toch maar weer deleten. Even op een andere manier neerzetten, want ze pakken je er op als je iets verkeerd zegt. Vroeg of laat wordt het tegen je gebruikt. Met nieuwe aankopen bijvoorbeeld ben ik juist wel impulsief. Als ik iets wil hebben dan koop ik het gewoon, want nu kan ik het kopen.”

“Een goede relatie is altijd leuker dan single zijn. Als je een stabiele relatie hebt is het gewoon gezellig. Het heeft allebei zo zijn voordelen.”

BEN JE WEL EENS GEKWETST?

“Nee, eigenlijk ben ik altijd degene die er een einde aan maakt.”

DENK JE DAT JE NU DE WARE HEBT GEVONDEN?

“Ja, dat denk ik wel. Zij steunt me in alles en ze staat altijd voor me klaar. Dat vind ik belangrijk, dat je weet dat je iemand altijd kunt vertrouwen en dat ze je altijd steunt. Zeker in de voetballerij, waar veel stress bij komt kijken, is het fijn dat als je thuis komt er iemand op je wacht.”

HOE HEB JE HAAR ONTMOET?

“Nou, ze is tweeling en haar zus ging met een jongen die bij mij in het team zat en toen kende ik haar eigenlijk al anderhalf jaar. En pas na anderhalf jaar sloeg de vonk over. Da’s wel grappig. Je kent iemand al een tijdje voor je er pas echt mee gaat.”

WIL JE MET HAAR TROUWEN?

“Ik heb niet zo veel met trouwen. Het is toch denk ik meer iets voor meisjes. Die geweldige dag… Misschien als je kinderen hebt is het anders, maar op dit moment is het niet zo dat trouwen voor mij per se moet. Wie weet in de toekomst.”

WAT MOET EEN VROUW HEBBEN?

“Uitstraling is het belangrijkste en ze moet vooral accepteren wie ik ben. Ik ben best wel een moeilijk persoon en ik heb ook niet een beroep wat de meeste mensen hebben en dat vergt toch veel geduld en ook veel uithoudingsvermogen. Ik ben natuurlijk heel veel weg, er wordt veel over me geschreven en je moet het toch op een of andere manier kunnen slikken, zonder dat je zegt; en nu is het genoeg. Van de één op de andere dag tekende ik een contract in Rusland en dan moet je plots alles achterlaten om daar samen een leven op te bouwen. En dat is gelukt, we hebben het erg naar ons zin in Moskou.”

WAAROM VIND JE JEZELF MOEILIJK?

“Ik pas mijn karakter aan aan mijn werk. Soms wil ik dingen graag doen of zeggen, maar door mijn werk kan het gewoon niet. Voetbal is toch een heel aparte wereld waar er elke dag wel iets vreselijks over je wordt gezegd. Ook met uit eten gaan, mensen komen de hele tijd langs om een handtekening te vragen of ze willen met je op de foto. Voor diegene snap ik het wel, die wil graag een foto of handtekening maar voor mij is het soms al de zesde op de avond die langs komt. En je hebt van die brutale gevallen er tussen zitten die niet eens wachten tot je uitgegeten bent of die je constant aanstaren en achterom kijken. Voor mijn familie en vrienden is het ook irritant.”

WAT VOOR EEN MINNAAR BEN JIJ?

“Niet jaloers, maar wel heel lief. Ik ben niet jaloers omdat ik denk; als je beter kan krijgen dan moet je gaan. Ik ben eigenlijk helemaal niet jaloers en dat is ergens misschien ook wel slecht haha.”

WIE IS DE ECHTE DEMY?

“Ik ben lief, maar best wel egoïstisch. Ik doe bijna altijd wat ik wil, ik drijf altijd mijn zin door en alles moet gaan zoals ik het wil. Mijn nieuwe website bijvoorbeeld; die heeft de redactie best wel wat hoofdpijn bezorgd, omdat ik erg perfectionistisch ben en steeds met nieuwe ideeën kom. Maar nu ben ik erg blij met het resultaat, vanaf deze basis gaan we het verder uitbouwen tot één groot Demy de Zeeuw platform.”

JE ZET ALTIJD JEZELF VOOROP?

“Ja, ik wil het niet, maar ik denk dat het onbewust toch wel gebeurt. Ik heb altijd zoiets van, als ik het maar leuk heb. Als ik bijvoorbeeld net een wedstrijd heb gehad en de dag erna een verjaardag van een familielid van mijn vriendin, dan zeg ik: ik ga niet. Terwijl zij ook graag willen dat ik erbij ben. Dan vergeet ik soms dat zij ook een eigen leven heeft met een eigen familie en ik hoor ook daarbij.”

VIND JE JEZELF OOK NOG TE EGOÏSTISCH VOOR KINDEREN?

“Nee ik vind ze leuk en ben er aan toe. Ik heb regelmatig kinderen om me heen, of ik moet oppassen en kinderen vinden mij ook altijd erg leuk. Ik wilde eerst nog veel reizen en meer van de wereld zien, maar inmiddels denk ik; dat kan later ook nog. Kinderen geven je zoveel liefde en als er dan eenmaal een kindje komt, ben ik er klaar voor.”

Check Demy’s nieuwste aanwinst, www.demydezeeuw.nl, vanaf 23 februari online!

 • Leuk interview Jamie, sounds like a very nice guy!!!!! Wanneer ga je ook Gergory van der Wiel interviewen? Gr,Sharon

  Comment door Sharon, February 19, 2012 om 11:54 am
 • Super leuk interview! Zo kom je er toch achter dat het meer dan een stereotype voetballer is.

  En inderdaad, wie is de volgende? :)
  x

  Comment door Nancy, February 19, 2012 om 12:03 pm
 • Hahaha echt een leuk interview! Het is wel een mannetje hoor. Leuke vragen ook. Keep it going!

  Comment door Stefanie, February 19, 2012 om 12:30 pm
 • Geweldig interview zoals altijd Jamie :D! Alleen ik knap een beetje af op Demy. Ondanks dat hij heel lief en spontaan overkomt en net als mij van fashion houd knap ik op hem af om wat hij gezegd heeft over vrouwen die bier drinken en of op sneakers lopen! Laat hem maar eens een weekje bij mij pitten dan verandert hij daar wel in ;)

  X

  Comment door Isabel, February 19, 2012 om 4:04 pm
 • Leuk interview Jamie! As usual. :) Leuke kerel lijkt me!

  Comment door Marieke, February 19, 2012 om 10:48 pm
 • Leuke opzet van je interview! Niecy loves Demy to! Ik heb door dit interview een down-to-earth feeling bij hem gekregen en dat is wel fijn! Ik ben benieuwd wie de volgende is …

  Comment door Niecy, February 23, 2012 om 2:06 am
 • Superleuk interview! :D

  Comment door Paula, February 24, 2012 om 3:19 pm
 • Zeer leuk interview!

  Comment door Maatpakken, March 9, 2012 om 5:27 pm

Plaats een reactie


* = (verplicht)