Switch To Mobile Version

Trend report: Pretty in Pastel

Het nieuwe modeseizoen is aangebroken! De komende paar weken zal ik je dan ook flink verwennen met de belangrijkste trends van het voorjaar. Aan de pasteltrend de eer om het spits af te bijten; de mooiste trend van het seizoen.

Eén van de grootste trends dit voorjaarsseizoen is de pasteltrend. Bij o.a. modehuizen als Louis Vuitton, Givenchy, Chanel, Prada, John Galliano, Versace en Alexander McQueen vind je de zachte nuances. Ik vind ‘m heerlijk. Dit vanwege de fijne kleuren waar iedereen wel wat mee kan; peachy oranje, lichtroze, babyblauw, mintgroen en zachtgeel. De kleuren komen vooral mooi tot zijn recht als je eenmaal een zomerse tintje binnen hebt. Ga dan ook vroeg op vakantie. Geen zonnebank, nee, het echte werk.

Er zijn meerdere varianten. Neem Louis Vuitton; hoofdontwerper Marc Jacobs kiest voor transparante stoffen in flower shapes. Ook Valentino – die dit keer in Parijs showde – gaat voor transparantie, maar dan met kanten stoffen in pasteltinten. Het Italiaanse Prada gaat dit seizoen voor pastelnuances in 50’s sferen: een collectie naar mijn (mode)hart!

Maar nu het belangrijkste, hoe ga jíj deze trend rocken? Gelukkig is dat goed te doen, want winkelgiganten als Zara en H&M hebben de rekken volhangen met creaties in pastelkleuren. Zo vallen mijn ogen bij de Zara op een lichtroze colbert en zie ik bij H&M een kekke retro zonnebril in mintgroen. Bij deze look is het essentieel dat je niet als een idioot gaat colourblocken, want dat is nu wel geweest, maar juist subtiel kiest voor een pastelkleurtje hier en een pasteltintje daar. Prints? Mag! Geborduurd spul? Mag!

Tot slot mijn gouden tip: geef je pastel outfit een extra schwung met één neon accessoire. Graag de tas of de schoen. Dan, ben je pas écht van nu.

TIP: KLIK OP AFBEELDING OM TE VERGROTEN

4 reacties tot nu toe

 • Wat een geweldig artikel :) Met dit soort artikelen mag je mij elke dag wel wakker maken ^__^.

  Kijk alweer uit naar je volgend trend artikel :D.

  X

  Comment door Isabel, February 9, 2012 om 11:34 pm
 • Yeaaaah, Jamie is back! Super leuk artikel!

  Comment door Bente, February 9, 2012 om 11:35 pm
 • Die matchen echt goed met een zomers tintje ja inderdaad! X

  Comment door Jennifer, February 10, 2012 om 10:21 am
 • Leuk artikel!! Nu is het alleen nog wachten op dat zomerse tintje..

  Comment door Astrid, February 10, 2012 om 1:17 pm

Plaats een reactie